Dit is waarom Donald Glover de 'Community'-show verliet

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Donald Glover de 'Community'-show verliet
Dit is waarom Donald Glover de 'Community'-show verliet
Anonim

Community is een NBC-cult-klassieke sitcom die in april van dit jaar op Netflix verscheen. In de loop der jaren heeft de show een enorme schare fans ontwikkeld die enthousiast waren toen de komedie zich bij het populaire streamingnetwerk voegde.

Tijdens een zes seizoenen durende run, concentreerde Community zich op de bizarre capriolen van een groep studenten van het Greendale Community College.

In de sitcom raakten fans dol op de gekke maar naïeve Troy Barnes, gespeeld door Donald Glover. Maar Glover's vertrek uit de serie was volkomen onverwacht. Dit is waarom hij vertrok.

Waarom heeft Donald Glover de gemeenschap verlaten?

Volgens een artikel gepubliceerd door Distractify kondigde Glover zijn vertrek uit de show halverwege seizoen 5 aan. Een deel van de reden waarom hij vertrok was omdat de serie naar verluidt achter de schermen uit elkaar viel. Na het derde seizoen van de serie ontsloeg Sony Television maker Dan Harmon omdat hij "moeilijk" was. Na het vierde seizoen werd acteur Chevy Chase uit de show ontslagen vanwege zijn racistische volkstaal op de set.

Een andere reden waarom Glover vertrok, was dat hij iets nieuws wilde proberen. Hij besloot zijn populariteit van de show te gebruiken en over te dragen naar zijn soloprojecten. In augustus 2013 werd aangekondigd dat hij het comedy-drama Atlanta voor FX aan het maken was.

Hoewel Dan Harmon Glover ervan overtuigde terug te keren naar Community na de lange onderbreking, verscheen hij in vijf afleveringen voordat hij de show voorgoed verliet. Glover's vertrek werd diep gevoeld door de cast en trouwe fans. Harmon vertelde The Hollywood Reporter in augustus 2017: "Ik moest mezelf ervan overtuigen dat het vertrek van Donald niet de dood van de show was, maar nu het allemaal voorbij is, denk ik dat we het erover eens kunnen zijn dat het dat wel was."

NBC stopte met Community na seizoen 5. De show werd later vervangen door 30 Rock in de line-up, waar Glover eerder voor had geschreven.

Donald Glover wilde soloprojecten nastreven

Volgens Looper onthulde Glover zijn reden om de serie te verlaten een paar maanden nadat hij de aankondiging had gedaan. In oktober 2013 plaatste hij een reeks berichten op Instagram waarin hij uitlegde waarom hij Community verliet. Hij "wilde alleen zijn" en werkte aan moeilijke problemen in zijn persoonlijke leven. Glover had het gevoel dat hij "iedereen in de steek liet" door te vertrekken, maar hij ontgroeide gewoon de show.

Na de berichten verduidelijkte Glover zijn verklaring in een interview met VIBE. Hij zei: "Ik heb gevraagd om [Community] te verlaten omdat mijn hart er echt niet bij was. Ik heb het gevoel dat als ik daar zou blijven, ik mijn leven een slechte dienst zou bewijzen. Community is, denk ik, een van de beste shows op televisie, maar het is niet van mij… Ik wil vanaf nu gewoon dope shit maken, op mijn eigen voorwaarden."

In 2016 gaf Glover een aanvullende verklaring over zijn besluit om de Community te verlaten. Nadat zijn laatste aflevering was uitgezonden, onthulde hij dat hij ervoor koos de show te verlaten omdat hij de toekomstige kansen die eindes creëren waardeerde.

"Ik hou gewoon van eindes. Ik denk dat alles doodsclausules in zich zou moeten hebben, zoals mensen doodsclausules hebben," zei Glover. "Het is belangrijk dat dingen eindigen. Het dwingt gebeurtenissen om vooruit te gaan… Het was niet alsof ik ervoor weg wilde lopen."

Sinds hij de show heeft verlaten, heeft hij veel bereikt in zijn muziek- en acteercarrière. Na zijn vertrek is Glover genomineerd voor zeven Emmy's en zeven Grammy's.

Community Co-Stars prijzen Glover's succes

In het nieuwste segment van EW's BINGE of Community, voegde Danny Pudi, die Abed speelde, zich aan bij EW's kanselier Agard en Derek Lawrence om na te denken over het vijfde seizoen van de sitcom en het vertrek van Glover.

"Onze show kende veel ups en downs, zoals we allemaal kennen. Dus tegen seizoen 4, denk ik dat we wisten dat het op een gegeven moment zou gebeuren, "zei hij. "Maar voor ons allemaal, ik denk dat we elkaar gewoon steunden, gewoon dankbaar dat we de kans hadden om zo ver te komen."

In 2019 zei Alison Brie dat ze zich vereerd voelde dat zij en de rest van de cast de kans kregen om getuige te zijn van zijn succesvolle carrière als rapper. "[Het] zal voor altijd heel speciaal voor mij zijn dat we zijn muziek eerder zouden horen dan wie dan ook," zei ze. Yvette Nicole Brown prees ook Glover's talent en aardige persoonlijkheid. "Ik heb dit al duizend keer eerder gezegd: ik denk dat hij een van de meest getalenteerde mensen is die ik ooit heb ontmoet… Hij is ook een aardige man… Dus ik wens hem veel succes", zei ze.

In mei 2020 herenigde Glover zich met de voormalige castleden van Community voor een virtuele tafellezing en Q&A.

Aanbevolen: