Fans vinden het excuus van Billie Eilish voor het gebruik van anti-Aziatische smet 'lame

Inhoudsopgave:

Fans vinden het excuus van Billie Eilish voor het gebruik van anti-Aziatische smet 'lame
Fans vinden het excuus van Billie Eilish voor het gebruik van anti-Aziatische smet 'lame
Anonim

Cultuur annuleren is op dit moment heel reëel, en Billie Eilish is zich maar al te goed bewust van het feit dat ze in veel heet water zit.

Nadat een reeks video's en teksten opdook waarin werd onthuld dat Eilish racistische opmerkingen maakte en de Aziatische gemeenschap bespotte, veranderden fans snel hun perceptie van de ster. Haar anders schone reputatie was meteen aangetast en ze kreeg onmiddellijk te maken met kritiek op haar hatelijke en kwetsende opmerkingen.

Beseffend dat ze een heel klein venster had om haar carrière te redden, bood Eilish een verontschuldiging aan voor haar gedrag… een soort van.

Wat ze eigenlijk deed, was haar excuses aanbieden en vervolgens zeggen dat ze niet echt wist dat ze iets onbeschofts zei.

De achterbakse, quasi-verontschuldiging is gewoon niet genoeg voor fans. Ze noemen het 'lam' en vinden het veel minder dan echt.

Billie Eilish zegt sorry

Billie Eilish' carrière schiet enorm op en ze ha alt miljoenen binnen elke keer dat ze een single uitbrengt of verschijnt.

Haar anti-Aziatische opmerkingen kwamen naar voren in een tijd dat de hele wereld zich bewust is van Aziatische haat. De timing van deze situatie kon onmogelijk slechter zijn, omdat ze zich realiseerde dat ze snel moest handelen om deze situatie te verzachten.

Toen fans op de hoogte werden gebracht van haar verontschuldiging, verwachtten ze een oprechte "sorry", maar in plaats daarvan ontvingen ze een verhaal van naïviteit dat ze niet helemaal kopen.

Eilish zei; "Ik heb een woord in de mond genomen van een lied waarvan ik op dat moment niet wist dat het een denigrerende term was die werd gebruikt tegen leden van de Aziatische gemeenschap. Ik ben geschokt en beschaamd en wil zeggen dat ik ooit met dat woord heb meegezongen."

Het woord dat ze uitsprak was een vrij veel voorkomende denigrerende term, en fans vinden het behoorlijk moeilijk om haar bewering van onschuld te geloven.

Zwakke verdediging

Billie Eilish' verdediging lijkt zwak, en het feit dat ze haar focus legt op het verdedigen van zichzelf in plaats van alleen maar haar oprechte excuses aan te bieden, spreekt boekdelen tegen haar fans.

Tijdens haar schriftelijke verontschuldiging heeft ze haar uitleg overdreven door te zeggen dat ze vaak "talen verzint" en met haar vrienden en huisdieren met vreemde accenten praat, en vervolgens beweert dat het "haar hart breekt" dat dit werd "geïnterpreteerd" als racistisch.

Fans zijn bedroefd door het feit dat Eilish haar verontschuldiging niet 'bezit' en opmerkingen hebben gemaakt zoals; "lam" om het te beschrijven. Ze gingen verder met te zeggen dat het "zwak", "vol excuses" en "nauwelijks aanwezig" was.

Aanbevolen: