Fans kunnen nog steeds niet geloven dat Bruce Lee werd afgewezen voor deze iconische rol

Inhoudsopgave:

Fans kunnen nog steeds niet geloven dat Bruce Lee werd afgewezen voor deze iconische rol
Fans kunnen nog steeds niet geloven dat Bruce Lee werd afgewezen voor deze iconische rol
Anonim

Hij verliet ons veel te vroeg op 32-jarige leeftijd. Bruce Lee had nog veel te geven, samen met wijsheid om aan anderen door te geven. Natuurlijk, hij wordt herinnerd voor zijn vechtsporten, maar Lee was zoveel meer. Zijn nalatenschap wordt nog steeds door zo velen gevierd, waaronder zijn dochter.

Tot op de dag van vandaag kan kwaad spreken over Lee ernstige gevolgen hebben, vraag het maar aan Quentin Tarantino, die veel fans de verkeerde kant op wreef in 'Once Upon A Time In Hollyood', waarin Lee werd afgeschilderd als zwak. Heck, zelfs Brad Pitt was ongemakkelijk met de scène.

Zijn tijd in de film wordt nog steeds herinnerd. Vreemd genoeg kreeg Lee begin jaren '70 ook te maken met afwijzing. Afgewezen worden zou tot iets goeds leiden, aangezien Lee terugging naar Hong Kong en de dingen op zijn manier deed.

Destijds was het boeken van een bepaald optreden bij ABC echter niet zo eenvoudig als het had moeten zijn. In feite zei het netwerk nee tegen Lee voor het optreden. Er wordt gezegd dat een taalbarrière een rol heeft gespeeld, samen met het netwerk, niet te geloven dan een Aziaat kan leiden tot manier … yikes.

Laten we eens terugkijken op de situatie, terwijl we kijken naar wat de fans zeggen. Zelfs Lee's dochter sprak zich uit over haar overleden vader die werd afgewezen voor de rol.

ABC neemt David Carradine mee

Het was Lee's idee, maar de hoofdrol geven aan een Aziatische man was op dat moment niet wat Warner Brothers wilde. David Carradine kreeg uiteindelijk de hoofdrol.

De show was een succes, er werden drie seizoenen en 62 afleveringen uitgezonden in het midden van de jaren '70. De show zou zelfs een reboot krijgen, aangekondigd op de CW in mei 2020.

Bruce Lee's dochter Shannon Lee blijft de erfenis van haar vader levend houden. Ze sprak met The Guardian over de stompzinnigheid en wat het deed voor de carrière van haar vader.

“We zijn opgegroeid met dit verhaal”, zegt Shannon. “Dat mijn vader deze show heeft gemaakt en te horen kreeg dat hij er niet in mocht spelen omdat het Amerikaanse publiek geen Chinese hoofdrolspeler zou accepteren. Als je Warner Bros zou spreken, weet ik zeker dat ze zouden zeggen dat ze het idee [voor Kung Fu] hadden voorafgaand aan de pitch van mijn vader. Ze hebben echter veel overeenkomsten, dus je weet…”

Het was later in haar leven dat Shannon de pitch van haar vader zou vinden voor de show.

Ik stemde ermee in om de zorg voor de erfenis van mijn vader over te nemen van mijn moeder en zij stuurde zijn spullen naar mij in LA. Er waren dozen en dozen met schrijven. Terwijl ik ze doornam, kwam ik de behandeling tegen voor De Krijger. Het was dit onthullende moment, 'Wauw, het bestaat echt!'”

Oh, wat kan het zijn om terug te kijken. Het blijkt dat fans op Quora ook niet tevreden zijn.

'Kung Fu' Snub

De ABC-show was niemand minder dan 'Kung Fu', die in alle eerlijkheid een behoorlijk succes had zonder Lee.

Fans discussiëren nog steeds over de afwijzing via streams zoals Quora. Fans hebben verschillende theorieën, maar voor het grootste deel wordt de schuld gegeven aan hoe achter ABC bij de tijd was.

"Ja. Het is waar. Soort van. De corporate studio's (ik denk dat Lee ze allemaal heeft gepitcht) vertelden Lee dat een Aziatische hoofdrolspeler niet verkoopbaar zou zijn voor het Amerikaanse publiek (Amerika was toen behoorlijk blank)."

"TV-producenten verwierpen Lee om marketingredenen, niet zozeer vanwege racisme. Lee reageerde nooit echt met 'zure druiven', maar verhuisde eerder terug naar Hong Kong met vastberadenheid om door te breken in de film."

Een andere factor die veel fans problematisch vinden, is dat het hele concept Lee's idee was en toen hij terugkeerde naar Hong Kong, werd het in het spel gebracht met een andere cast.

"Hij werd niet per se 'afgewezen'. De show was het idee van Bruce Lee - netwerken weigerden het daarom te produceren. En nadat hij naar China was vertrokken, stalen ze het idee en plantten David Carradine daarin omdat hij was blank en zag er oosters genoeg uit om het voor elkaar te krijgen."

Dit lijkt het thema te zijn voor de meeste fans.

"Bruce Lee verloor eigenlijk van David Carradine voor de serie die oorspronkelijk The Warrior heette (een idee waaraan hij aanzienlijk heeft bijgedragen) omdat de studio-executies niet geloofden dat een Aziaat de hoofdrol kon spelen."

De stomp weerhield Lee's visie niet en als er iets was, zou het een enorme vonk doen ontbranden zodra hij thuiskwam.

Toch is het moeilijk te geloven dat een rol hem werd geweigerd, gezien zijn erfenis die vandaag de dag nog sterker is dan ooit.

Aanbevolen: