Jon Hamms carrière werd bijna geruïneerd door een hoofdrol in deze epische mislukking

Inhoudsopgave:

Jon Hamms carrière werd bijna geruïneerd door een hoofdrol in deze epische mislukking
Jon Hamms carrière werd bijna geruïneerd door een hoofdrol in deze epische mislukking
Anonim

In een ideale wereld zouden de filmstudio's er in de eerste plaats om geven geweldige films te maken die de massa vermaken. In werkelijkheid is de filmbusiness echter vooral gebaseerd op één ding: geld verdienen. Als gevolg hiervan zijn er veel voorbeelden van objectief slechte films die sequels kregen, simpelweg omdat ze veel geld opbrachten aan de kassa.

Helaas voor filmsterren is het uiteindelijk het belangrijkste dat er echt toe doet hoeveel geld hun films opleveren. Als een acteur de headliner is van een succesvolle film, willen de studio's dat ze spelen steeds weer hetzelfde karakter. Aan de andere kant, als een acteur schittert in een film die tankt aan de kassa en ze geen bewezen staat van dienst hebben, kan dat het einde van hun carrière betekenen.

In 2012 kwam er een film uit die zoveel geld verloor dat het de carrière van de persoon die erin speelde ernstig aantastte. Gelukkig voor Jon Hamm heeft de film zijn carrière niet in het minst verpest, want hoewel hij in aanmerking kwam voor de hoofdrol, eindigde een andere acteur in plaats daarvan in de film.

Jaren werk en veel geld

In 1917 werd het eerste boek in een reeks romans uitgebracht waarin de avonturen van John Carter werden beschreven. Een grote hit bij de lezers, de avonturen van John Carter waren zo fantastisch dat het niet lang duurde voordat de filmstudio's kwamen bellen. In feite, nadat de eerste poging om een John Carter-film te maken in 1931 begon, hebben Disney en Paramount tientallen jaren geprobeerd om een John Carter-film van de grond te krijgen. Uiteindelijk duurde het tot 2012 voordat Disney er eindelijk in slaagde een John Carter-film in de bioscoop te krijgen.

Omdat de verhalen die rond John Carter draaien zo groots zijn, moest Disney weten dat een film over het personage een aardige cent zou kosten. Dat gezegd hebbende, had de studio waarschijnlijk geen idee dat John Carter een van de duurste films ooit zou worden, aangezien het bijna $ 300 miljoen kostte.

Aangezien John Carter een fortuin kostte, heeft Disney duidelijk hard gewerkt om een film te maken die een hit zou worden. Zo kwamen er meerdere acteurs in aanmerking voor de hoofdrol, waaronder Jon Hamm en Josh Duhamel. In plaats van voor een van die keuzes te gaan, huurde de studio een acteur in waarvan velen dachten dat hij op dat moment het volgende grote ding in Hollywood zou worden, Taylor Kitsch.

Een kolossale flop

Na tientallen jaren van werk en miljoenen dollars uitgegeven, is het heel veilig om te zeggen dat Disney enorme verwachtingen had van John Carter. Uitgebracht in verschillende formaten, waaronder IMAX en 3D, hoopte Disney dat het publiek in de rij zou staan om zich onder te dompelen in de fantastische wereld van John Carter. Helaas voor alle betrokkenen bracht John Carter wereldwijd slechts $ 284 miljoen binnen.

Voor de meeste films zou het binnenhalen van $ 284 miljoen niets zijn om over te huilen. In het geval van John Carter kostte de film echter meer dan dat om te produceren. Erger nog, Disney heeft ook heel veel geld uitgegeven om de film bij de massa te promoten. Volgens sommige rapporten verloor John Carter zelfs $ 223 miljoen, wat het een van de grootste flops in de filmgeschiedenis maakt.

A Near Miss

Tegen de tijd dat John Carter werd vrijgelaten en Disney een fortuin verloor, was Taylor Kitsch al ingehuurd om te schitteren in een paar andere spraakmakende projecten. Helaas voor Kitsch slaagden Battleship en Savages er ook niet in om het publiek aan te spreken. Erger nog, de studio's hadden duidelijk geen interesse om samen te werken met de man die de headliner was van John Carter, omdat ze bang waren een soortgelijke flop te krijgen. Als gevolg hiervan is Kitsch niet meer ingehuurd om een film met een groot budget te headlinen sinds John Carter uitkwam. Dat is echt jammer, aangezien Kitsch bewees dat hij een getalenteerde acteur is toen hij speelde in de miniserie Waco, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat zijn carrière ooit volledig zal herstellen van John Carter.

Gezien het feit dat de grote studio's schijnbaar geloven dat Taylor Kitsch grotendeels te wijten is aan zijn rol als John Carter, moet Jon Hamm zijn gelukkige sterren bedanken die hij niet in de film speelde. Immers, als Jon Hamm een soortgelijk lot had ondergaan, zou hij vrijwel zeker niet zijn verschenen in films als Bridesmaids, Baby Driver, Tag en Bad Times at the El Royale. Bovendien is de kans dat Tom Cruise hem een opmerkelijke rol wil laten spelen in de langverwachte aankomende film Top Gun: Maverick nihil.

Aanbevolen: