Netflix's Show: Dead To Me, brengt complexe problemen tot leven

Inhoudsopgave:

Netflix's Show: Dead To Me, brengt complexe problemen tot leven
Netflix's Show: Dead To Me, brengt complexe problemen tot leven
Anonim

De promotieposters voor de originele Netflix-serie Dead To Me tonen vaak twee vrouwen in stressvolle situaties. De hoofdpersonen van de show worden geconfronteerd met zaken die, excuseer de woordspeling, problemen zijn die gevolgen hebben van de "variatie van leven of dood", en de verontruste blikken van de twee aantrekkelijke vrouwen geven kijkers een idee dat de problemen waarmee ze worden geconfronteerd hebben geleid tot slijtage die belangrijker is dan hun respectieve onberispelijke schoonheid. De promotie-afdeling voor het promotiemateriaal van Dead To Me had het slimme idee om beide hoofdpersonen in meerdere poses te laten zien; een bepaalde poster toont Jen en Judy met hun gezichten boven water, en een andere toont het duo dat al naar de bodem van de oceaan is gezonken. Alleen al door de visuele aanwijzingen van de posters weet de kijker automatisch dat er veel op het spel staat voor deze dames. Dead To Me keerde onlangs terug voor zijn tweede seizoen, met een première van tien afleveringen op 8 mei 2020, een jaar na het eerste.

Linda Cardellini en Christina Applegate zijn springlevend in 'Dead To Me'-rollen

Dead To Me's twee filmkoninginnen in de hoofdrol zijn Christina Applegate en Linda Cardellini, twee ervaren filmactrices die al meer dan drie decennia zowel grote als kleine schermen hebben verlicht. Applegate schittert als Jen Harding, een moeder van twee zonen die plotseling een leven van onverwacht verdriet leidt als weduwnaar. Geconfronteerd met een enorm gevoel van verdriet om haar overleden echtgenoot Ted, begint Jen met tegenzin een rouwgroep bij te wonen waar ze Judy Hale ontmoet, een vrouw die persoonlijkheidskenmerken bezit die het volledige tegenovergestelde zijn van die van Jen.

Als Christina Applegate's portret van een stoïcijnse en constant sarcastische Jen de kijkers "veteraanstatus" toeschreeuwt, komt dat omdat Applegate in de buurt van het acteerblok is geweest! Haar beroemdste schermtegoed is misschien het meest bekend bij volwassen kijkers; ze speelde een vuile tiener die gewoon in het winkelcentrum wilde rondhangen in de controversiële-maar-ultra-moderne-en-coole tv-serie uit de jaren 80, Married… With Children, die een langlopend cultureel hoofdbestanddeel werd met hitbeoordelingen, en katapulteerde Christina Applegate tot superster.

Als de hoofdpersonen van Dead To Me in een 'duivel en engel'-situatie zouden worden gepresenteerd, zou Judy Hale van Linda Cardellini de engel van het duo zijn. De zachtaardige eeuwige optimist Judy wordt tot leven gebracht door een actrice die haar grote doorbraak kreeg tot een cultstatus-superster die Lindsay Weir speelt in de geliefde tv-komedie Freaks and Geeks. Cardellini's portret van een tiener-nerd die constant naar meer verlangt, was het begin van een reeks in Cardellini's carrière waarin de brunette schoonheid leuke rollen speelde en haar de kans gaf om te pronken met haar vermogen om leuke en grappige personages op het scherm te brengen!

Complexiteiten komen tot leven in 'Dead To Me'

De ingewikkelde verhaallijnen op ' Dead To Me ' brengen elementen van het menselijk leven naar voren die velen niet graag in het openbaar bespreken, waardoor de twee oude schermkoninginnen perfect zijn voor het scala aan emoties dat nodig is om Jen en Judy's respectievelijke verhaallijnen naar het kleine scherm. Niet alleen het uiterst lastige onderwerp van de dood staat centraal in de serie, het ongelooflijk complexe onderwerp van rouw, en de vele soorten ervan, worden ook in de serie onderzocht.

Jen's stoere uiterlijk is vanaf de eerste aflevering meteen duidelijk voor de kijker. De recente dood van haar man Ted heeft haar toch al ploeterende gevoel van persoonlijkheid volledig gebroken; de kijker kan automatisch zeggen dat Jen niets te verbergen heeft en dat ze niet geïnteresseerd is in het investeren van de emotionele energie die nodig is om dat te doen. Judy is echter het tegenovergestelde; we weten van Judy's eerste verschijning op het scherm tijdens Jen's eerste verdrietgroepbijeenkomst, ze is niet bang om haar hart op haar mouw te dragen.

Er is meer dan een paar knuffels van Judy nodig om de complexiteit van deze vrouwen tot leven te brengen. Jen en Judy ervaren allebei een complete transformatie in hun respectievelijke persoonlijkheden tijdens de tien afleveringen van het eerste seizoen, maar een aantal wendingen helpen de nauw vastgehouden en vertroetelde persoonlijkheidsgebreken en eigenschappen volledig te verwijderen. Vriendschap is het operatieve radertje dat zich bezighoudt met de vele kleinere maar nog steeds ongelooflijk belangrijke elementen van de respectieve karakterbogen van Jen en Judy.

Jen's transformatie gedurende het eerste seizoen lijkt misschien wat voorspelbaarder voor kijkers; Jens norsheid wordt langzaam naar beneden gehaald door Judy's optimistische aard, waardoor haar vorige emotionele toestand evolueert, waardoor Jen in een hele nieuwe wereld komt waar ze haar emoties in een diepere zin kan verkennen, waardoor ze de kans krijgt om haar emoties volledig te voelen terwijl ze navigeert op een empathische manier door complexe levensmomenten.

Kijkers gaan op een complexere reis met Judy. We leren al snel dat Judy's positieve en eeuwig hoopvolle houding als een schild fungeert; ze verbergt een dood door een leugen te leven voor een ander soort dood. Judy concludeert dat mensen haar valse reden om de rouwgroepbijeenkomsten bij te wonen, beter zullen accepteren dan de werkelijke reden; we leren dat Judy een aantal miskramen heeft gehad door zwangerschappen van de voormalige verloofde waarvan ze aanvankelijk beweerde dat ze was overleden. Talloze leugens worden Judy's zogenaamde "waarheid", die allemaal geworteld zijn in, en haar terugbrengen, in de armen van haar beste vriend Jen.

Seizoen twee blijft aanwijzingen onthullen

Twee van Dead To Me's steunpilaren zijn aanwezig in het tweede seizoen. De dood blijft niet alleen de belangrijkste focus van Jen en Judy's leven, maar het speelt ook een vormende rol in hun vriendschap! Ze gaan als individuen om terwijl ze navigeren door de gevolgen van de dood en de complexe keuzes die de dood in hun leven oproept. Dit wordt een belangrijk thema voor zowel vrouwen als individuen.

Dead To Me is nu beschikbaar om te streamen op Netflix!

Aanbevolen: