Wanneer stopte Butterfinger met het gebruik van Bart Simpson als hun mascotte?

Inhoudsopgave:

Wanneer stopte Butterfinger met het gebruik van Bart Simpson als hun mascotte?
Wanneer stopte Butterfinger met het gebruik van Bart Simpson als hun mascotte?
Anonim

"Let go of my Butterfinger" is een slogan die fans van The Simpsons heel goed leerden kennen in de jaren 90, vooral omdat Bart Simpson het iconisch maakte. De jonge rapscallion is echter al geruime tijd niet meer in één commercial verschenen.

In de jaren negentig begon Nestle met het uitzenden van commercials met hun nieuwste mascotte, Bart Simpson. De ondeugende Simpson-jongen speelde in Butterfinger-advertenties waarin hij de populaire pindakaas- en chocoladesnoepreep van zijn vader vasthield en de korte broek eindigde met slogans als "Niemand kan beter een vinger op mijn Butterfinger leggen." en andere variaties op het citaat.

De commercials werden vervolgens algemeen bekend als een Simpsons-verbinding, waarbij Bart hun titulaire mascotte werd. De slagzin van Bart's Butterfinger evolueerde voortdurend, maar het uitgangspunt bleef voor altijd bij het doel van de jonge Simpson om zijn Butterfinger uit de verkeerde handen te houden. Dat betekent dat iedereen in Springfield.

Terwijl Bart Simpson jarenlang genoot van het sluipen van Butterfingers weg van zijn oude man en de andere burgers van Springfield, kwam daar in 2013 abrupt een einde aan.

In juli 2013 kondigde Nestle een trivia-wedstrijd aan met de titel 'Who Stole Bart's Bar' om erachter te komen wie een vinger op Barts kostbare snoep heeft gelegd. Een inwoner van Springfield pakte de Butterfinger die verborgen was in de boomhut van Bart voordat de kleine duivel ervan kon genieten, wat leidde tot een uitgebreide zoektocht. De missie duurde weken en de boosdoener was enigszins onverwacht.

In plaats van een typisch personage als Homer of Chief Wiggum te zijn, bleek de boosdoener niemand minder dan Milhouse VanHouten te zijn. Barts beste vriend was in het begin de minst waarschijnlijke verdachte, maar een vleugje inhalatorresten op kruimels die in de boomhut werden gevonden, leidde Bart rechtstreeks naar Milhouse.

Waarom werd Bart Simpson uit Butterfinger gedropt?

Botervingerrepen
Botervingerrepen

Sindsdien is er geen nieuwe Butterfinger-commercial met Bart Simpson geweest. Vooraf opgenomen advertenties zijn misschien uitgezonden na Barts tijd als mascotte van het bedrijf, maar de zoektocht van de jongen naar zijn gestolen snoep zou de laatste keer zijn dat het wildste personage van The Simpsons te zien is.

Nestles 2020-promotiecampagne heeft een iets andere mascotte voor Butterfinger in de vorm van een gele alien. Het personage is niet gerelateerd aan bekende iconen uit de popcultuur, dus het roept de vraag op waarom Butterfinger zou kiezen voor een willekeurige mascotte in plaats van een bekend pop-icoon.

Moet Nestle Bart terugbrengen als hun mascotte?

Bart Simpson in Butterfinger-commercial
Bart Simpson in Butterfinger-commercial

Vanwege de willekeur van hun beslissing, lijkt het nu het juiste moment om Bart Simpson terug te halen. The Simpsons zijn populairder dan ooit en de show gaat nergens heen. De animatieserie is onlangs vernieuwd voor een 32e seizoen, en spreekt tot de algemene kwaliteit ervan. Dat gezegd hebbende, zou Nestle kunnen overwegen om de oude advertenties met Bart Simpson nieuw leven in te blazen vanwege het succes van de tv-show.

De enige onbepaalde factor is of de resterende tv-divisie van Fox de aantrekkingskracht heeft om een deal met Nestle te onderhandelen. Bovendien is Disney nu eigenaar van Fox en The Simpsons, dus alle contracten voor Butterfinger-commercials zouden door hen moeten worden goedgekeurd. Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat de mediagigant een voorstel zal afwijzen waarbij geldelijke waarde op het spel staat.

In ieder geval is Bart Simpson de ideale mascotte voor elk merk dat meer publieke erkenning wil krijgen. Nestle heeft op dat gebied geen boost nodig, maar een beetje kruispromotie kan ook geen kwaad.

Aanbevolen: