Dit is wat we weten over de aankomende Netflix-show van Selena Quintanilla

Inhoudsopgave:

Dit is wat we weten over de aankomende Netflix-show van Selena Quintanilla
Dit is wat we weten over de aankomende Netflix-show van Selena Quintanilla
Anonim

Millennials die zich vaag de Oscar-genomineerde film Selena uit 1997 herinneren, herinneren zich misschien de echte 'Queen of Tejano-muziek' voor haar Latin-popmuziek en glinsterende bh's met lovertjes. Maar voor de Latinx-gemeenschap is ze veel meer dan dat.

Selena Quintanilla, een Mexicaans-Amerikaanse muzikant, werd de 'Koningin van de Tejano-muziek' genoemd omdat ze een genre populair maakte dat traditioneel door mannen werd uitgevoerd voor een Latinx-publiek. Haar snelle opkomst tot roem begon in de jaren tachtig en duurde tot halverwege de jaren negentig. Haar muziekcarrière werd afgebroken nadat ze in 1995 werd neergeschoten en vermoord.

Hoewel Selena's leven tragisch te vroeg eindigde, leeft haar erfenis nog steeds voort in de muziek waar mensen van houden en van genieten. Haar ongelooflijke levensverhaal heeft geleid tot films, boeken en podcasts. Het wordt binnenkort ook een originele Netflix-serie. Ja, het verhaal van Selena komt weer tot leven op tv-schermen. Dit is wat we tot nu toe weten over Selena: The Series.

De show wordt uitgebracht in 2020

Hoewel Netflix nog geen releasedatum heeft aangekondigd, is gemeld dat de serie ergens dit jaar op tv zal verschijnen. Verslagen van de nieuwe show verschenen al in 2018. Het is veilig om aan te nemen dat de serie op dit moment waarschijnlijk in postproductie is en de laatste hand aan het leggen is voordat deze wordt uitgebracht.

Er komt meer dan één seizoen

Netflix zal meer dan één seizoen produceren. Volgens de Tweet van Netflix komt het eerste deel van de serie dit jaar uit. Als er een eerste deel is, is er zeker een tweede deel, en hopelijk een derde.

De show raakt Selena's jeugd

In tegenstelling tot de film uit 1997, die vooral gericht was op Selena's volwassen jaren, zal de Netflix-serie ingaan op haar jeugd. Hoewel ze het hoogtepunt van haar carrière bereikte toen ze begin twintig was, begon Selena's muziekervaring veel eerder. In feite begon ze op 9-jarige leeftijd als leadzangeres van de band van haar familie, Selena y Los Dinos. Madison Taylor Baez speelt de jonge Selena in de nieuwe serie.

Christian Serratos speelt volwassen Selena

Selena wordt gespeeld door Walking Dead-actrice Christian Serratos die er, in haar rode lippenstift en glinsterende paarse jumpsuit, perfect uitziet voor de rol. In een citaat op het officiële Twitter-account van de show, ziet Serratos Selena als een inspiratie voor jonge Latinas: “Wat ik het meest blijvende aan Selena vind, is haar vermogen om grenzen te trotseren. Ze effende de weg voor Latinas en inspireerde zo velen om door te gaan ondanks tegenspoed. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de herinneringen die ze me heeft gegeven en voor wat ze heeft gedaan voor vrouwen zoals ik en mijn dochter.”

De Quintanilla-familie is erbij betrokken

Een andere Tweet van het officiële Netflix-account onthulde ook dat de familie Quintanilla bij het project betrokken is. In feite ontwikkelen en produceren ze de show. Maar dit is niet ongehoord. De familie Quintanilla was ook betrokken bij het maken van de film uit 1997 met Jennifer Lopez in de hoofdrol.

Selena's weduwe maakt geen deel uit van het project

Hoewel de Quintanilla-familie deelneemt aan de creatie van de show, is Selena's weduwe, Chris Pérez, dat niet, wat hij overduidelijk maakte in een Instagram-bericht:

"Hier is een foto die ik net zag van de acteur die mij speelde in de Netflix-serie", schreef Pérez. "Voor de goede orde, ik heb hem nooit ontmoet, heb het script niet gezien en ik heb GEEN idee wat er aan de hand is… Maar ik zou het graag willen weten."

Chris Pérez wordt gespeeld door Teen Wolf-acteur Tyler Posey.

Ricardo Chavira speelt de vader van Selena

Ricardo Chavira, die speelde in populaire tv-shows zoals Jane the Virgin, Desperate Housewives en Scandal, zal de vader van Selena, Abraham Quintanilla, spelen. Netflix had geen betere acteur kunnen vinden om deze rol te spelen, gezien Chavira's kennis van de overleden zanger. In een citaat gepost door hetzelfde eerder genoemde Netflix Twitter-account, ervoer Chavira, een inheemse Zuid-Texaan, uit de eerste hand Selena's betekenis voor de Latinx-gemeenschap:

“Als geboren Zuid-Texaan ben ik opgegroeid in het gebied waar Selena's carrière begon, dus ik ken haar invloed en haar betekenis uit de eerste hand. Selena was, is en zal altijd een Zuid-Texaans icoon en een wereldwijd icoon blijven.”

Chavira schittert naast Gabriel Chavarria als de broer van Selena; Noemi Gonzalez als haar zus; en Seidy Lopez als haar moeder.

Selena-fans, maak je klaar

Selena is een belangrijk figuur in de Latinx-gemeenschap, wiens ongelooflijke levensverhaal talloze keren nieuw leven is ingeblazen in films, podcasts, boeken en nu een originele Netflix-tv-show. Haar nalatenschap zal de komende jaren voortleven.

Aanbevolen: