Phineas en Ferb-fantheorie: is de vader van Doofenschmirtz Phineas?

Inhoudsopgave:

Phineas en Ferb-fantheorie: is de vader van Doofenschmirtz Phineas?
Phineas en Ferb-fantheorie: is de vader van Doofenschmirtz Phineas?
Anonim

Phineas en Ferb was een geliefde tekenfilm voor kinderen die van 2007 tot 2015 op Disney Channel draaide. De show volgde de twee titulaire stiefbroers in de loop van één (schijnbaar eindeloze) zomer, terwijl ze elke dag bezig waren met het uitvinden van gekke nieuwe bron van vermaak voor hun vrienden in de achtertuin. Tegelijkertijd zou hun huisdier vogelbekdier, een geheim agent genaamd Perry, de kwaadaardige wetenschapper Dr. Doofenshmirtz bevechten terwijl hij verschillende complotten probeerde om het driestatengebied over te nemen.

De show was meteen een hit, grotendeels dankzij de originele verhaallijnen en nieuwe humor van makers Dan Povermire en Jeff "Swampy" Marsh. Het was destijds een van de weinige shows met genoeg hart en creativiteit om zijn fanbase met succes te laten groeien.

Een van de opmerkelijke dingen aan Phineas en Ferb was de aard van hun samengesteld gezin, dat aan de ene kant bestaat uit Phineas Flynn, zijn tienerzus Candace en hun moeder Linda; en aan de andere kant van Ferb Fletcher en zijn vader Lawrence. De familie is erg gelukkig en er is nooit een conflict in verband met het huwelijk van de ouders - sterker nog, ze blijken een heel lief stel te zijn en ongelooflijk liefhebbende, zorgzame ouders voor alle kinderen.

Naarmate de fans echter groter werden en er meer aanwijzingen over het verleden van de personages werden onthuld, begonnen fans vragen te stellen over de afkomst van de jongere personages: in het bijzonder, wie de biologische vader van Phineas is… zou het kunnen zijn Dr. Doofenshmirtz?

Aan de buitenkant lijkt dit misschien gewoon een andere gekke, out-of-left-field internetfan-theorie, maar een deel van het gepresenteerde bewijs is eigenlijk een beetje overtuigend.

Ten eerste, de overeenkomsten zijn griezelig

Phineas en Doof Invent
Phineas en Doof Invent

Van alle personages in de serie zijn er maar twee met een driehoekige kop: Phineas Flynn en Heinz Doofenshmirtz. Hoewel het waar is dat de kenmerken die de driehoekige vorm produceren niet helemaal op één lijn liggen, is het de moeite waard om te bedenken dat dit animatie is - de algemene vormen betekenen waarschijnlijk meer dan wat dan ook.

Doof en Phineas hebben ook hetzelfde kleine plukje haar bovenop hun nogal puntige hoofden. Al met al lijken ze een beetje op elkaar.

Maar uiterlijk is niet waar de overeenkomsten eindigen. De grootste overeenkomst tussen deze twee personages is niet hun vreemd gevormde schedels of kleine haar: het is hun voorliefde voor uitvindingen.

De hele plot van de serie draait om het feit dat Phineas en zijn potentiële vader de twee meest getalenteerde en ontwrichtende uitvinders in de stad zijn.

Dr. Doofenshmirtz is een kwaadaardig genie dat misschien nooit wint met zijn inators, maar dat betekent niet dat de uitvindingen zelf niet indrukwekkend zijn - en Phineas is de ideeënman: Ferb is slim genoeg om te helpen, maar tussen de twee van hen, het is altijd Phineas die de blauwdrukken bedenkt en het voortouw neemt bij welk gekke project ze ook hebben.(Het is zelfs geïmpliceerd in de weinige tijdreizen die ze doen dat Phineas degene zal zijn die in een technische carrière zal eindigen, terwijl Ferb in de politiek zal eindigen.)

Zo'n talent uitvinden kan gewoon toeval zijn… maar het feit dat ze allebei uit dezelfde stad komen en er zo'n geavanceerd talent voor hebben, suggereert anders… vooral in combinatie met het feit dat Heinz en Linda ging eigenlijk een tijdje met elkaar uit.

De tijdlijn is rommelig, maar de connecties zijn er

Linda en Doof
Linda en Doof

Oorspronkelijk was de theorie dat Linda en Doof een item waren gemakkelijk te ontkrachten, vooral gezien het feit dat in de aflevering waarin werd vermeld dat ze aan het daten waren, Doofenschmirtz zegt dat hij haar nooit meer heeft gezien - en dat was in de jaren tachtig. Phineas (als je ervan uitgaat dat hij 10 was en dat de show zich afspeelt in het jaar waarin hij in première ging) werd geboren in 1997.

Fans online waren er echter snel bij om erop te wijzen dat het heel goed mogelijk is dat Linda geen traditioneel gezin had voordat ze zich met Lawrence vestigde toen de jongens nog heel jong waren. De show heeft ze als een gezin afgebeeld wanneer ze rond de kleuterleeftijd zijn, dus vermoedelijk voordat ze allebei vier waren. Maar daarvoor was het meer dan waarschijnlijk dat Linda altijd een alleenstaande moeder was.

Allereerst hebben zowel Candace als Phineas dezelfde achternaam als hun moeder, wat ongebruikelijk is, tenzij de moeder ongehuwd was toen het kind werd geboren. Het is één ding om je eigen naam te veranderen als je gaat scheiden, maar het is een wat extreme maatregel om ook de namen van je kinderen te veranderen. En aangezien Candace zes jaar ouder is dan Phineas, is het zeer onwaarschijnlijk dat de twee dezelfde vader hadden.

Ten tweede, kort na haar date met Doof, onderging Linda een soort transformatie en werd ze de popster Lindana uit de jaren 80. Als popster op de weg en met die levensstijl, is het heel goed mogelijk dat haar beide kinderen het resultaat waren van one-night stands of korte flirts. Het zou ook verklaren waarom Heinz haar niet zou hebben herkend als hetzelfde meisje met wie hij jaren geleden uitging (vooral omdat Lindana in de jaren 90 door de "grunge-fase" ging die haar muziekcarrière fataal was).

De timing komt ook goed uit voor Doofenshmirtz. Het is onmogelijk dat hij de vader van Candace kan zijn: hij was destijds getrouwd, zoals blijkt uit het feit dat zijn dochter Vanessa even oud is als Candace. Maar tegen de tijd dat Phineas werd geboren, was hij meer dan waarschijnlijk gescheiden.

Is deze fantheorie een beetje vergezocht? Ja. Jazeker. Veel fans hebben redenen bedacht waarom het niet waar kan zijn, en het veroorzaakt veel spanning in het fandom zelf. Maar is het gewoon gek genoeg om aannemelijk te zijn? Misschien.

Aanbevolen: