Wat hebben Sheldon Cooper en Lisa Simpson gemeen?

Wat hebben Sheldon Cooper en Lisa Simpson gemeen?
Wat hebben Sheldon Cooper en Lisa Simpson gemeen?
Anonim

Schoolkinderen over de hele wereld koesteren hun tijd op de basisschool, waar ze zorgeloos kunnen zijn en zich kunnen concentreren op hun vriendschappen met anderen. Kinderen in de jongere klassen brengen meestal de pauze door met roddelen met hun vrienden en spelen op bandenschommels. Helaas zijn kinderen op de basisschool vaak het slachtoffer van pesterijen, zowel fysiek als verbaal.

Het is triest om te bedenken dat kinderen worden geplaagd omdat ze intelligent zijn, vanwege hun maniertjes of omdat ze van bepaalde soorten activiteiten genieten. Lisa Simpson van de Simpsons en Sheldon Cooper van Young Sheldon komen misschien uit verschillende landen, maar ze delen een superieur intellect, en ze hebben allebei het gevoel dat ze er niet bij horen, en hun ervaring met het omgaan met andere kinderen terwijl ze het slachtoffer zijn van pesten en plagen.

Lisa Simpson is een achtjarig meisje dat ondanks dat ze een kind is, wijs is boven haar leeftijd. Ze woont samen met haar overbezorgde moeder, alcoholische en semi-misbruikende vader, domme broer en onschuldige en schattige zusje. Ze wordt vereerd door de directeur van haar school vanwege haar superieure testscores, maar wordt door haar leeftijdsgenoten geminacht omdat ze anders is.

In één aflevering in het bijzonder komt een nieuw meisje genaamd Francine Rhenquist naar Springfield Elementary School en richt Lisa zich onmiddellijk op Lisa omdat ze een boekenwurm is. Hoewel ze aanvankelijk verlegen en lief leek, wordt haar ware aard onthuld wanneer ze Lisa een blauw oog geeft. Lisa wordt geplaagd, bespot en geminacht voor dingen waar ze eerlijk gezegd geen controle over heeft, zoals haar intellect, haar voorkeuren en interesses en haar passies. Net als Lisa Simpson, is de slimme Sheldon Cooper uit Medford, Texas, bekend met het gevoel het doelwit te zijn van pesterijen vanwege zijn superieure IQ en eigenaardige maniertjes.

Sheldon (vooral zoals afgebeeld in Young Sheldon) is de vreemde eend in de bijt in zijn familie en zijn broers en zussen laten het bekend worden. Zijn overbezorgde moeder deinst er niet voor terug om te voorkomen dat hij zich niet lekker voelt omdat zijn intelligentie als een raket de lucht in gaat. Omdat hij pas negen jaar oud is, heeft Sheldon de intelligentie van iemand die op de universiteit zit of misschien zelfs daarbuiten. Hij is geïnteresseerd in theoretische natuurkunde en doet in zijn vrije tijd experimenten. In het eerste seizoen wordt Sheldon door zijn leraren aangemoedigd dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, goed zou passen op de plaatselijke middelbare school. Zijn moeder probeert hem zo goed mogelijk voor te bereiden, en ondanks haar pogingen om hem aan te moedigen om zich te vestigen en vrienden te maken, lijkt Sheldon volkomen tevreden met het lunchen in de bibliotheek, vriendschap sluiten met leraren en het in twijfel trekken van de dresscode van de school… hem in de problemen.

Dus, wat hebben deze twee gemeen? Natuurlijk leven ze op totaal verschillende plaatsen, maar hun overeenkomsten lagen onder de oppervlakte. Beiden zijn intelligent boven hun leeftijd en bewijzen graag dat anderen ongelijk hebben. Ze zijn trouw aan zichzelf en zijn gedreven studenten die academische excellentie willen bereiken. Lisa wordt gepest omdat ze slimmer is dan de andere kinderen, en Sheldon wordt gepest vanwege zijn onvermogen om contact te maken met zijn leeftijdsgenoten.

Ondanks hun verschillen zijn de twee kinderen, nou ja… kinderen. Ze zijn begaafd en getalenteerd en willen door anderen worden geaccepteerd. Deze twee zogenaamde 'vreemde ballen' kunnen er anders uitzien omdat ze in bepaalde dingen geïnteresseerd zijn en in staat zijn taken uit te voeren die zelfs studenten tot wanhoop brengen. Ze lijken echter op elkaar omdat ze willen wat elk ander kind wil… zich gewaardeerd, veilig en geliefd voelen. Terwijl de twee shows de ups en downs van deze genieën benadrukken, moedigen ze kijkers (vooral jongeren) aan dat het oké is om anders te zijn.

Aanbevolen: