Westworld: de grootste paaseieren van elk seizoen

Inhoudsopgave:

Westworld: de grootste paaseieren van elk seizoen
Westworld: de grootste paaseieren van elk seizoen
Anonim

Als je nog niet bent begonnen met het kijken naar Westworld van HBO, moeten we je afvragen… Wat is de vertraging? Van alle epische tv-programma's die HBO in de loop der jaren heeft geproduceerd, v alt Westworld echt op als een meesterwerk. Het is een sci-fi western gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973, maar deze serie tilt het verhaal naar een heel nieuw niveau. In een futuristische wereld kunnen alleen de rijksten het zich veroorloven om vakantie te vieren in Westworld, een door een robot geleid pretpark waar elke droom of wens zonder gevolgen kan worden geleefd.

Nu, zoals we al zeiden, dit is een HBO-serie en een die uitvoerend is geproduceerd door J. J. Abrams. Als dit het geval is, weet je gewoon dat er een waanzinnige hoeveelheid detail in elke scène zit. Hoewel er veel geweldige feiten achter de schermen zijn over Westworld, verschijnen enkele van de coolste details recht voor onze ogen en we zien ze niet eens. Vandaag behandelen we slechts een paar van de vele, vele paaseieren van Westworld.

15 Felix citeert John Hammond van Jurassic Park rechtstreeks

Er zijn veel duidelijke overeenkomsten tussen Jurassic Park en Westworld. Beide gaan over rampzalige pretparken en de gevaren van menselijke vooruitgang. In feite zijn beide originele verhalen door dezelfde man geschreven! Dus, als een kleine traktatie voor Michael Crichton-fans in seizoen 1, gebruikt Felix Lutz Hammond's regel "Kom op, kleintje!" terwijl je aan een parkvogel werkt.

14 Bernard's alias vertelt ons dat hij worstelt

Alleen het afgelopen seizoen hebben we Bernard een aantal behoorlijk moeilijke tijden zien doormaken (niet dat hij ooit echt een goed leven heeft geleid). Terwijl hij zich verstopte op de vleesboerderij, gebruikte hij de alias Armand Delgado. Voor sommigen betekent dit misschien niet veel, maar volgens Looper is dit in feite een anagram voor "Beschadigde Arnold".

13 Westworld's logo bederft de meerdere tijdlijnen in seizoen 1

Tegen het einde van seizoen 1 realiseren we ons dat de verhalen zich allemaal in verschillende tijdlijnen hebben afgespeeld. Sommige fans hebben dit echter eerder bedacht dan gepland, omdat ze mogelijk de verschillen in het Westworld-logo hebben gezien, afhankelijk van de scène. Het lijkt erop dat het park wat rebranding heeft ondergaan tussen de jaren '70 en het heden.

12 Westworld zit vol met videogameplezier

Het is niet moeilijk te zeggen dat de makers van Westworld tijdens het samenstellen van deze serie veel inspiratie hebben gehaald uit meerdere videogames. De twee hebben hun onderzoek besproken en hoe de games de show hebben beïnvloed. Fans van games zoals Bioshock wisten dit waarschijnlijk al dankzij het gamepersonage Sander Cohen, dat opduikt in seizoen 1.

11 De gezichten van Teddy en Dolores verschijnen achter het bureau van Ford

Ford is de alwetende maker van Westworld. De man heeft veel demonen, maar is altijd een stap voor. Zoals fans weten, heeft hij de gewoonte om favorieten te spelen met zijn gastheren en het lijkt erop dat Dolores en Teddy twee van zijn topkeuzes zijn. Fans met adelaarsogen zagen hun hoofd tussen de stapel die hij achter zijn bureau bewaart.

10 The Movie's Gunslinger verschijnt in seizoen 1

Dit was een leuke knipoog die de makers toevoegden om hulde te brengen aan de film waarop ze hun serie hebben gebaseerd. Hoewel het een zeer snelle cameo was, verschijnt de schurk van de film uit 1973 in het eerste seizoen terwijl Bernard rondkijkt. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze het gemist, maar fans van het origineel hadden het ongetwijfeld meteen door.

9 Er zit een ramp in de namen van de personages

Sommige fans hebben aangegeven hoeveel namen van de personages rampzalig zijn. Volgens Mental Floss geloven velen dat de naam van Teddy Flood een verwijzing is naar de bijbelse zondvloed in het verhaal van de ark van Noach, terwijl anderen erop hebben gewezen dat de naam van Hector Escaton griezelig dicht bij 'eschaton' ligt, wat letterlijk het einde van de wereld betekent.

8 Moderne muziek gecamoufleerd als oude westerse deuntjes

Deze was veel gemakkelijker te vangen dan sommige andere. Muziek speelt een grote rol in de serie en hoewel het meestal alleen op de achtergrond is, als je goed luistert naar die ouderwetse westerse deuntjes, zul je er waarschijnlijk een of twee herkennen als moderne hits.

7 Friston Custom Clothiers is te wetenschappelijk voor zomaar een kledingwinkel

Hier is een paasei waarvan we zeker weten dat velen het helemaal niet hebben gevangen. In het meest recente seizoen bezoeken Dolores en Caleb een kledingwinkel genaamd Friston Custom Clothiers. Het blijkt dat Friston eigenlijk de naam is van neurowetenschapper, Karl J. Friston. Zijn werk aan het in kaart brengen van de hersenen heeft volgens Wired het meeste bijgedragen aan wat we hebben aan AI.

6 Jack en Dolores lezen hetzelfde verhaal

Je kunt veel geheimen achter de schermen van de set van Lost lezen, maar deze kleine cross-over wordt nergens genoemd. In zowel Westworld als Lost (gemaakt door J. J. Abrams) is een passage uit Alice's Adventures in Wonderland te horen. Terwijl Dolores het op verzoek van Bernard voorleest, leest Jack het aan Aaron voor als een verha altje voor het slapengaan.

5 Dolores doet meer dan alleen uit Alice in Wonderland reciteren, ze is een evenbeeld van het personage

Toen de wereld Westworld begon te verslinden, duurde het niet lang voordat fans ontdekten dat Alice in Wonderland en de populaire serie meerdere dingen gemeen hebben. Maar weinigen leken de meest voor de hand liggende te beseffen. Dolores was duidelijk ontworpen om op Alice te lijken. Volgens Looper wordt aangenomen dat dit de manier was van de makers om de avonturen van Dolores te voorspellen.

4 Is dat Drogon?

In seizoen 3 kregen we de HBO-crossover van onze dromen. Terwijl Bernard en Stubbs door het gebouw lopen, vangen we een glimp op van wat er aan de hand is met het middeleeuwse themapark van Westworld. Hoewel de enorme draak (een sprekend beeld van GOT's Drogon) gemakkelijk werd opgemerkt, begreep niet iedereen dat de techneuten die hem bewaken in feite David Benioff en D. B. Weiss, de makers van Game of Thrones!

3 Een kleine lijn wijst erop dat Drogon naar Jurassic Park kan gaan

Hier wordt de crossover pas echt interessant. Terwijl de twee techneuten dienst hebben om het grote beest te bewaken, wordt gezegd dat er een koper in hem geïnteresseerd is in Costa Rica. Dit kleine paasei doet ons niet alleen geloven dat Westeros een Westworld-park is, maar dat Isla Nublar in Jurassic Park ook in dezelfde wereld bestaat. Whoa.

2 Dolores en Teddy's strandscène is een knipoog naar Planet Of The Apes

Er gebeurde veel in deze aflevering van seizoen 1, dus het is je vergeven als je deze directe verwijzing niet hebt opgevangen. Wanneer Teddy en Dolores hun moment op het strand hebben, geeft de scène eigenlijk een grote knipoog naar de finale van Planet of the Apes. Hoe meer je weet!

1 De overeenkomsten tussen Ford en Frankenstein zijn geen toeval

Terug in seizoen 1, tijdens een discussie tussen Ford en Bernard, is een bekende zin te horen. Ford zegt: "Het leven of de dood van één man was maar een kleine prijs om te betalen voor het verwerven van kennis die ik zocht, voor de heerschappij die ik zou verwerven." Dit is een direct citaat van Frankenstein, wat heel logisch is, aangezien hij met Bernard praat, zijn creatie.

Aanbevolen: