Een kijkje in de aankomende Perry Mason-miniserie van HBO

Een kijkje in de aankomende Perry Mason-miniserie van HBO
Een kijkje in de aankomende Perry Mason-miniserie van HBO
Anonim

Perry Mason is terug. De iconische strafrechtadvocaat heeft een nieuw thuis gevonden op HBO. De nieuwe draai aan het klassieke personage zal worden ontvangen in de vorm van een miniserie. Er is al enkele jaren een buzz rond dit project, maar het lange wachten is nu voorbij. Als je niet bekend bent met Perry Mason, laten we je bijpraten.

Perry Mason werd voor het eerst geïntroduceerd in 1933. Hij was de hoofdpersoon van een aantal detectiveverhalen geschreven door Erle Stanley Gardner. Mason gaat er prat op een strafrechtadvocaat te zijn die altijd zaken wint die als onwinbaar worden beschouwd.

Ook in de jaren dertig bracht Warner Brothers zes langspeelfilms uit op basis van de boeken. Van 1943-1955 had CBS Radio een dagelijks programma over de heroïsche advocaat. Het zou moeilijk zijn om een ander fictief personage te vinden dat de populaire cultuur net zo domineerde als Mason.

Het personage is natuurlijk vooral bekend van de tv-serie die negen jaar lang in de jaren '50 en '60 werd uitgezonden. Raymond Burr speelde Mason in de CBS-serie en de herhalingen worden vandaag nog steeds op de kabel uitgezonden. Burr won twee Emmy's voor zijn optredens en de show ontving een Golden Globe voor zijn televisieprestatie.

In de decennia sinds de veelgeprezen show eindigde, zijn er hier en daar aanpassingen opgedoken. In de jaren 70 werd The New Perry Mason uitgezonden en van 1985-1995 werd een reeks tv-films rond het personage uitgebracht.

Het was ongeveer twintig jaar geleden sinds de laatste Perry Mason-content toen HBO dit project aankondigde. In 2016 werd True Detective-maker Nic Pizzolatto vastgemaakt als de schrijver, en Robert Downey Jr was gehecht aan de ster als Mason. In 2019 werd bekend dat er enkele wijzigingen zouden komen. Rolin Jones (Boardwalk Empire) en Ron Fitzgerald (Westworld) zouden de co-creators zijn, maar daar stopten de veranderingen niet. Downey Jr. stapte over om uitvoerend producent te worden en The Americans-ster Matthew Rhys zou als Mason schitteren.

Nu ben je ingehaald. Meer dan een jaar na de laatste aankondiging heeft HBO een teaser-trailer uitgebracht voor de nieuwe look Perry Mason. Dit lijkt een oorsprongsverhaal te zijn over de beroemde strafrechtadvocaat. De makers van shows hanteren een andere benadering dan andere televisieaanpassingen van Perry Mason, omdat dit een verhaal in noir-stijl lijkt te zijn. HBO heeft een korte samenvatting over de show uitgebracht.

“Terwijl de rest van het land door de Grote Depressie worstelt, is deze stad booming! Olie! Olympische Spelen! Pratende foto's! Evangelische ijver! En een kinderontvoering is heel, heel verkeerd gegaan', zei HBO over de serie, die op 21 juni in première gaat. “Gebaseerd op personages gecreëerd door auteur Erle Stanley Gardner, volgt deze dramaserie de oorsprong van de meest legendarische strafrechtadvocaat van de Amerikaanse fictie, Perry Mason. Wanneer de zaak van het decennium zijn deur breekt, onthult Masons meedogenloze zoektocht naar de waarheid een gebroken stad en misschien wel een weg naar verlossing voor zichzelf.”

De trailer maakt bekend dat de show zich afspeelt in Los Angeles in 1931. Radiohead's Life in a Glasshouse speelt terwijl de camera Mason volgt terwijl hij zich een weg baant door de slecht verlichte stad. Hij lijkt meer op Indiana Jones, gekleed in een leren jack en een fedora en er zijn geen foto's van hem als advocaat. Het is veilig om te zeggen dat hij meer een privédetective is. Het zou logisch zijn, aangezien dit een oorsprongsverhaal is.

John Lithgow, Tatiana Maslany, Shea Whigham, Stephen Root en Robert Patrick spelen mee in de show. HBO brengt van tijd tot tijd miniseries uit en die stellen zelden teleur. Zeker in het misdaadgenre. Het succes van de afgelopen jaren van shows als The Outsider en True Detective is een goede indicatie van wat deze show zou kunnen zijn. Zo te zien heeft Perry Mason het potentieel om de volgende te zijn in een lange reeks creatieve en boeiende projecten.

Op een meer persoonlijke noot, je vader (zoals de mijne) houdt misschien van Perry Mason. Het is grappig, er zijn meer kwaliteitsshows dan ooit om naar te kijken, dus mijn broers en zussen en ik hebben hem luchthartig uitlachen voor het kijken naar de overdreven dramatische zwart-wit herhalingen op MeTV. Nu is het ineens weer hip! De show waaraan hij vele avonden heeft gewijd is opnieuw populair.

Aanbevolen: