De waarheid over Dev Patel's 'Green Knight

Inhoudsopgave:

De waarheid over Dev Patel's 'Green Knight
De waarheid over Dev Patel's 'Green Knight
Anonim

Dev Patel's carrière staat op het punt een stuk interessanter te worden. De superster van Slumdog Millionaire, Lion, Newsroom en Best Exotic Marigold Hotel gaat zijn eigen fantasiefilm The Green Knight leiden.

De film, geregisseerd door David Lowery en mede-sterren Alicia Vikander en Joel Edgerton, heeft nogal wat aandacht getrokken. Niet alleen omdat het er donker en onheilspellend uitziet, maar ook omdat het gehuld is in mysterie. Dit is de waarheid achter het komende avontuur dat in juli 2021 op de grote schermen zal verschijnen…

De geschiedenis van de groene ridder is een volslagen mysterie

Dev Patel's The Green Knight is eigenlijk gebaseerd op het 14e-eeuwse epische gedicht "Sir Gawain & The Green Knight". Het belangrijkste mysterie rond dit verhaal is dat niemand echt weet wie het heeft geschreven. Volgens een online expert geloven literaire historici dat de auteur een man is die Joh Massey heet, een man die rond die tijd in Cheshire woonde als de beroemde dichter Geoffrey Chaucer. Maar de waarheid is dat niemand zeker weet wie het heeft geschreven.

Dit komt echter overeen met veel opmerkelijke epische gedichten uit die tijd, vooral diegene die te maken hebben met Arthur-legendes.

Ja, "Sir Gawain & The Green Knight" speelt zich af in de wereld van koning Arthur, de tovenaar Merlin en de heks Morgan Le Fay, die allemaal te zien zijn in het gedicht en in de filmaanpassing die zich afspeelde verschijnt op 30 juli 2021 in Noord-Amerika.

Maar in tegenstelling tot sommige andere Arthur-verhalen, bestaat er maar één origineel exemplaar van "Sir Gawain and The Green Knight". De rest is getranscribeerd. En een van die transcribenten is J. R. R. Tolkien, het brein achter "The Lord of the Rings", dat briljant werd aangepast door Peter Jackson.

Tolkien had affiniteit met "Sir Gawain and The Green Knight". Volgens een uitstekende promotievideo voor The Green Knight beschreef Tolkien het verhaal als "een venster van veelkleurig glas dat terugkijkt op de middeleeuwen."

In tegenstelling tot Griekenland of Rome heeft Groot-Brittannië geen oude geschiedenis die is vastgelegd. Het dichtst in de buurt komen de legendes van koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel, waaronder zijn neef, Gawain (gespeeld door Slumdog Millionaire-talent, Dev Patel). Daarom beschouwen velen deze verhalen als historisch feit, of op zijn minst als een gids naar de waarheid van de geschiedenis. Er zijn immers veel verschillende waarheden te vinden tussen de woorden van fictie. Hoewel, ze kunnen zeer subjectief zijn.

Hoewel deze film zich niet afspeelt in het mislukte filmuniversum van King Arthur, zou het heel goed een nieuwe kunnen vormen. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de studio zoveel geld zal verliezen als Warner Brothers op de film van Guy Ritchie. Maar het is waarschijnlijk ook een eenmalige film.

De legende van de groene ridder is een verhaal voor elk moment in de geschiedenis

Net als de beste verhalen, is "Sir Gawain and The Green Knight" een moraliteitsverhaal waar iedereen ter wereld zich op elk moment mee kan identificeren of betekenis in kan vinden. Dit is wat het zo speciaal maakt en waarom fans echt kijk uit naar de komende film.

Geleerden maken al eeuwen ruzie over de betekenis van The Green Knight, de mystieke antagonist van het epische gedicht. Ze leken genoegen te nemen met hem, wat neerkomt op respect voor de natuur en de dood.

De mythische nacht van groene kleur daagt elke ridder uit om hem een slag toe te brengen als hij binnen een jaar mag terugkeren en de gunst terugbeta alt. Dit is wanneer de aandachtzoekende Gawain naar voren komt en landt wat een fatale wond voor het wezen zou moeten zijn. Maar dat is het niet. Terwijl The Green Knight zijn onthoofde hoofd oppakt en vertrekt, herinnert hij Gawain eraan dat hij over een jaar terug zal komen om de gunst terug te betalen.

Het verhaal van Gawain over zijn aanstaande dood heeft talloze andere verhalen geïnspireerd, waaronder andere Arthuriaanse epische gedichten, series en films, waaronder Monty Python en The Holy Grail.

Eer was een belangrijk thema in de middeleeuwen en in Arthur-legenden. En het bewijzen van iemands eer is nog steeds iets waar velen van ons zich mee kunnen identificeren.

Terwijl Gawain zijn angsten onder ogen ziet, zijn eer terugwint en de verwachtingen van de mensen om hem heen waarmaakt, gaat hij op een transformatieve zoektocht waarin ieder van ons zichzelf kan zien. we zijn constant op onze eigen reis om onze eigen versie te bereiken van wat het betekent om in onszelf te komen en onze eer te vinden.

Of de aankomende fantasiefilm van Dev Patel deze thema's waarmaakt, v alt nog te bezien.

Aanbevolen: