DC Universe's Swamp Thing wordt nu uitgezonden op de CW

Inhoudsopgave:

DC Universe's Swamp Thing wordt nu uitgezonden op de CW
DC Universe's Swamp Thing wordt nu uitgezonden op de CW
Anonim

CW heeft onder meer Swamp Thing overgenomen. Anders zal de reeks originele shows van de CW, inclusief de Arrowverse, pas in januari 2021 terugkeren; Dit is met uitzondering van de laatste zeven afleveringen van Supernatural. Het netwerk heeft Swamp Thing verworven, in première op de streamingdienst DC Universe. Nadat de pilot-aflevering in première ging, werd aangekondigd dat de show was geannuleerd. De overige negen afleveringen werden nog steeds uitgezonden, maar plannen voor verdere seizoenen werden geschrapt.

DC's streamingdienst

In april 2017 kondigde DC plannen aan voor een eigen streamingdienst. De dienst zou klassieke DC-films en televisie combineren, zowel live-actie als animatie, stripboeken en nieuwe originele series.

Afbeelding
Afbeelding

De dienst werd uitgebracht in september 2018 en de première van de eerste originele show ging een maand later in première. Titans was een R-rated versie van de Teen Titans, oorspronkelijk een team van sidekicks zoals Robin en Wonder Girl, maar later ook jongere superhelden toen de sidekick minder populair werd. De show kreeg veel spot nadat een trailer een scène bevatte waarin Robin de f-bom liet vallen. Ondanks de negatieve ontvangst werd er in 2019 een tweede uitgezonden en is de show verlengd voor een derde seizoen.

De tweede originele live-actieshow, Doom Patrol, deed het beter met positieve feedback van fans en critici. De ontvangst bij Doom Patrol was zo positief dat het komende tweede seizoen in première gaat op HBO Max en DC Universe.

Swamp Thing

DC Universe's derde originele live-actieshow deed het niet zo goed als zijn voorgangers. Het personage Swamp Thing, gecreëerd door Len Wein en Bernie Wrightson, ging in première in House of Secrets 92 in 1971.

Het verhaal gaat over een wetenschapper, Alec Holland, die omkomt bij een explosie. Zijn lichaam wordt in het moeras gedumpt en door de chemicaliën die bij zijn dood betrokken zijn, muteert hij in Swamp Thing. Latere strips zouden dit uitbreiden door een brede mythologie toe te voegen.

Twee Swamp Thing-films werden uitgebracht in de jaren tachtig. De eerste, geregisseerd door horrorlegende Wes Craven, werd uitgebracht in 1982. Een vervolg, Return of the Swamp Thing, werd uitgebracht in 1989. Een live-actieshow werd uitgezonden op het Amerikaanse netwerk van 1990-1993 met een animatieserie die in 1991 in première ging.

James Wan, directeur van Saw en Aquaman, produceerde de nieuwe show voor DC Universe. Het zou oorspronkelijk 13 afleveringen bevatten, maar in april 2017, ongeveer een maand voor de première van de show; er werd aangekondigd dat de show zou worden teruggebracht tot slechts tien afleveringen.

De show, met in de hoofdrol Crystal Reed en Derek Mears, ging op 31 mei 2019 in première met de eerste aflevering. Hoewel de show positief werd ontvangen, werd de show vijf dagen later geannuleerd. De overige negen afleveringen werden de hele zomer nog op de streamingdienst uitgezonden.

Afbeelding
Afbeelding

The Hollywood Reporter schreef in 2019: "Ondanks veelbelovende recensies, geloofden insiders dat ze een blindganger in handen hadden en, in plaats van de stekker uit de show te trekken en miljoenen te verliezen die al geïnvesteerd waren zonder dat er iets voor te zien was… studio koos er in plaats daarvan voor om het werk aan de serie te voltooien en het te gebruiken om de bibliotheekinhoud op het DC Universe-platform te versterken, dat een toegevoegde waarde is voor zijn enorme digitale stripboekbibliotheek."

CW pakt moerasding op

The CW is een beetje een superheldennetwerk geworden. Beginnend met Arrow in 2012, heeft het netwerk een universum van stripboekshows opgebouwd, waaronder The Flash en Supergirl. Elk jaar kruisen de verschillende shows elkaar in een enorm televisie-evenement.

De meest recente crossover was Crisis on Infinite Earths, die werd uitgezonden van december 2019 tot januari 2020. In de laatste aflevering van de crossover maakte Swamp Thing een snelle cameo. Fans hebben gehoopt op een soort revival vergelijkbaar met wat de CW deed met John Constantine.

Constantine is een ander DC-horrorpersonage. Matt Ryan speelde het personage in een tv-show voor NBC die na 13 afleveringen werd geannuleerd. The CW bracht Ryan vervolgens terug als Constantine op Legends of Tomorrow.

Variety meldde dat de CW het eerste seizoen van Swamp Thing oppikte om op de CW uit te zenden om hiaten in hun herfstschema op te vullen. Vanwege productiestops kan de oorspronkelijke programmering van het netwerk pas in januari 2021 terugkeren. Supergirl keert pas later terug vanwege de onlangs aangekondigde zwangerschap van Melissa Benoist. Fans hopen echter dat dit kan leiden tot een heropleving van de serie in de toekomst.

The CW zal alle tien afleveringen van de show uitzenden, maar er is momenteel geen premièredatum.

Aanbevolen: