The Crown's Helena Bonham Carter's connecties met roy alty's

Inhoudsopgave:

The Crown's Helena Bonham Carter's connecties met roy alty's
The Crown's Helena Bonham Carter's connecties met roy alty's
Anonim

Van paranormale communicatie tot connecties via haar oom

Als mensen Helena Bonham Carter op straat zien, gillen ze en rennen ze de andere kant op. Om eerlijk te zijn, lijkt ze helemaal niet op de gekke psychotische personages die ze meestal speelt. Maar nu ze onlangs prinses Margaret speelde in The Crown van Netflix, heeft ze haar donkere gotische manier van doen ingeruild voor koninklijk opvoeden en een badass-prinses zijn.

Carter speelt vaak personages zoals de gestoorde Dooddoener Bellatrix van Detta in Harry Potter en mevrouw Lovett in Sweeney Todd, dus een prinses spelen die bruint en rookt in de zon was absoluut een verandering. Maar Carter had enig inzicht in het spelen van de beroemde prinses, en dat was niet alleen omdat ze eerder roy alty had gespeeld, zoals de moeder van prinses Margret, koningin Elizabeth, de koningin-moeder, in The King's Speech.

Nee, Carter's inzicht in het spelen van de opstandige prinses kwam van voorbij het graf. Soms is alles wat een acteur heeft onderzoek, video en het woord van anderen om een personage gebaseerd op een echte persoon die dood is weer tot leven te brengen op het scherm. Carter ging net naar een paranormaal begaafde.

Carter deed enorm veel onderzoek voordat hij prinses Margaret speelde, waaronder het lezen van tonnen boeken, praten met Margarets hofdames, samen met meer bizarre ontmoetingen met een astroloog, een grafoloog en een paranormaal begaafde, meldt The Bewaker. De paranormale ontmoeting was het meest nuttig voor Carter omdat ze rechtstreeks met prinses Margaret kon praten. Blijkbaar had de overleden prinses alleen maar goede dingen te zeggen.

Carter legde de situatie uit op de Graham Norton Show. "Ik heb een paranormaal begaafde ontmoet, die een vriend van mij is, en ik zag haar, ze heeft heel veel verschillende snaren op haar boog, ze doet genezing en ze doet andere dingen, maar ze heeft ook een talent voor mediumschap, en terwijl ik haar voor iets anders zag, zei ze: 'Oh Margaret is hier, betekent dat iets?' En ik zei 'Ja, dat doet het' en ik dacht ineens goed ik heb - nou als ik aan het spelen ben - ik was gevraagd om haar te spelen, ik had op dat moment nog niet echt ja gezegd - En ik zei ja, nee eigenlijk, als je het paard hebt, je kent de paardenmond, het is in de kamer, je gaat eigenlijk geen nee zeggen, en dus zei ik: is het goed als ik je speel?"

Margaret's geestenantwoord was typerend voor de prinses, en zelfs een beetje humoristisch.

"Dus ik vroeg haar: 'Vind je het goed dat ik jou speel?' en ze zei: 'Je bent beter dan de andere actrice'… waar ze aan dachten', zei Carter in een interview op het Cheltenham-literatuurfestival. "Ze zullen niet toegeven wie het was. Ik was het en iemand anders. Dat deed me denken dat ze misschien hier is, want dat is een klassiek Margaret-ding om te zeggen. Ze was echt goed in je complimenten geven en je tegelijkertijd neerhalen."

“Toen zei ze: 'Maar je zult je moeten opfrissen en er verzorgder en netter uitzien.' Toen zei ze: 'Doe het roken goed. Ik rookte op een heel bijzondere manier. Onthoud dat – dit is een grote noot – de sigarettenhouder evenzeer een wapen was voor expressie als voor roken.'"

"Ze zei dat ze blijkbaar blij was dat ik het was. Mijn belangrijkste ding als je iemand speelt die echt is, wil je hun zegen omdat je een verantwoordelijkheid hebt."

Carter had de prinses ontmoet en vertelde Graham Norton: "Ze was iemand die van nature dramatisch was, als je koninklijk bent, kun je niet per se veel praten, je bent een wandelend icoon, dus ze was erg, Ik denk bewust na over het silhouet en wat ze ooit met haar lichaam heeft gedaan, en vooral met haar handen."

In feite was prinses Margaret een soort familievriend van Carter, zoals ze onthulde aan Stephen Colbert op The Late Show. Carter's oom kent haar toevallig van lang geleden. Blijkbaar waren ze misschien zelfs uitgegaan, maar ze zei dat het een beetje in de lucht hing. Haar oom was krijgsgevangene en ontsnapte en toen hij terugkwam in Engeland, vroegen ze hem om prinses Margaret te bewaken in Windsor Castle tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werden uiteindelijk goede vrienden, hoewel Carter nog steeds sceptisch is over de vraag of ze echt een date hebben gehad of niet.

Toen Carter jong was, ging ze naar feestjes waar ze werd gewaarschuwd dat er een prinses in de kamer was, wat betekende dat je je best moest doen. Margaret was een voorstander van protocol en volgens Carter erg bazig. Prinses Margaret vroeg Carter eens of je beter was geworden in acteren, wat Carter's punt bewees dat Margaret een meester was in de kunst om je een compliment te geven en je tegelijkertijd naar beneden te halen.

Dus het lijkt erop dat Carter de perfecte keuze was om prinses Margaret te portretteren, en het kwam rechtstreeks uit de mond van het paard. Het lijkt zo op Carter om niet, in welke vorm dan ook, te denken dat het eng was dat ze met een geest sprak. Ze was getrouwd met Tim Burton, laten we dat niet vergeten.

Aanbevolen: