Hier zijn de grootste paaseieren tussen The Simpsons & Futurama

Inhoudsopgave:

Hier zijn de grootste paaseieren tussen The Simpsons & Futurama
Hier zijn de grootste paaseieren tussen The Simpsons & Futurama
Anonim

Door de jaren heen heeft Fox unieke mogelijkheden gevonden om cross-overs te hosten tussen hun populaire animatieshows zoals The Simpsons, King Of The Hill en Family Guy. Ze zijn kort geweest en zijn gedegradeerd tot evenementen met één aflevering, hoewel er een is die meer opv alt dan de rest.

In december 1998 zond The Simpsons een aflevering uit met de titel "Mayored To The Mob", waarin de nadruk lag op Homer's poging om de lijfwacht van burgemeester Quimby te worden.

Tegen het begin van seizoen 10, aflevering 9, loopt Üter Zörker langs de familie Simpson in een T-shirt met een zichtbaar Futurama-logo op de voorkant. Het shirt van Üter is bijzonder vreemd, aangezien Futurama pas op 28 maart 1999 in première ging op Fox, drie volle maanden nadat dit Easter Egg op The Simpsons verscheen.

Alvorens naar allerlei complottheorieën te springen, is het de moeite waard om op te merken dat Matt Groening, de maker van The Simpsons, ook heeft geholpen bij het maken van Futurama met David X. Cohen. Groening stond aan het hoofd van beide series, dus het is logisch dat hij een Easter Egg zou laten vallen in een aflevering van zijn eerste volwassen-geanimeerde komedie.

Futurama Cross-overs met The Simpsons

Uter in The Simpsons' Mayored To The Mob
Uter in The Simpsons' Mayored To The Mob

Toch doet het idee dat Groening The Simpsons gebruikt om de komst van zijn volgende show te plagen, ons nadenken over andere knikken die hij wilde opnemen. Misschien is er zelfs een geval waarin Fry de Simpsons in het verleden ontmoet.

Hoewel Futurama's Fry werd bevroren en naar het jaar 3000 werd gestuurd, had hij de familie Simpson in 1998 of 1999 kunnen ontmoeten, ruim voor zijn tijdreisavontuur in de toekomst. De cartoonachtige familie staat ook bekend om het maken van roadtrips naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, wat betekent dat het niet belachelijk zou zijn voor de Simpsons om Fry ergens in New York tegen te komen.

Vreemd genoeg maakte de familie Simpson een reis naar New York in een aflevering uit 1997. Groening zou op dit punt waarschijnlijk het begin van Futurama hebben uitgelegd, dus er is een duidelijke mogelijkheid dat hij van plan was om Fry-cameo te hebben in "The City of New York City vs. Homer Simpson", of misschien deed hij dat en merkte niemand het op.

Een ander voorbeeld van Groening die The Simpsons gebruikte om Futurama te promoten, kwam eerder in seizoen 10, zij het in een Halloween-special die niet als canon wordt beschouwd. Het betreffende Easter Egg bestond erin dat Groening de zin "Watch Futurama" tussen de naam van David Cohen in de aftiteling van "Treehouse of Horror IX" toevoegde.

Zal de podcast van 2017 plaatsmaken voor een Futurama-revival?

The Simpsons en Futurama crossover-aflevering Simpsorama
The Simpsons en Futurama crossover-aflevering Simpsorama

De knipoog in de aftiteling en het shirt van Üter zijn slechts het topje van de Zoidberg. Futurama en The Simpsons deden in 2014 een volledige cross-over die aanvoelde als een vermenging van shows. De speciale aflevering getiteld "Simpsorama" draait om Bender die zich terug in de tijd waagt om te voorkomen dat Springfield's tijdcapsule het leven schenkt aan een ras van mutanten die de planeet zouden vernietigen.

Op een bepaald moment tijdens zijn missie gaan Benders vrienden uit de toekomst de strijd aan, en het is een volledige ontmoeting tussen de familie Simpson en Planet Express. Hun uitwisselingen laten precies zien hoe fans anticiperen, inclusief hilarische interacties tussen niet-overeenkomende personages zoals Lisa en Bender.

Afgezien van het verleden, geven de cross-overs van The Simpsons met Futurama ons hoop dat Al Jean en Groening meer van hen in de show zullen verwerken. De cast van Futurama keerde ook terug om deel te nemen aan de World of Tomorrow-podcast van 2017, wat aangeeft dat ze graag de show terug willen brengen.

David Cohen, uitvoerend producent van Futurama, sprak met Entertainment Weekly over de mogelijkheid na het debuut van Worlds of Tomorrow.

In Cohens gesprek met de outlet beantwoordde hij vragen over het terugbrengen van de show. Cohen reageerde positief, zij het met de opmerking dat hij de show niet zou willen vernieuwen - hij wil doorgaan met het maken van een "goede versie" van de sci-fi tv-serie. Dat kan van verschillende variabelen afhangen, hoewel Cohens nadruk op schrijvers en animatie suggereert dat daar zijn zorgen liggen.

In ieder geval geeft de aanhoudende populariteit van Futurama onder een diverse groep volgers ons de indruk dat de show in een of ander formaat zal terugkeren. Hopelijk is het op televisie, want het animatieblok van Fox heeft een opschudding nodig. Family Guy doet het goed samen met The Simpsons, terwijl Bob's Burgers en Duncanville matig presteren. Maar als Disney/Fox Futurama nieuw leven inblies met de EP van de show, dezelfde cast en animators, zou het netwerk weer domineren als de centrale aanbieder van animatieseries voor volwassenen. De vraag is, zullen ze?

Aanbevolen: