Een kijkje in waarom 'Schitt's Creek' moest eindigen

Inhoudsopgave:

Een kijkje in waarom 'Schitt's Creek' moest eindigen
Een kijkje in waarom 'Schitt's Creek' moest eindigen
Anonim

Na zes seizoenen heeft Schitt's Creek zijn conclusie bereikt, waardoor fans het nu al missen, maar dit is waarom de show moest eindigen. De familiekomedie is gemaakt door het vader- en zoonduo Eugene en Daniel Levy, met Eugene in de hoofdrol als Johnny Rose, de patriarch van de familie. Sinds de oprichting in 2015 bood het Canadese netwerk Pop TV Schitt's Creek de kans om te gedijen en het moderne idee van een sitcom te veranderen.

Schitt's Creek volgt het leven van de ooit zeer rijke Rose-familie. Nadat alles van hen is afgenomen vanwege de problemen van een slechte zakenpartner, neemt de familie hun toevlucht tot hun enige overgebleven bezit; een klein stadje genaamd Schitt's Creek. Eugene Levy als Johnny is het perfecte personage om dit rijke verhaal te leiden, samen met Catherine O'Hara die zijn vrouw Moira speelt. Schitt's Creek behandelt nieuw gevonden armoede en de stad die ze nu bezitten en volgt het verhaal van familie en gemeenschap in afwezigheid van materiële goederen.

Waarom Schitt's Creek moest eindigen

Zes seizoenen is een lange termijn voor een show en Schitt's Creek bewees dat fans nog meer zouden willen. Een natuurlijke conclusie is altijd iets gunstigs voor elke show, hoe schokkend een einde ook is voor fans. De show op een natuurlijke manier laten spelen en de plot organisch houden, is iets dat veel aantrekkelijker is voor makers dan het te verpesten door te forceren wat er niet is. Toen Schitt's Creek na seizoen 4 voor nog eens twee seizoenen werd opgepakt, zei maker Daniel Levy dat hij het einde begon te plotten.

In een interview met Variety zei Levy: "Ik wilde op geen enkel moment concessies doen aan de kwaliteit of het vertellen van verhalen. Het voelde gewoon niet alsof het het risico waard was om nog verder te gaan." Bovendien waren de makers en cast na zes seizoenen klaar voor nieuwe kansen en tekende Levy als resultaat een 3-jarig contract met Disney. Uiteindelijk was het de keuze van de makers om de show te beëindigen, wat een fijn gevoel is om te weten dat zo'n geliefde komedie niet door degenen hogerop werd gegooid.

Schitt's Creek werd zo geliefd bij fans overal dankzij een deal tussen Pop TV en Netflix. Omdat de streamingdienst zo'n groot publiek kon bereiken, ging de deur open voor fans om verliefd te worden op de worstelende Rose's. Variety kreeg een Nielsen-streamingrapport in handen met Schitt's Creek als de op één na meest bekeken serie achter The Office. Vragen over waarom de show echt moest eindigen, vooral met zijn status op Netflix en in de ogen van fans, is iets dat alleen de makers kunnen beantwoorden.

Waar het echt op neerkomt, is dat eindigen op een hoge noot veel beter is dan opbranden en gewoon een andere show zijn. De emotie achter het beëindigen van een show als Schitt's Creek maakt deel uit van het hele proces en het besef dat de liefde van mensen voor de show naar voren komt vanwege de echte problemen die een ogenschijnlijk echt familiegezicht machtig is voor de herkenbaarheid. Schitt's Creek is herkenbaar op het aspect van het gezin, maar ook in de zin van veerkracht die het voortbestaan van het gezin drijft.

Schitt's Creek zal de geschiedenis ingaan als een van de beste familiekomedies in lange tijd. Hoewel de beslissing om na zes seizoenen te stoppen voor fans moeilijk te slikken is, was het uiteindelijke doel om de integriteit van de show te behouden en niet op te branden en gewoon een nieuwe komedie te worden. De erfenis van Schitt's Creek wordt op televisie gecementeerd voor meer dan alleen een kwaliteitsshow. Daniel Levy ontving de GLAAD-prijs voor het bevorderen van acceptatie in de LGBTQ-gemeenschap, aldus CBC. Het hebben van een panseksueel personage in de show was de eerste keer dat iemand op televisie werd afgebeeld, wat Schitt's Creek verder een algehele erfenis van liefde en acceptatie gaf.

Aanbevolen: