Dit hilarische plotgat in Outer Banks laat fans in North Carolina hun hoofd krabben

Inhoudsopgave:

Dit hilarische plotgat in Outer Banks laat fans in North Carolina hun hoofd krabben
Dit hilarische plotgat in Outer Banks laat fans in North Carolina hun hoofd krabben
Anonim

Zoals iedereen die de afgelopen maand Netflix heeft gebruikt, weet, is Outer Banks snel een van de meest spraakmakende shows geworden die uit het streamingplatform zijn gekomen. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt de serie zich af in de Outer Banks aan de kust van North Carolina. Hoewel de show misschien een hit is, is er een groot probleem dat sommige fans in de Carolina's in de war heeft gebracht.

De populariteit van de serie was duidelijk vanaf het moment dat deze in première ging en heeft sindsdien een positie behouden in de top tien van meest bekeken lijst van Netflix. Met zoveel mensen die de serie bekijken, is het echter geen verrassing dat kijkers met arendsogen enkele fouten opmerkten. Voor die fans uit North Carolina was één fout echter veel opvallender dan de andere.

Omdat de show zich op een andere locatie afspeelt dan de locatie waarin is gefilmd, zijn er ongetwijfeld geografische inconsistenties. In aflevering vier van de serie veranderen de inconsistenties in regelrechte onmogelijkheden, en voor sommige fans was deze fout bijna te veel om te verwerken.

John B en Sarah in Outer Banks
John B en Sarah in Outer Banks

Feit versus fictie

In de bovengenoemde aflevering maken twee leden van de cast per veerboot een reis naar Chapel Hill, North Carolina. Niet alleen bestaat zo'n veerboot niet, maar er is helemaal geen waterweg die de stad met de Outer Banks verbindt. Deze fout leverde het materiaal voor veel hilarische tweets en artikelen als reactie op deze interessante plottoevoeging. Gelukkig ontvingen de meeste kijkers van North Carolina de fantasiegeografie die door Outer Banks is gemaakt met een goed humeur. De politie van Kitty Hawk in de echte Outer Banks heeft zelfs een verklaring over de aflevering op Facebook vrijgegeven.

Terwijl de show zich afspeelt in North Carolina, werd er gefilmd in South Carolina. Dit was een beslissing die werd genomen nadat North Carolina de badkamerwet had aangenomen, die niet verwonderlijk veel tegenwerking kreeg en ertoe leidde dat veel sportevenementen, concerten en filmlocaties naar elders verhuisden. Jonas Pate, showrunner van Outer Banks, zei dat de geografie van de show "een amalgaam is van beide kusten van Carolina" en op geen enkele manier streeft naar totale nauwkeurigheid in hun weergave van het gebied.

De klassenkloof, het landschap en zelfs de vuurtoren kwamen ter sprake in de discussie over de onnauwkeurigheid van de show. Het is begrijpelijk dat de lokale bevolking van Outer Banks teleurgesteld zou zijn dat een show met de naamgenoot van hun huis bijna volledig fictief is, maar zo wilden de makers van de show het. Outer Banks is wat Netflix betreft een verzonnen locatie ergens aan de kust van de Carolinas waar een groep tieners in een schatzoekende utopie woont.

Kiara en JJ in Outer Banks
Kiara en JJ in Outer Banks

De toekomst van 'Outer Banks'

Ondanks de onnauwkeurigheid hebben fans van over de hele wereld de show verslonden. Het heeft in zeer korte tijd mainstream populariteit gekregen vanwege de mogelijkheid van kijkers om te bingewatchen. Hoewel de show is vernieuwd voor een tweede seizoen, zal deze waarschijnlijk niet snel uitkomen.

De finale van het eerste seizoen liet kijkers achter met een grote cliffhanger en de mogelijkheid van een locatieverandering voor een deel van de cast. Terwijl kijkers in het ongewisse blijven tot de première van het volgende seizoen, hebben de makers van Outer Banks al drie seizoenen van de show in kaart gebracht. Fans kunnen vieren dat, hoewel het een tijdje kan duren voordat het tweede seizoen uitkomt, er in de toekomst nog veel meer Outer Banks zullen komen.

Chase Stokes als John B in Outer Banks
Chase Stokes als John B in Outer Banks

Succes heeft echter enkele nadelen, aangezien een van de sterren wordt geconfronteerd met een eigen controverse, die niets met de show te maken heeft. Onlangs vonden fans van Chase Stokes, die John B speelt in de show, enkele van zijn homofobe en racistische tweets uit de vroege jaren 2010. Dit zorgde voor grote terugslag en de acteur heeft zijn excuses aangeboden in de hoop de controverse op te lossen. Het is niet te zeggen hoe dit de carrière en toekomst van Stokes in de show zal beïnvloeden, hoewel het onwaarschijnlijk is dat hij ontslagen zal worden vanwege zijn acties in het verleden, aangezien zijn rol de belangrijkste is in Outer Banks.

Tot nu toe is Stokes de enige acteur uit de show die controverse heeft. De jonge cast bestaat uit relatief onbekende acteurs en actrices die de afgelopen maand enorm beroemd zijn geworden. Hoewel ze zo'n grote aanhang hebben, is het slechts een kwestie van tijd voordat fans op dezelfde manier in het verleden van de castleden gaan graven als Stokes.

Idealiter blijft het vooruitgaan van de show en de acteurs erin vrij van enige controverse. Fans zullen ongetwijfeld snel fouten opmerken, maar geografische fouten zullen hopelijk in seizoen twee met een korreltje zout worden genomen.

Outer Banks wordt nu gestreamd op Netflix.

Aanbevolen: