Heeft Game of Thrones Jack Gleeson geruïneerd?

Inhoudsopgave:

Heeft Game of Thrones Jack Gleeson geruïneerd?
Heeft Game of Thrones Jack Gleeson geruïneerd?
Anonim

Weinig personages in de geschiedenis van de televisie zijn zo universeel gehaat als Game of Thrones-schurk King Joffrey. Gedurende vier seizoenen in het immens populaire HBO-fantasiedrama martelde, vermoordde en raasde Joffrey zich een weg door een enorme cast van personages voordat hij uiteindelijk zijn dood ontmoette, tot grote vreugde van de fans. Maar het lijkt erop dat Joffrey niet de enige was die uit beeld viel - ook Jack Gleeson, die hem portretteerde, verdween jarenlang van het scherm. Heeft het spelen van zo'n walgelijk personage daardoor zijn carrière geschaad?

Afbeelding
Afbeelding

Leven na de dood van Joffrey

Onmiddellijk nadat Joffrey's doodsaflevering "The Lion and the Rose" in 2014 op HBO werd uitgezonden, gaf Gleeson een zeldzaam diepgaand interview aan EW waarin hij zijn verrassende pensionering van acteren aankondigde.

Toen hem werd gevraagd waarom hij besloot Hollywood achter zich te laten, zei Gleeson: "Het antwoord is niet interessant of langdradig. Ik acteer al sinds mijn 8e. Ik genoot er gewoon niet meer zo van als vroeger en nu is er het vooruitzicht om het voor de kost te doen, terwijl het tot nu toe altijd iets was dat ik deed voor recreatie met mijn vrienden, of in de zomer voor wat plezier. Ik heb ervan genoten. Als je ergens je brood mee verdient, het verandert je relatie ermee. Het is niet alsof ik er een hekel aan heb, het is gewoon niet wat ik wil doen."

Afbeelding
Afbeelding

Hij zei ook dat hij Joffrey speelde: "Het was gewoon leuk. Om vijf minuten, een half uur, de hele dag niet jezelf te kunnen zijn. Ik zou niet zeggen dat het therapeutisch is, maar het is leuk om denk aan de gedachten van iemand anders, vooral een personage als Joffrey. Het is een mooie verademing in het dagelijks leven."

Gleeson uitte aanvankelijk de wens om terug te keren naar academische bezigheden in plaats van zijn carrière - hij studeerde filosofie toen hij niet op de set was voor Game of Thrones. Het lijkt er echter op dat de acteermicrobe hem niet helemaal heeft verlaten - hij is betrokken gebleven bij Collapsing Horse Theatre Company, een groep in zijn geboortestad Dublin, Ierland. Als oprichter, producent en bedrijfslid van het theater, is Gleeson verschenen in verschillende shows, waarvan er één een succesvolle off-Broadway-run had, maar verder een laag publiek profiel heeft behouden. Hij heeft al jaren niets op zijn Twitter-account gepost en heeft geen actieve Instagram.

Afbeelding
Afbeelding

Gleeson zei over roem tijdens een interview in 2016 met Vulture: "Je kunt heel gemakkelijk toegeven aan die kant van de dingen, maar ik heb geprobeerd een zo normaal mogelijk leven te leiden, bijna tot in extreme mate. Mijn flat in Londen, waar ik alleen woon, is echt niet erg luxe. Ik ben daar omdat ik het leuk vind om in de buurt te wonen en ik vind het leuk om met de mensen samen te leven. Het is misschien het status-ding dat ik ongemakkelijk vind. Mensen kunnen rijk zijn en niet gemeen zijn, maar dit statusding… Sommige mensen voelen zich beter als ze beroemd worden, ze voelen zich meer waard. Dat is waar ik me echt ongemakkelijk bij voel. Ik probeer dat zoveel mogelijk te mijden."

"Ik krijg een echte investering in de creatieve kant van dingen. Ik heb genoten van het schrijven, de creatie, het bedenken van gekke personages en liedjes en scenario's. Ik hield van acteren in Game of Thrones, maar je voelt een beetje alsof je slechts een klein radertje in een groot wiel bent. Je levert een dienst, maar het is een heel kleine dienst waarbij je gewoon de regels gaat zeggen en je wordt gewaardeerd, maar je bent net zo gewaardeerd als de prop afdeling of wat dan ook. De rekwisietenafdeling biedt een service en dat geldt ook voor de acteurs, terwijl het in het theatergezelschap een meer holistische ervaring is."

Is het tijd voor de comeback van Gleeson?

Toen EW Gleeson in eerste instantie vroeg naar de kans dat hij mogelijk terug naar Hollywood zou worden gelokt, zei hij: "Voorlopig niet. Als ik over 10 jaar berooid ben, zal ik elk script accepteren! Nee. Zoals zolang ik op de niet-ondankbare-maar-misschien-gelukkige plek ben waar ik 'nee' kan zeggen tegen wat dan ook, ga ik dat doen."

Zes jaar later lijkt het erop dat zijn houding is veranderd. Deze maand onthulde BBC Two Gleeson's aanstaande optreden in een nieuwe zesdelige komedie getiteld Out of Her Mind, geschreven door de Engelse komiek en actrice Sara Pascoe. Het gerucht gaat dat deze serie thema's onderzoekt als het omgaan met liefdesverdriet en familiezaken, beide onderwerpen waar Gleeson's vroegere personage Joffrey zeer bekend mee zou zijn.

Pascoe vond het geweldig om Gleeson aan boord te hebben als onderdeel van de cast. Als onderdeel van de aankondiging van BBC Two, zei ze, is Out of Her Mind een directe uitdrukking van mijn geest. We hebben van mijn brein een themapark gemaakt en iedereen is uitgenodigd! De cast is ONGELOOFLIJK en ik kan niet wachten tot mensen zien wat we hebben gemaakt."

BBC Two heeft nog geen premièredatum aangekondigd voor Out of Her Mind. Maar wanneer de show wordt uitgezonden, kan je raden dat fans zullen afstemmen om te zien hoe Gleeson zich heeft ontwikkeld buiten Game of Thrones. Hopelijk is dit slechts de eerste stap in een grote comeback!

Aanbevolen: