Dit is waarom Laura Prepon Scientology verliet

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Laura Prepon Scientology verliet
Dit is waarom Laura Prepon Scientology verliet
Anonim

Laura Prepon heeft zojuist onthuld dat ze niet langer Scientology beoefent. De verandering vond jaren geleden plaats, maar de That '70s Show-ster maakte haar beslissing zojuist publiekelijk bekend. Scientology is een reeks overtuigingen en praktijken die zijn uitgevonden door auteur L. Ron Hubbard en een bijbehorende beweging. Het is in hoge mate gedefinieerd als een sekte, een bedrijf of een nieuwe religieuze beweging. Veel beroemdheden hebben zich aangesloten bij de religieuze beweging en vele anderen zijn vertrokken en hebben zich erover uitgesproken. Prepon is er nu een van.

The Orange is the New Black-ster, 41, sprak met PEOPLE over haar beslissing en zei dat haar familie een grote invloed had op haar beslissing. "Als kersverse moeder dacht ik zo veel na over mijn eigen opvoeding en de manier waarop ik werd bemoederd."

Haar man, acteur Ben Foster, is geen scientoloog en ze wilden hun kinderen ook niet zo opvoeden. Dit is de reden waarom Laura Prepon Scientology verliet.

8 Hoe ze erbij betrokken raakte

In 2015 deed Laura Prepon een coververhaal met Scientology Magazine Celebrity, waarin ze vertelde over haar tijd bij de organisatie. “Dus toen ik voor het eerst bij Scientology kwam, deed ik persoonlijke waarden en integriteit en daarna de ups en downs in het leven overwinnen. Deze cursussen raakten aan de observaties waarvan ik me bewust was toen ik jonger was. Daar stond het zwart op wit. Het was geweldig, en ik voelde dat eindelijk iets mijn taal sprak. Het was helemaal met mij verbonden. Vrij snel daarna kwam ik op de Purification Rundown en begon ik de Brug op te gaan.”

Het is niet duidelijk hoe ze er precies bij betrokken raakte, maar het kan iets te maken hebben met haar moeder en hoe ze haar leerde boulimiaans te zijn. Prepon verlangde naar een soort verbinding.

7 Wat Prepon door de jaren heen heeft gezegd

Over het auditproces zei Prepon: "Eerlijk gezegd ben ik meer mezelf geworden. De auditing heeft al deze beschuldigingen, valse ideeën, beslissingen en verkeerde emoties die me beïnvloedden, weggenomen."

"Ik heb het gevoel dat veel van de auditing die ik heb gehad me helpt om bereid te zijn om daarheen te gaan en vrij en kwetsbaar te zijn en echt met heel mijn hart in deze scènes te springen", vervolgde ze. "Het is zo bevredigend en bevredigend als artiest om er echt in de huidige tijd te kunnen zijn, creërend, zonder via's. Auditing heeft zoveel geholpen om me naar deze plek te brengen. Ik heb nog meer te gaan en kan niet wachten op wat gaat er komen.'

6 Wie zit er nog meer in Scientology?

Er zijn verrassend veel beroemdheden betrokken bij Scientology. Tom Cruise is een van de kopstukken en raakte betrokken via zijn eerste vrouw, Mimi Rogers. Zijn betrokkenheid bij de kerk leidde ertoe dat zijn volgende twee huwelijken afbrokkelden. John Travolta is lid sinds 1975. Zijn overleden vrouw, actrice Kelly Preston, was ook lid tot aan haar dood.

Misschien is een van de andere redenen waarom Prepon lid werd, omdat Danny Masterson, lid van de That '70s Show-cast, haar misschien heeft overgehaald om mee te doen. Hij en zijn hele familie zijn scientologen opgevoed. "Elke dienst in Scientology is iets dat ik heb toegevoegd aan mijn gereedschapskist met gegevens om te leven", wordt Masterson geciteerd op de website van de kerk.

5 Wie is er weg?

Laura Prepon is niet de eerste beroemdheid die Scientology verlaat en erover spreekt. Hoewel veel sterren nog steeds bij het bedrijf betrokken zijn en er volledig in geloven, hebben anderen Scientology op de proef gesteld en zijn vertrokken. Sterren als Leah Remini, die een allesomvattend boek en een tv-programma schreef, vertrokken in 2013. Jerry Seinfeld volgde een paar lessen, maar was niet echt geïnteresseerd. Lisa Marie Presley, Beck, Jason Lee en meer hebben allemaal de Scientology Kerk verlaten en hebben niet achterom gekeken.

4 Toen ze wegging

Hoewel de actrice zich zojuist heeft uitgesproken over het verlaten van de kerk, is ze ongeveer vijf jaar geleden vertrokken, vlak voordat ze haar eerste kind verwelkomde. De actrice sprak in het verleden veel over de organisatie, dus sommige mensen waren geschokt toen ze hoorden dat ze was vertrokken, vooral nadat ze in 2015 een interview over hen had gedaan.

3 Waarom ze wegging

Laura Prepon vertelde PEOPLE dat het verwelkomen van haar dochter, 4 en zoon, 16 maanden, met haar man, acteur Ben Foster, haar ertoe bracht naar binnen te kijken. "Als het moederschap me tot nu toe iets heeft geleerd, is het dat iets een tijdje kan werken en dan ga je verder en evolueer je daaruit. Als nieuwe moeder zat ik vol angst die ik nog nooit eerder had ervaren. Mijn vrienden die moeders waren met oudere kinderen zeiden: 'Laura, dit is een fase, je gaat verder en dan wordt het iets anders.' En dat is overgegaan in andere delen van mijn leven. We evolueren allemaal. Dat zie ik altijd bij mijn kinderen."

2 Welke religie prepon nu gebruikt

"Ik ben altijd heel ruimdenkend geweest, zelfs sinds ik een kind was. Ik ben katholiek en joods opgevoed. Ik heb in kerken gebeden, in tempels gemediteerd. Ik heb de Chinese meridiaantheorie bestudeerd. Ik heb Scientology al bijna vijf jaar niet meer beoefend en het maakt geen deel meer uit van mijn leven", vertelde Prepon aan PEOPLE. Haar man heeft nooit deel uitgemaakt van Scientology en haar man is joods opgevoed, dus waarschijnlijk willen ze hun kinderen dat geloof bijbrengen.

1 Zij en haar man mediteren samen

Laura Prepon vindt geen troost meer in wat Scientology haar ook heeft aangeboden, maar vindt het nu in meditatie. Ze zei ooit dat Scientology haar ontspande en dingen een stuk makkelijker maakte, maar dat is nu veranderd. Zij en Foster mediteren dagelijks. "En ik vind het echt leuk omdat het me helpt om mijn eigen stem te horen en het is iets dat we samen kunnen doen," zei ze. Naast meditatie besteedt Prepon veel van haar tijd aan het thuiswerken aan haar derde boek en haar kookgerei, PrepOn Kitchen.

Aanbevolen: