Hier is waarom fans zeggen dat Disney 'Star Wars' verpest heeft

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans zeggen dat Disney 'Star Wars' verpest heeft
Hier is waarom fans zeggen dat Disney 'Star Wars' verpest heeft
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat er al heel lang geweldige films uit Disney zijn gekomen. Maar een franchise die fans niet verwachtten te zien als onderdeel van Mickey's koninkrijk, was 'Star Wars'.

Uiteindelijk kocht Disney Lucasfilm uit (in 2012) en begon dingen te veranderen. Verrassend genoeg was die beslissing volgens de fans niet een van de ergste van George Lucas.

Maar het was niettemin behoorlijk slecht, vanwege de manier waarop 'Star Wars' daarna zou voortleven.

Heeft de geldstroom van Disney Star Wars geholpen?

Disney heeft een aantal dure films gemaakt, waaronder de duurste ooit. Het is duidelijk dat die stapels geld een voordeel waren voor Star Wars toen Disney zijn benadering van de franchise begon te herformuleren. Of tenminste, dat zouden ze zijn geweest, als Disney er wat moeite voor had gedaan, zeggen fans.

Het is waar, sommige fans suggereren dat omdat Disney "veel meer geld" heeft dan Lucasfilm, het zwaarder op de markt is gebracht. Wat misschien heeft bijgedragen aan het verlengen van de winstgevendheid. Maar na verloop van tijd gingen de verhalen zelf bergafwaarts, beweren fans, en geen enkele hoeveelheid geld kon het repareren.

Dus hoe heeft Disney Star Wars verpest?

Fans hebben veel verschillende klachten over de manieren waarop Disney Star Wars heeft "verpest". Maar het overkoepelende thema is dat Disney het verhaal te veel heeft veranderd ten opzichte van de eerste paar films. Volgens fans was dat om een aantal redenen een grote fout.

Hoewel de meeste commentatoren erkennen dat met nieuwe (vrouwelijke) makers aan het roer, het logisch was dat Disney ervoor wilde zorgen dat fans wisten dat "the Force vrouwelijk is". Of tenminste, dat het ook vrouwelijk is, toch?

Het probleem was dat 'Star Wars' al halverwege de serie was. Het veranderen van de plot, de personages en de algemene thema's verpesten de sfeer van de film. Elke grote verandering -- een die de verhaallijn verandert -- zal ongetwijfeld een negatieve impact hebben op elke serie.

Kortom, fans waren niet blij dat Disney in wezen de erfenis van 'Star Wars' verpestte en er iets nieuws van maakte.

Maar heeft 'Star Wars' echt geleden?

Loyale fans zeggen dat ja, latere 'Star Wars'-films hebben geleden in die zin dat trouwere supporters zich sindsdien hebben teruggetrokken uit de franchise (en de merch). Maar in een andere zin, waar Disney waarschijnlijk veel meer om geeft, is 'Star Wars' waarschijnlijk nog nooit zo succesvol geweest.

Gezien het bestaan van het Disney-kanaal en een klaar en wachtend publiek (kinderen en zelfs kleinkinderen van de originele fans van de throwback-films), was er geen enkele manier waarop de 'Star Wars'-projecten konden stoppen.

Er zijn nu geanimeerde shows die het 'Star Wars'-verhaal op verschillende punten oppikken, en zelfs een LEGO 'Star Wars'-show. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de markt voor merch zich ook verder heeft uitgebreid dan klassieke LEGO-sets; kinderen kunnen allerlei soorten 'Star Wars'-speelgoed en -personages in handen krijgen die bij Lucasfilm niet bestonden.

Diehard-fans houden misschien niet van de "verbeteringen" die Disney heeft aangebracht, maar het is moeilijk om te beweren dat ze de overname niet vlekkeloos hebben uitgevoerd in termen van winst.

Aanbevolen: