Jackie Chan verdiende $ 18 miljoen voor deze enorme flop

Inhoudsopgave:

Jackie Chan verdiende $ 18 miljoen voor deze enorme flop
Jackie Chan verdiende $ 18 miljoen voor deze enorme flop
Anonim

Als we kijken naar sterren die in de jaren 90 en 2000 echt op het grote scherm gedijden, is de naam van Jackie Chan er een die er zeker uitspringt. De Rush Hour- en Shanghai Noon-films hielpen hem een internationale ster te maken, maar de waarheid is dat Chan een lange filmcarrière had lang voordat deze franchises van de grond kwamen.

Op zijn hoogtepunt haalde de acteur een premie binnen voor zijn films, maar ondanks dat studio's in hem investeerden, kon hij niet altijd een film naar de top van de kassa leiden.

Laten we eens terugkijken naar een film die Jackie Chan bijna $ 20 miljoen betaalde, om vervolgens te floppen aan de kassa.

Jackie Chan is een legende

Als een van de meest populaire filmsterren van zijn tijd die een diepgaande invloed heeft gehad op de entertainmentindustrie, is Jackie Chan iemand die nauwelijks introductie nodig heeft. Chan heeft een opmerkelijke carrière achter de rug in Hollywood, en degenen onder ons die zijn opgegroeid met zijn films zullen graag getuigen van zijn grootsheid op het grote scherm.

Jackie Chan was in staat om vechtsporten, geweldig stuntwerk en onberispelijke komische timing in zijn voordeel te gebruiken, vooral in zijn jonge jaren. Deze eigenschappen hielpen hem allemaal om hem te vormen tot een kassaartikel waar studio's graag mee werkten. Natuurlijk hielp het Chan ook om hoofdrollen te krijgen in succesvolle films.

Enkele van de grootste hits van de acteur zijn Rumble in the Bronx, de Rush Hour-films, de Shanghai Noon-films, The Forbidden Kingdom en nog veel meer. Zijn oeuvre is buitengewoon indrukwekkend en Chan heeft tijdens zijn jaren in de filmindustrie tientallen jaren aan werk gestoken.

Buiten acteren heeft hij van alles een beetje gedaan. Hij heeft muziek opgenomen, zijn geld verstandig geïnvesteerd en is een inspiratie geweest voor miljoenen mensen die bereid zijn hun dromen na te jagen.

In de loop der jaren heeft Chan miljoenen kunnen verdienen terwijl hij zijn vermogen naar indrukwekkende hoogten heeft gebracht.

Hij heeft miljoenen verdiend

Volgens Celebrity Net Worth is Jackie Chan momenteel $400 miljoen waard, wat hem een van de meest succesvolle sterren aller tijden maakt.

Tijdens de topjaren van zijn carrière verdiende Chan geld voor elke nieuwe release en sloeg hij homeruns aan de kassa. Zijn reeks internationale hits maakte hem tot een enorme ster, en ze hielpen allemaal bij het smeden van zijn nalatenschap terwijl ze hem miljoenen opleverden.

Hoewel hij niet hetzelfde type wereldster is als hij ooit was, heeft Chan de afgelopen jaren nog steeds geld kunnen verdienen.

Zoals Celebrity Net Worth opmerkte: "In 2016 was Jackie Chan de op één na best betaalde acteur ter wereld. Tussen juni 2018 en juni 2019 verdiende Jackie Chan $ 60 miljoen met zijn verschillende inspanningen. Tussen juni 2019 en juni In 2020 verdiende hij $ 40 miljoen."

Terwijl Chan nog bezig was een grote internationale filmster te worden, had hij een aantal films die niet aan de kassa konden scoren. Eén zo'n film betaalde hem een enorm salaris, maar kwam tekort toen de kassanummers binnenkwamen.

'De wereld rond in 80 dagen' was een enorme flop

582D89BF-0813-42C0-A2F9-9ABAE2709BF3
582D89BF-0813-42C0-A2F9-9ABAE2709BF3

Volgens Bomb Report kreeg Jackie Chan maar liefst $ 18,5 miljoen betaald voor Around the World in 80 Days dankzij een pay-or-play-contract. Voor het onbekende garanderen deze contracten een artiest het aangewezen bedrag, ongeacht of er daadwerkelijk wordt gefilmd. Deze contracten zijn alleen gereserveerd voor de grootste sterren ter wereld, en Chan heeft een enorme binnengehaald voor deze film.

Helaas was Jackie Chan niet in staat om Around the World in 80 Days te helpen een succes te worden op de financiële afdeling, in plaats van de film naar glorie te leiden aan de kassa. In Bomb Report's overzicht van de financiële prestaties van de film, verklaarden ze: "Around The World In 80 Days sloot zijn serie in de VS af met een verschrikkelijke $24. 008, 137. Disney zou ongeveer $ 13,2 miljoen terug zien nadat de theaters hun percentage van het bruto en geen geldoverschotten zouden terugvloeien naar Walden."

"Het offshore-totaal was slechts $ 48, 170, 758 over tal van distributeurs, waardoor deze remake een van de duurste blunders aan de kassa was - die eindigde als een afschrijving van bijna $ 100 miljoen", vervolgden ze.

Simpel gezegd, deze film was een financiële ramp, en het had voor de studio of voor Jackie Chan niet goed kunnen voelen om de dingen op deze manier te zien gebeuren. We denken echter dat het verdienen van bijna $ 20 miljoen Chan's geest een klein beetje heeft geholpen.

Aanbevolen: