De man in het pak: Anthony Daniels praat over C3PO

Inhoudsopgave:

De man in het pak: Anthony Daniels praat over C3PO
De man in het pak: Anthony Daniels praat over C3PO
Anonim

Kun je je Star Wars voorstellen zonder C3PO?

Het sterrenstelsel zou er heel anders uitzien zonder een van onze favoriete protocoldroids, C-3PO. Samen met zijn beste vriend R2D2 zouden de meeste van onze favoriete Star Wars-personages niet in leven zijn om de melkweg te redden zonder hun hulp.

Toen Anthony Daniels werd benaderd voor het spelen van C-3PO, vond hij het onzin. Waarom zou hij als robot willen schitteren in een low budget film, geregisseerd door een vrijwel onbekende regisseur? Het had weinig zin om de baan voor Daniels aan te nemen.

Maar dit was Star Wars, en al snel zou de hele cast en zelfs de maker ervan worden overrompeld met hoeveel succes het zou worden. Nu is Daniels net zo goed een legacy-speler als Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher, in de nieuwste vervolgtrilogie die sindsdien de Skywalker Saga heeft afgesloten.

Daniels is zelfs nog meer een legacy-speler dan het beroemde trio, omdat hij de enige van de originele cast is die in alle negen Star Wars-films heeft gespeeld. Hoewel hij het grootste deel van de tijd in een metalen pak heeft gezeten, heeft hij het een en ander gezien en gedaan op de set van een van de grootste franchises in de filmgeschiedenis. Nu krijgen we het verhaal van hoe het was om de man in het pak te zijn, in Daniels nieuwe boek, I Am C-3PO: The Inside Story.

Volgens CNet zal het boek interessante anekdotes bevatten, zoals Daniels onwil om de robot te proberen, en ook wat Daniels zaak hielp bij het veiligstellen van de rol in de sciencefictionthriller. Schrijver en regisseur, George Lucas, had blijkbaar in totaal 30 andere acteurs auditie gedaan om C-3PO te stemmen, waaronder Richard Dreyfuss, voordat hij Daniels stem voor de rol koos.

Daniels was een klassiek geschoolde acteur en mimespeler in Londen voordat hij de oproep kreeg om het personage te spelen. Hij nam zijn achtergrond en gebruikte het om de maniertjes en persoonlijkheid van Threepio te vormen. De expert op het gebied van mens-cyborgrelaties is ongetwijfeld een kruising tussen een soort futuristische Britse butler en vertaler internationale zaken.

"Op 24-jarige leeftijd was ik het leven zo zat - geen acteur zijn - dat ik mezelf drie jaar naar de toneelschool heb gebracht", vertelde Daniels aan CNet. "[In het boek] praat ik over het doen van mime met een leeg masker op [gebaren naar zijn gezicht]. En dus verliet ik de toneelschool en ik had veel geluk."

"Ik nam aan dat deze onbekende Amerikaan me wilde zien omdat ik fysiek heel netjes was en mijn lichaam kon beheersen zoals een mimespeler dat zou kunnen, iets wat ik op de toneelschool had geleerd, " vervolgde Daniels.

Daniels zei dat de reden dat hij de baan aannam, was omdat toen hij het gezicht van C-3PO voor het eerst zag, er iets aan hem was waardoor hij de rol wilde spelen. Hij werd verliefd op de eerste conceptuele schilderijen van Threepio.

"Ik werd verliefd op het gezicht -- verliefd is een makkelijk, maar niet helemaal het juiste woord", legt Daniels uit. "Ik was gefascineerd door het gezicht. Hij had een troosteloze kwaliteit. Het was alsof hij verdwaald was. Hij wilde komen en mijn hand pakken. Er was daar iets dat klikte."

Toen hij het script voor het eerst te lezen kreeg, bekende Daniels dat hij nog nooit eerder in zijn leven een script had gelezen, dus hij worstelde. Maar hij bleef verliefd worden op het personage dat Lucas had geschreven, en zijn mening over de film veranderde ook snel.

"Ik heb echt een gevoel ontwikkeld voor dit personage dat werd weggeblazen door gebeurtenissen die ver buiten zijn vermogen lagen", zei Daniels. "Hij werd altijd naar beneden gehaald. Hij werd altijd genegeerd. Hij gaf waarschuwingen en niemand luisterde naar hem."

Maar hoewel Daniels zich in het personage verdiepte, betekende dit niet dat het fysiek spelen van het personage niet met enkele uitdagingen gepaard zou gaan. Het duurde zes maanden om het Threepio-pak te maken en Daniels ging constant de studio in om in verschillende delen te worden gepast en in gips te worden gegoten.

"Ze werkten aan materialen -- glasvezel, plastic en aluminium voor de armen, want de rest was van plastic", zei Daniels. "En ze waren het aan het testen. En ze moesten echt dingen op mij testen omdat het mijn lichaam was dat het zou dragen."

Een van Daniels favoriete scènes was echter wanneer de Ewoks, in Return of the Jedi, denken dat hij een soort god is, en ze dragen hem rond op een troon. Threepio zegt: 'Het schijnt, kapitein Solo, dat u het hoofdgerecht zult zijn op het banket dat ter ere van mij wordt gegeven.' De scène was een klassiek voorbeeld van Threepio's komische reliëf, en toch gaf de droid de kans om zijn waarde te tonen en zijn vrienden te redden. Maar niets komt in de buurt van de beroemde Threepio-regel: "We zijn gedoemd."

The Rise of Skywalker zag ook veel veranderingen voor onze favoriete droid, toen zijn geheugen bijna werd gewist. Daniels zei dat de scène waarin hij nog een laatste blik werpt op zijn vrienden hem kippenvel bezorgt.

"Maar dit is wat ik nu ben gaan geloven: zoals ik het zei, wist ik dat Threepio aan het praten was met de vrienden van Poe, Finn, Rey en BB-8," legde Daniels uit. "Maar ik voelde ook dat dit de laatste film was, en ik nam afscheid en keek nog een laatste keer naar de fans over de hele wereld, de mensen die deel hebben uitgemaakt van het hele gebeuren. En dat was heel ontroerend."

Hoewel de Skywalker Saga tot een einde is gekomen, weten we niet helemaal wat het lot is van de droid, die al die jaren geleden door Anakin is gemaakt. Hopelijk zal Threepio misschien een cameo maken in een of andere vorm in komende Star Wars-projecten. Tot die tijd hebben we negen films om te koesteren met C-3PO en al zijn eigenzinnigheid.

Aanbevolen: