Eddie Murphy verdiende $20 miljoen voor deze enorme flop

Inhoudsopgave:

Eddie Murphy verdiende $20 miljoen voor deze enorme flop
Eddie Murphy verdiende $20 miljoen voor deze enorme flop
Anonim

Er zijn maar weinig namen in de geschiedenis die zoveel gewicht in de schaal leggen als die van Eddie Murphy, en dit is te danken aan jarenlang ongelooflijk werk in het bedrijf. Of het nu in stand-upcomedy, op televisie of op het grote scherm was, Eddie Murphy heeft de dingen altijd op zijn manier gedaan en heeft daarmee een fortuin verdiend.

Gedurende zijn hele carrière nam Eddie Murphy het voortouw in talloze hitprojecten, die er allemaal toe leidden dat hij een grote ster werd. Murphy was echter niet gevrijwaard van misstappen aan de kassa, waaronder een film die hem een premium salaris betaalde, om vervolgens hard te floppen toen deze officieel werd uitgebracht?

Dus, welke film betaalde Murphy een fortuin en viel uiteindelijk op zijn kop? Laten we eens nader kijken en zien.

Murphy is een van de grootste comedysterren aller tijden

Door de jaren heen zijn er in Hollywood een aantal opmerkelijke namen uitgebroken in het comedy-spel, en weinigen zijn zo geliefd of zo legendarisch als Eddie Murphy. De man was een opvallende stand-upcomedian die in een mum van tijd een begrip werd, en hij was in staat om uit te blinken in zowat alles wat hij aanraakte.

Murphy's komedie is legendarisch, en toen hij eenmaal op Saturday Night Live was, maakte een groot publiek snel kennis met hem. Hoewel veel SNL-artiesten geen sterren worden, was het vanaf het begin duidelijk dat Murphy voorbestemd was voor veel grotere dingen. Er kwamen filmrollen en heel veel geld te zijner tijd.

Op het grote scherm was Murphy niets minder dan dynamisch en werd hij uiteindelijk een van de grootste filmsterren ter wereld. Fans konden de acteur zien opbloeien tot een mainstream-ster en de ene hitfilm na de andere uitpompen. Hij kon van alles een beetje en werd zelfs genomineerd voor een Oscar voor zijn optreden in Dreamgirls. De man leek gewoon voorbestemd om dit allemaal te laten gebeuren.

Terwijl de zaken bleven groeien en vorderen voor Murphy in Hollywood, bleven ze dat ook doen op de salarisafdeling.

Zijn salaris bracht zijn nettowaarde op $200 miljoen

Eddie Murphy's carrière is er een die gevuld is met talloze hits, en na verloop van tijd was hij in staat om een van de best betaalde sterren in heel Hollywood te worden. Natuurlijk hebben de enorme salarissen die hij mee naar huis nam allemaal geholpen om zijn vermogen tot ongelooflijke hoogten te brengen, en het wordt momenteel geschat op $ 200 miljoen, Na wat geld verdiend te hebben met SNL, stapte Murphy over op filmwerk en begon binnen de kortste keren het grote geld te verdienen. Volgens Celebrity Net Worth zou Murphy $ 1 miljoen verdienen voor 1984's Best Defense, en vanaf daar zou het echt stijgen. Enkele opmerkelijke salarissen omvatten $ 8 miljoen voor Beverly Hills Cop II en Coming to America, en hij zou dit in de loop van de tijd blijven verhogen.

Murphy verdiende $ 15 miljoen voor Beverly Hills Cop III, $ 16 miljoen voor The Nutty Professor en $ 17,5 miljoen voor Doctor Dolittle. Ja, de man was een geldmachine in zijn bloei, en net als andere sterren op de A-lijst zou Murphy uiteindelijk de felbegeerde $ 20 miljoen bereiken. Hoe geweldig dit ook was, er waren tijden dat de films die een premie in Murphy investeerden, geen goede indruk maakten aan de kassa.

Hij verdiende $ 20 miljoen voor 'The Adventures Of Pluto Nash'

Eddie Murphy verdiende maar liefst $ 20 miljoen aan salaris voor de film en was nog steeds een hot item in Hollywood toen hij zich aanmeldde om te schitteren in The Adventures of Pluto Nash. Helaas maakte deze film bij release nauwelijks een kans en ging hij binnen de kortste keren in vlammen op.

De film had een enorm budget om het naar het grote scherm te brengen, en het was duidelijk dat de studio van mening was dat de betaalbare Murphy meer dan genoeg zou zijn om de film naar succes te leiden. In plaats daarvan werd de film verpletterd door recensenten bij het vrijgeven en eindigde hij teleurstellend aan de kassa. Om het simpel te zeggen, vrijwel niets aan deze film ging goed, en de studio verloor daardoor een hoop geld.

DigitalSpy meldt dat de film ongeveer $ 96 miljoen verloor, waardoor het een van de grootste flops aller tijden is. Eddie Murphy heeft zeker een paar blindgangers gehad, maar dit is misschien wel de grootste fout die hij in zijn illustere carrière heeft gemaakt. Het is jammer dat het zo slecht flopte, want er is hard gewerkt aan het maken van de film.

The Adventures of Pluto Nash was een ramp voor alle betrokkenen, maar Murphy was in ieder geval in staat om de tas veilig te stellen en een premie te verdienen voor alle negatieve pers die de film in 2002 belandde.

Aanbevolen: