The Walking Dead' en 'Breaking Bad' fantheorie die je zal wegblazen

Inhoudsopgave:

The Walking Dead' en 'Breaking Bad' fantheorie die je zal wegblazen
The Walking Dead' en 'Breaking Bad' fantheorie die je zal wegblazen
Anonim

De première van seizoen 9 van The Walking Dead keerde afgelopen zondagavond terug op AMC.

Breaking Bad is een misdaaddrama over een natuurkundeleraar die drugskoningheer werd om de toekomst van zijn gezin veilig te stellen. The Walking Dead gaat over een post-apocalyptische wereld waarin de personages moeten vechten om te overleven door toedoen van andere menselijke overlevenden, met de constante dreiging van zombies.

Toegewijde fans begonnen overeenkomsten tussen de twee shows op te merken. Een nieuwe theorie over de show werd gevormd en begon online tractie te genereren, waarbij werd gespeculeerd dat de "blue sky meth" van W alter White mogelijk de vernietiging heeft veroorzaakt die de zombie-apocalyps is.

Volgens een artikel van The Cheat Sheet merkten fans van The Walking Dead verborgen verwijzingen op in die show die dateert uit seizoen 1. Fans merkten op dat de auto die Glenn Rhee uit Atlanta reed, een rode Dodge Charger, identiek was aan degene die W alter White kocht op Breaking Bad. W alter gaf de auto later terug aan een man genaamd Glenn. Schreeuwt dat toeval? Maar dat was niet het enige moment dat fans van de show opmerkten.

In seizoen 2 van The Walking Dead liet Daryl Merle's drugsvoorraad zien, die enkele methamfetaminekristallen uit de blauwe lucht bevatte. Breaking Bad-fans herkenden de creatie van W alter meteen. Zelfs in seizoen 4 van The Walking Dead noemde Daryl de drugsdealer van zijn broer. Hij beschreef hem als een "janky blanke jongen", wat klinkt als een soortgelijke beschrijving als Jesse Pinkman.

In de laatste aflevering van de show bleven fans overeenkomsten zien tussen de twee shows. Volgens een artikel gepubliceerd voor Independent kwam de connectie voort uit de introductie van een nieuw personage genaamd Lydia (Cassady McClincy) in de tiende aflevering van seizoen negen, getiteld Omega.”

Lydia vertelt Daryl en Henry over haar duistere verleden, waarin kijkers flashbacks krijgen naar de tijd vóór de zombie-uitbraak. Ze laten zien hoe de post-apocalyptische haar moeder, Alpha, had veranderd van een zorgzame moeder in een maniak.

Alpha wordt getoond terwijl ze een slaapliedje zingt voor haar dochter, het nummer "Lydia the Tattooed Lady" uit 1939. Breaking Bad-fans zullen dit nummer onthouden, omdat het de beltoon is die wordt afgespeeld wanneer drugsdistributeur Lydia Rodarte-Quale griezelige Todd noemt (Jesse in de seriefinale).

Veroorzaakte W alter White de zombie-apocalyps?

Fans van Breaking Bad denken dat W alter White de oorzaak is van de zombie-uitbraak in The Walking Dead en dit is waarom.

Volgens Netflix Fan Theories was er een rol in seizoen 4 waarin W alt probeerde uit te vinden hoe hij mede-koningin, Gus Fring, kon verslaan. De theorie suggereert dat W alters productie van de blue meth "roekelozer" werd vanwege zijn constante vete met Gus. Dit zou betekenen dat W alter de formule van het medicijn verknoeide, waardoor een gevaarlijker brouwsel ontstond.

In de video, de theorie dat Gus het medicijn in het geheim had ingenomen voordat hij Hector Salamanca ontmoette, toen de bom ontplofte in het verpleeghuis, met de helft van zijn gezicht eraf geblazen en de andere intact, had hij de eerste zombie kunnen worden.

AMC bevestigt verbinding

Door de jaren heen hebben de makers van de show kleine hints geïmplementeerd die het zombie-universum verbinden met een andere populaire show die ooit op AMC stond, Breaking Bad. Hoewel ze niet hebben bevestigd dat W alter banden had met het begin van de zombie-apocalyps, werd wel bevestigd dat shows in hetzelfde universum zijn verbonden.

Fans merkten op dat er een verwijzing naar Breaking Bad was in een aflevering van Fear The Walking Dead. Volgens een fanpost op Tyla noemden ze de scène waarin Madison en Qaletaqa de markt opgaan, Negro y Azul: The Ballad of Heisenberg speelt op de achtergrond. Het is hetzelfde nummer dat speelde in seizoen twee van Breaking Bad.

Goed gespeelde schrijvers!

Aanbevolen: