The Mandalorian' seizoen 2 introduceert Dark Troopers, maar welke versie zijn dat?

Inhoudsopgave:

The Mandalorian' seizoen 2 introduceert Dark Troopers, maar welke versie zijn dat?
The Mandalorian' seizoen 2 introduceert Dark Troopers, maar welke versie zijn dat?
Anonim

Het tweede seizoen van The Mandalorian heeft ons kennis laten maken met verschillende nieuwe en opwindende personages. Sommige hebben we al eerder gezien en andere doen nu net mee aan het avontuur. Maar van alle recente toevoegingen aan de Star Wars canon, zijn de Dark Troopers de meest interessante.

Moff Gideon's nieuwe team van troopers lijkt een incarnatie te zijn van de hightech droids die bekend staan als Dark Troopers. Ze zijn ontstaan in het uitgebreide universum, hoewel we nog niet veel weten over de versies op het scherm. De glimpen die ze tot nu toe hebben gegeven, hebben alleen laten zien dat ze uit Gideon's kruiser werden overboord om Grogu op te halen, dus er is niet veel om uit te gaan.

Wat betreft welke versie van de Legends-personages ze zouden kunnen zijn, ze zijn waarschijnlijk een mashup van Phase II en Phase III Dark Troopers. Het kleurenschema lijkt sterk op de meer verfijnde versie, wat aangeeft dat het een geavanceerd type droid is. Maar tegelijkertijd vertoont de live-action-afbeelding enkele overeenkomsten met de Phase II's.

Afbeelding
Afbeelding

Ten eerste zijn de creaties van Gideon iets kleiner dan de Phase III Dark Trooper. Ze zijn slechts ongeveer zes of zeven voet lang, terwijl de originele versies tot bijna negen voet hoog waren. De Mandaloriaanse droids zien er ook slanker uit dan hun tegenhangers uit het uitgebreide universum, waardoor we denken dat ze de overblijfselen zijn van Fase II en niet het meer geavanceerde type.

Het wapentuig dat de Dark Troopers van Gideon bij zich hebben, vertoont ook een grotere gelijkenis met dat van de Phase II's. Hun primaire wapen is een Imperial Repeater Rifle, dat ook het kenmerkende wapen van de live-actionversie lijkt te zijn. De Dark Troopers hebben ze niet gebruikt of zelfs de geweren tentoongesteld tijdens hun debuut, maar promotionele foto's voor hoofdstuk 14 hebben ons een idee gegeven van het soort uitrusting dat ze in de seizoensfinale zullen inpakken.

Heeft Gideon Phase Zero opnieuw gelanceerd

Afbeelding
Afbeelding

Een andere mogelijke verklaring is dat Disney de nooit volledig gerealiseerde Phase Zero's een dag in de schijnwerpers zet. Het uitgebreide universum beschrijft ze als bejaarde veteranen van de Clone Wars die hun lichaam hadden laten aanpassen met cybernetische componenten om ze efficiënter te maken in de strijd. Het was bedoeld om de jarenlange ervaring van een Clone Trooper te combineren met geavanceerde wapens om ze cyborgs te maken die zelfs de Jedi zouden kunnen weerstaan.

Helaas voor het rijk kwamen de plannen voor de Phase Zero Dark Troopers niet uit. Cyborgs worden dreef een meerderheid van de kandidaten voor het programma tot waanzin en zelfmoord, dus het was geen lonende onderneming.

Afbeelding
Afbeelding

Het punt is dat Gideon misschien het regelboek heeft weggegooid om deze gruwelen van de natuur te creëren, ongeacht de ethische gevolgen. Hij houdt zich bezig met klonen, orgaanroof en wie weet wat nog meer. Misschien koos hij troopers uit zijn eigen team om de procedure te ondergaan. Dat zou extreem koud zijn, maar gezien hoe toegewijde imperiale holdouts zijn, zou het ons niet in het minst verbazen.

Ongeacht welke versie ze blijken te zijn, de Dark Troopers spelen een cruciale rol in de finale van het komende seizoen. Ze staan Mando in de weg om Grogu te redden, en ze verslaan zal niet zo eenvoudig zijn als het afvuren van een blaster op hen. Natuurlijk heeft Mando nog steeds een Beskar-speer in zijn bezit, waarvan we ons nu al kunnen voorstellen dat hij hem gebruikt om door elk van die droids te scheuren, of het nu cyborgs zijn of niet.

Aanbevolen: