Creed Bratton moest niet eens een personage op kantoor zijn

Inhoudsopgave:

Creed Bratton moest niet eens een personage op kantoor zijn
Creed Bratton moest niet eens een personage op kantoor zijn
Anonim

NBC's hit comedy-serie The Office liep negen seizoenen en bevatte een groot aantal interessante, vreemde en goed afgeronde personages waar het publiek verliefd op kan worden. Hoewel de show oorspronkelijk slechts vijf hoofdrolspelers bevatte (Michael, Jim, Pam, Dwight en Ryan), bleken andere acteurs al snel zo interessant dat het voor de schrijvers en showrunner Greg Daniels onmogelijk werd om ook geen verhalen voor hen te maken.

Er zijn tal van interessante weetjes over acteurs wiens personages voor hen zijn gemaakt of later meer uitgewerkt zijn: Angela deed auditie voor de rol van Pam, maar paste niet echt, dus maakten ze in plaats daarvan een personage voor haar; Phyllis werkte eigenlijk in de casting, maar Greg Daniels vond haar zo leuk tijdens de tafellezing dat hij haar ook in de show wilde hebben. Een van de meest interessante verhalen is echter Creed's.

Creed Bratton is absoluut een van de mafste, lekkerste personages van The Office. Het personage van Creed, gespeeld door de gelijknamige muzikant die acteur is geworden van de band The Grass Roots uit de jaren 60, is een amalgaam van de echte versie van hemzelf en de persona die de schrijvers voor hem hebben gemaakt. Hij is een beetje zoals de oude poes van het kantoor, want hij is een beetje raar en gek, en je weet nooit wat hij aan het doen is, of dat hij er zelfs helemaal is. Hij verkoopt valse identiteitsbewijzen aan minderjarigen, spruit mungbonen op een vochtige papieren handdoek in zijn bureau en heeft zeker minstens één keer in zijn leven identiteitsfraude gepleegd. Hij is gewoon Creed, (dat is de beste manier om het uit te leggen,) en je moet er om van hem houden.

Het gekke is dat dit gekke, wilde personage waar het publiek in de loop der jaren graag om heeft gelachen, bijna nooit een personage was. In een interview met Jenna Fischer (Pam) en Angela Kinsey (Angela) in een aflevering van hun podcast Office Ladies, legde de echte Creed Bratton uit hoe hij door een reeks kleine ongelukjes als een steunpilaar van The Office terechtkwam.

Hij werd niet eens verondersteld een sprekend personage te zijn

Creed Bratton Het Kantoor
Creed Bratton Het Kantoor

Als het op acteren aankomt, kan spreken voor sommigen "boven hun salaris" zijn. Als je in Hollywood een acteur inhuurt, krijgen ze meer betaald als ze praten dan als ze dat niet doen. De tweede keer dat iemand in een aflevering wordt gehoord, wordt verondersteld dat ze dienovereenkomstig worden betaald.

In zijn interview met Fischer en Kinsey onthulde Creed dat tijdens het filmen van de aflevering "Diversity Day", een van de assistent-regisseurs hem aanzag voor een van de hoofdrolspelers van de cast en hem opdroeg een zijgesprek te voeren met Phyllis. Phyllis corrigeerde het AD bijna, maar Creed gebaarde snel dat ze moest zwijgen en ging er toch mee door.

Dit, zo bleek, was precies waar Creed op had gehoopt. Niet lang voordat hij begon met The Office, deed Creed zijn eerste acteeroptreden - ooit - in de Bernie Mac Show, waar hij vaak werd gebruikt als een gekenmerkte achtergrondacteur vanwege zijn vermogen om Bernie Mac zelf aan het lachen te maken. Een van de producers ontdekte dat Creed ooit in de Grass Roots was geweest en vroeg hem om een paar handtekeningen.

Creed, toen hij ontdekte dat deze producer aan de Amerikaanse versie van The Office werkte, zei dat hij geïnteresseerd was om bij de show betrokken te zijn. Creed vertelde de Office Ladies dat hij als reactie zei: "We zullen hem op de achtergrond plaatsen en kijken of we hem in de mix kunnen verwerken." Dus toen hij zijn kans zag, was hij niet van plan om Phyllis over hem te laten kletsen.

Natuurlijk, toen hij eenmaal in de show had gesproken, werd hij al betaald, dus ze dachten dat ze hem zouden laten blijven spreken. Hij moest nog een paar andere dingen doen, zoals de telefoniste van de mijnschacht inspreken in de aflevering "He alth Care" voordat hij zijn grote doorbraak kreeg in "Halloween", waar hij een scène met Michael mocht filmen die oorspronkelijk was geschreven als zes pagina's lang.

Creed werd bijna ontslagen in plaats van Devon

Creed Bratton Het Kantoor
Creed Bratton Het Kantoor

In de aflevering "Halloween" moet Michael wegens bezuinigingen voor het einde van de dag iemand ontslaan, en hij heeft nog niet besloten wie.

Hoewel Creed in eerdere afleveringen had gesproken, maakte hij technisch gezien nog steeds geen deel uit van de cast: hij was nog steeds een figurant, samen met Devon Abner, en een van de slechts twee figuranten die op dat moment over waren. Aangezien de rest van de cast onder contract stond om in toekomstige afleveringen te verschijnen, kon geen van hen worden ontslagen… dus het kwam aan op Creed en Devon.

Hoewel het heel Michael Scott-ding is om pas op het laatste moment te weten wie je gaat ontslaan, blijkt dat het niet zo ver verwijderd was van de realiteit van de situatie. Volgens Creed, toen Daniels hen het script overhandigde, was hij net zo onzeker als Michael:

"Destijds zei hij tegen ons: 'Een van jullie moet gaan, maar dat weten we nog niet. We gaan jullie allebei neerschieten en kijken hoe het uitpakt.'"

Ze hebben eigenlijk twee verschillende eindes gefilmd: een waarin Creed wordt ontslagen, en een die wordt uitgezonden, waar Devon dat doet. Maar toen het erop aankwam, bleek het helemaal geen beslissing te zijn.

Hoewel Michael in de aflevering zelf nooit de gemakkelijke uitweg kreeg die hij wilde, deed het schrijversteam dat wel. Het lot kwam tussenbeide in de vorm van Devon die een theatercontract kreeg om op tournee te gaan met een toneelstuk, dus zijn personage werd ontslagen, Creed mocht blijven en iedereen was blij. (Nou, iedereen behalve Devon's karakter, dat is.)

Creed zei: "mijn intuïtie zei: 'dit is het'", toen hij die zes pagina's dialoog met Steve Carell overhandigde. Het blijkt dat hij gelijk had. Wat begon als een klein achtergrondgedeelte, werd uiteindelijk een geliefd steunpilaar in de serie. Hij had zelfs een van de mooiste regels in de finale:

"Het leek allemaal zo willekeurig: ik solliciteerde naar een baan bij dit bedrijf omdat ze mensen aannamen; ik nam een bureau aan de achterkant omdat het leeg was, maar… hoe je er ook komt of waar je ook bent uiteindelijk hebben mensen deze wonderbaarlijke gave om van die plek een thuis te maken."

Fans zijn natuurlijk allemaal blij dat deze willekeurige wendingen van het lot ertoe hebben geleid dat de geweldige man en het personage dat Creed Bratton is, van The Office zijn thuis heeft gemaakt.

Aanbevolen: