Waar is 'Game Of Thrones'-ster Jack Gleeson nu?

Inhoudsopgave:

Waar is 'Game Of Thrones'-ster Jack Gleeson nu?
Waar is 'Game Of Thrones'-ster Jack Gleeson nu?
Anonim

Er is veel gebeurd met de cast van Game of Thrones sinds het "teleurstellende" einde in 2019. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) speelde in verschillende films, Jason Momoa (Khal Drogo) is nu Aquaman, Sophie Turner (Sansa Stark) schitterde in de kritisch gesmoorde Dark Phoenix, terwijl vele anderen zijn overgestapt op nieuwe acteerprojecten of van de radar zijn verdwenen zoals Jack Gleeson die de meest gehate koning Joffrey speelde.

Iedereen dacht dat Gleeson meer spraakmakende rollen zou krijgen nadat zijn personage in seizoen 4 werd vermoord. De jonge acteur was pas 19 jaar oud toen Game of Thrones voor het eerst werd uitgezonden. Toch toonde hij een grote belofte in acteren - zo'n gemene figuur uitbeelden, zo effectief dat fans verheugd waren toen koning Joffrey uit de show werd vergiftigd. Maar het bleek dat Gleeson ook de ondergang van zijn eigen personage vierde. Dit is waarom.

Zijn acteercarrière heroverwegen

"Het enige wat ik wilde doen toen ik opgroeide, was acteren in een grote film of tv-show en ik bereikte mijn grootste droom", vertelde Gleeson aan Independent na zijn theaterrepetities voor Tsjechov's The Seagull, die in augustus 2021 begon te draaien.

"Ik ben absoluut geen geschikte man. Dit zijn gewoon repetities. Ik weet zeker dat ik na elke show absoluut gesloopt zal zijn, terwijl alle adrenaline door je heen giert." Gleeson verliet de films en tv om zich te concentreren op veel relaxte acteeractiviteiten, zoals deze druïdeproductie.

Gleeson's begin als acteur kan worden teruggevoerd op een ondergeschikte rol als "Little Boy" in Batman Begins. Maar blijkbaar nam hij, ondanks zijn succes, alleen acteerlessen als kind omdat er niets anders te doen was in zijn plaatselijke gemeenschapscentrum. "Het was vlakbij", vertelde hij aan Vulture."Ik deed het omdat het er leuk uitzag. Als het gemeenschapscentrum karatelessen zou geven, zou ik misschien een karatemens zijn, maar om de een of andere reden hadden ze toneellessen, dus ging ik naar hen toe."

Dus natuurlijk vond de acteur het niet leuk om aan een echt tv-toestel te werken. "Als je naar een set gaat, realiseer je je de viscerale realiteit", zei Gleeson over de speciale effecten van Game of Thrones. "Dat je op de tv-show ziet, is een product van een enorme hoeveelheid verwerking en montage en storytelling die op de dag van de opnames helemaal niet aanwezig is." Hij was ook geen fan van het make-up / garderobe-to-shooting-proces. Hij noemde het 'vervelend' en 'erg saai'.

Geen fan van 'Game Of Thrones'

Gleeson heeft nooit om Game of Thrones gegeven - de romans waarop het was gebaseerd, de show zelf of zijn personage. "Er is te veel om bij stil te staan. Ik heb geen idee wat er aan de hand is", zei hij over de serie. "In mijn gedachten leven al deze personages nog steeds en iedereen is op deze plek en die mensen zijn op die plek en ze hebben deze motivaties, en nu is alles zo verknoeid dat het een heel andere show is. Ik heb geen idee."

Toevoegend dat bovenop zijn onbevredigende tijd op de set, het zeker genoeg was om hem op een acteeronderbreking te duwen. De acteur had niet echt een idee over het plot van de show. Hij had alleen zijn scènes gelezen en nooit aandacht besteed aan de hele plot van de show. "Ik ben gewoon egoïstisch. Misschien moet ik me erin verdiepen. Ik hoor dat het goed is," zei hij. Natuurlijk was hij aardig. De waarheid is dat zijn favoriete onderdeel van Game of Thrones het filmen van de begrafenis van koning Joffrey was, omdat hij de hele tijd moest slapen.

Ongemakkelijk met Fame

De populariteit van de HBO-serie heeft zeker het leven van iedereen in de cast veranderd. Terwijl sommigen blij waren dat ze al die aandacht hadden gekregen om hun carrière voort te zetten, was Gleeson er "ongemakkelijk" mee. "Misschien is het status dat ik ongemakkelijk vind," zei hij.

"Mensen kunnen rijk zijn en niet gemeen, maar dit statusding… Sommige mensen, als ze beroemd worden, voelen zich beter, ze voelen zich meer waard. Dat is wat me echt ongemakkelijk maakt. Ik probeer dat zo veel mogelijk te vermijden mogelijk."

De 29-jarige acteur leidt een normaal leven. Hij woont in een flat in Londen die niet zo glamoureus is als sommigen zich zouden voorstellen, en hij leeft zijn dagelijkse leven zoals de gemiddelde persoon doet. Hij reageert nog steeds op sommige King Joffrey-memes online en poseert voor foto's met fans, maar hij onderschrijft niet de typische levensstijl van beroemdheden.

Over de financiële kansen die hij verkoos te missen na zijn beslissing om de schijnwerpers te verlaten, zei hij: "Ik ben blij om een groot salaris op te offeren voor mijn geluk."

Aanbevolen: