Hoeveel werd Al Pacino betaald voor zijn rol in 'The Godfather'-trilogie?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Al Pacino betaald voor zijn rol in 'The Godfather'-trilogie?
Hoeveel werd Al Pacino betaald voor zijn rol in 'The Godfather'-trilogie?
Anonim

Het is een van de beroemdste en meest gerespecteerde filmfranchises aller tijden. Gevuld met wraak, geweld en passie, is de Godfather-trilogie een favoriet geworden onder filmliefhebbers, en veel van zijn iconische scènes zijn in het publieke bewustzijn terechtgekomen en worden voortdurend gekopieerd of vervalst in de Amerikaanse media.

Pacino speelt de rol van Michael Corleone, die zijn vader Vito, een beruchte maffia-misdaadbaas, opvolgt om met tegenzin lid te worden van de familie Corleone, en wordt gedwongen in een moeilijke wereld van misdaad, moord en paranoia. De franchise schoot de jonge Al Pacino, 81, naar wereldwijde faam en hielp zijn status als een van de grootste en meest herkenbare Amerikaanse acteurs van de twintigste eeuw te verstevigen. Pacino speelde in Francis Ford Coppola's eerste deel The Godfather (1972), en speelde ook zijn rol in de sequels The Godfather Part II twee jaar later en The Godfather Part III in 1990.

Voor zijn optreden ontving Pacino een Academy Award-nominatie voor beste mannelijke bijrol en internationale faam. Maar hoeveel verdiende hij met acteren in The Godfather-trilogie?

6 Hoeveel verdiende hij voor 'The Godfather'?

Voor zijn eerste Godfather-optreden in 1972 maakte Al veel minder dan je zou denken. Als een relatief onbekende in dit stadium van zijn carrière, kon Pacino geen hoge vergoeding vragen voor zijn uiterlijk en verdiende hij daarom slechts $ 35.000 voor zijn rol als Michael Corleone. Gecorrigeerd voor inflatie, is dat ongeveer $ 215.000 in het geld van vandaag. Een goed bedrag voor een paar maanden werken op de set, ja, maar geen goed bedrag voor de tweede rekening achter Marlon Brando in een Hollywood-film met een groot budget.

5 Waarom verdiende hij zoveel?

Hoewel Pacino nieuw was in de industrie, speelde de rotsachtige productiegeschiedenis van de film misschien ook een rol bij het aanbieden van zo'n lage vergoeding. Pas later in het filmproces begon de hype rond de roman en de film zich op te bouwen, dus misschien tekende Pacino toen de studio niet zo'n groot rendement op de foto verwachtte, en besloot ze hun acteurs in overeenstemming met dat te betalen verwachting. Het budget voor de film was oorspronkelijk slechts $ 2,5 miljoen, maar naarmate het boek in populariteit groeide, pleitte regisseur Coppola voor een groter budget - waarschijnlijk tussen $ 6 en 7,2 miljoen, hoewel schattingen verschillen van het uiteindelijke bedrag. De film bracht in totaal maar liefst $ 246-287 miljoen op na vele heruitgaven door de jaren heen.

4 Hoeveel verdiende hij voor 'The Godfather Part II'?

Na het enorme succes van de eerste Godfather-release, begon Paramount Pictures onmiddellijk met het plannen van een vervolg. Pacino werd getekend om opnieuw te verschijnen, en voor zijn tweede optreden als de broeierige maffiabaas steeg zijn salaris met meer dan veertien keer tot een zeer gezonde $ 500.000. Vandaag zou dat cijfer ongeveer $ 2,6 miljoen bedragen. Niet slecht.

Naast deze forfaitaire som verdiende Pacino echter ook 10% van het brutobedrag van de film na break-even. Na verloop van tijd zou dit zich vertalen in tientallen miljoenen dollars aan bonusinkomsten. Mooi werk, Al.

3 Dit was in lijn met het budget van de film

Omdat de eerste film zo goed had gepresteerd aan de kassa, hadden de studio's nu vertrouwen in het potentieel voor een tweede film en gaven ze het een passend budget. Deze keer kreeg Coppola $13 miljoen om mee te spelen, en daarmee verdiende The Godfather Part II ongeveer $88 miljoen aan kaartverkoop.

Pacino keerde zijn rol echter bijna niet terug. Voordat het filmen begon, vertelden zijn advocaten Coppola dat hij ernstige twijfels had over het script en niet zou komen filmen. Om hem weer aan boord te krijgen, bracht Coppola een hele nacht door met het herschrijven ervan voordat hij het aan Pacino gaf om te lezen. Pacino keurde het goed en gelukkig ging de productie door.

2 Dus hoeveel voor 'Deel III'?

Zestien jaar later werd Pacino opnieuw gecast om Corleone te spelen in de derde en laatste aflevering. Nadat hij in vertrouwen was gegroeid en in de tussenliggende jaren verschillende grote acteerrollen had aangenomen, kon Al $ 7 miljoen eisen, plus een percentage van de bruto-inkomsten VOORDAT de kosten werden gemaakt. Francis Ford Coppola weigerde echter in te stemmen met dit enorme bedrag. Hij dreigde zelfs de openingsscène te maken van de derde film van de begrafenis van Michael Corleone!

Al trok zich terug en onderhandelde uiteindelijk opnieuw over een vast bedrag van $ 5 miljoen. Hoewel de film het publiek beviel, bereikte hij niet de kritische hoogten van de eerste twee Godfather-films en werd door sommigen als een teleurstelling beschouwd. Van een budget van $ 54 miljoen verdiende de film $ 136 miljoen.

1 Hoeveel heeft Pacino in totaal verdiend?

In totaal verdiende Al Pacino ongeveer $ 5. 535.000 voor alle drie de optredens in The Godfather-trilogie, zonder rekening te houden met inflatie of het percentage dat hij ontving van de kaartverkoop van de tweede film. Het vermogen van de acteur wordt geschat op maar liefst $ 120 miljoen. Het lijkt erop dat misdaad zeker loont!

Aanbevolen: