De carrière van deze tv-ster werd geruïneerd met één vreselijke film

Inhoudsopgave:

De carrière van deze tv-ster werd geruïneerd met één vreselijke film
De carrière van deze tv-ster werd geruïneerd met één vreselijke film
Anonim

Hollywood is een moeilijke plek om de kost te verdienen, aangezien er talloze mensen zijn die allemaal voor hetzelfde vechten. Het zou leuk zijn om in een hitshow als Friends of in een grote franchise zoals de MCU te zijn, en daarom houden de gelukkigen die het mogelijk maken stevig vast en laten ze nooit meer los.

Acteurs die het in Hollywood maken, moeten selectief zijn in de rollen die ze kiezen, en sommigen hebben een kogel ontweken dankzij een aantal slimme besluitvormingsvaardigheden. Anderen hebben echter minder geluk gehad.

Laten we eens kijken naar een tv-ster wiens carrière werd getorpedeerd met één slechte film.

Eén slechte film kan een carrière verpesten

Er zijn veel factoren die bijdragen aan een artiest die een lange en bloeiende carrière in Hollywood heeft, en een van de grootste factoren is het kiezen van de juiste rol op het juiste moment. Dit is geen luxe die elke artiest heeft, maar degenen met deze mogelijkheden kunnen maar beter voorzichtig zijn.

We hebben gezien dat sterren die opwaarts neigen een rol bemachtigen die hun carrière in een stroomversnelling brengt. Het is misschien niet eerlijk dat sommige sterren de ene kans na de andere krijgen, maar de entertainmentindustrie is meedogenloos voor de meerderheid.

George Clooney, bijvoorbeeld, had bijna zijn carrière verwoest met Batman & Robin. Hij kon verrassend genoeg aan de andere kant prima uitkomen. Alicia Silverstone had echter niet zoveel geluk, ondanks dat ze slechts de co-ster was in diezelfde flop. Nogmaals, sommige sterren krijgen een pass, en anderen zijn niet zo gelukkig.

Zelfs televisiesterren zijn niet immuun voor een enkele rol die hun carrière permanent verandert.

Elizabeth Berkley was een ster op 'Saved By The Bell'

Van 1989 tot 1993 speelde Elizabeth Berkley Jessie Spano op Saved by the Bell en de actrice was een belangrijke reden waarom de show een van de beste sitcoms van zijn tijd kon worden. De jonge cast was buitengewoon getalenteerd en Berkley was precies wat de show nodig had om te gedijen bij een jong publiek.

Aanvankelijk was Berkley in voor de rol van Kelly, maar ze kreeg het niet, omdat producer Paul Engel een handje had bij het selecteren van Tiffani-Amber Theissen voor die rol. Desondanks liet ze zien dat ze een waardevol stukje van de puzzel kon zijn, en de rol van Jessie was speciaal voor haar gemaakt.

Volgens CheatSheet: "Engel had misschien voor Thiessen gevochten om de rol van Kelly te krijgen, maar NBC-managers vochten om een plaats voor Berkley in de serie te vinden. Volgens Engel stond er een ander vrouwelijk personage gepland om zich bij de cast te voegen Terwijl Engel wilde dat een Afghaanse acteur de rol op zich zou nemen, drongen NBC-managers aan op de opname van Berkley. Ze vormden het personage van Jessie Spano speciaal voor haar."

Toen de show ten einde liep, was het tijd voor Berkley om door te gaan naar het volgende hoofdstuk van haar carrière. In plaats van een grote hit te vinden, kreeg de actrice een rol in een film die haar veelbelovende carrière verwoestte.

'Showgirls' verwoestten haar carrière

Dus, welke film zorgde ervoor dat Berkley's carrière op de helling kwam te staan? In 1995 speelde de actrice in Showgirls, wat een enorme afwijking was van haar tijd op Saved by the Bell. Helaas, in plaats van een bloeiende filmcarrière te ontketenen, eindigde deze ramp in een haast.

Volgens Looper: "Berkley won de rol over een jonge Charlize Theron, maar Showgirls tankten en zaaiden brute recensies. Berkley nam Razzies mee naar huis voor "Worst Actress" en "Worst New Star" die bij het filmrecord 13 past. nominaties en zeven "overwinningen", waaronder Slechtste Film en uiteindelijk Slechtste Film van het Decennium."

De site wees er ook op: "Hoewel ze sporadisch in kleine delen opduikt op CSI: Miami, Law & Order: Criminal Intent en The L Word, is het niet alsof je Charlize Theron zou zien op Dancing With the Stars. Berkley eindigde echter als zesde in 2013."

Het falen van de film betekende zo'n drastische verandering voor Berkley's carrière, en het is gek om te denken dat het Charlize Theron ervan had kunnen weerhouden een ster te worden.

Toen hij met People sprak over de gevolgen van dit alles, zei Berkeley: "Natuurlijk was het teleurstellend dat het niet goed ging, maar er was zoveel wreedheid omheen. Ik werd gepest. En dat deed ik' Ik begrijp niet waarom ik de schuld kreeg."

Gelukkig lijkt het er op te lijken voor de actrice. Ze is momenteel te zien in de nieuw leven ingeblazen Saved by the Bell, die op het punt staat aan zijn tweede seizoen te beginnen.

Aanbevolen: