Alfred Molina praat over het opnieuw opnemen van zijn rol als Doc Ock in 'Spider-Man: No Way Home

Alfred Molina praat over het opnieuw opnemen van zijn rol als Doc Ock in 'Spider-Man: No Way Home
Alfred Molina praat over het opnieuw opnemen van zijn rol als Doc Ock in 'Spider-Man: No Way Home
Anonim

In een nieuw interview met Variety vertelt Alfred Molina alles over het hernemen van zijn rol als Dr. Otto Octavius, ook bekend als Doctor Octopus of Doc Ock, in de komende Marvel-film Spider-Man: No Way Home. De voor een Emmy genomineerde acteur speelde de kwaadaardige wetenschapper in Spider-Man 2 uit 2004.

"Toen we [No Way Home] aan het filmen waren, hadden we allemaal het bevel om er niet over te praten, omdat het een groot geheim moest zijn", zei de acteur. "Maar weet je, het staat overal op internet. Ik beschreef mezelf eigenlijk als het slechtst bewaarde geheim in Hollywood!"

Molina's betrokkenheid bij het project werd voor het eerst gerucht afgelopen december toen hij werd gespot op de set van de film. Kort daarna werd bevestigd dat Molina terugkeerde voor de nieuwe Marvel-film.

Alfred Molina speelt de rol van Doctor Octopus in de film Spider-Man 2 uit 2004
Alfred Molina speelt de rol van Doctor Octopus in de film Spider-Man 2 uit 2004

“Het was geweldig,” legde hij uit. "Het was heel interessant om na 17 jaar terug te gaan om dezelfde rol te spelen, aangezien ik in de tussenliggende jaren nu twee kinnen, een lel, kraaienpootjes en een ietwat louche onderrug heb."

De 67-jarige acteur legde uit dat hij met regisseur Jon Watts sprak over hoe Doctor Octopus zou kunnen terugkeren na zijn dood in Spider-Man 2.

Molina zei dat Watts hem vertelde: "In dit universum gaat niemand echt dood." Bovendien kreeg Molina te horen dat No Way Home verder zal gaan waar de laatste film eindigde, toen Doc Oc in het oosten viel Rivier.

In de laatste strijdscène tussen Spider-Man en de dokter offerde hij zichzelf op om te voorkomen dat zijn eigen mechanische tentakels New York City zouden slopen.

"Ze maakten het gezicht van Robert De Niro jonger [in The Irishman], maar toen hij aan het vechten was, zag hij eruit als een oudere man… Hij zag eruit als een oude man! Dat maakte me zorgen over het opnieuw doen," zei hij.

Watts stelde hem echter gerust en verwees naar de technologie die werd gebruikt om Robert Downey Jr. en Samuel L. Jackson er jonger uit te laten zien in de Marvel-films.

Molina is niet de enige acteur die terugkeert voor de nieuwe Spider-Man-aflevering. Jamie Foxx zal ook zijn rol als Electro hernemen; hij speelde de schurk in de film The Amazing Spider-Man 2 uit 2014.

Tobey Maguire en Andrew Garfield zouden cameo's maken in het nieuwe Spider-Man-project, waardoor een echt multiversum ontstond. Tom Holland heeft echter hun betrokkenheid bij het project ontkend.

Spider-Man: No Way Home gaat op 17 december 2021 in première in de bioscoop.

Aanbevolen: