Grey's Anatomy: deze feiten laten fans hun hoofd krabben

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy: deze feiten laten fans hun hoofd krabben
Grey's Anatomy: deze feiten laten fans hun hoofd krabben
Anonim

Met 16 seizoenen (en nog steeds) en tot nu toe 317 afleveringen uitgebracht, is Grey's Anatomy, met de onvergelijkbare Ellen Pompeo in de hoofdrol, een van die shows die een integraal onderdeel is geworden van het leven van veel mensen. De show wordt al bijna 15 jaar uitgezonden.

Een neveneffect van het hebben van zo'n gepassioneerde, grote aanhang is dat veel, soms verbaasde Grey's Anatomy-fans goed opletten. Dit betekent dat elke fout, van kleine continuïteitsproblemen tot flagrant onrealistische concepten, wordt opgemerkt en opgemerkt.

Voor iedereen die niet in staat was om elk ongewoon detail op te pikken, zal de volgende lijst enkele hiaten opvullen. Vandaag concentreren we ons op de vreemdere of meer raadselachtige delen van de show, samen met enkele stukjes die gewoon cool en eigenzinnig zijn.

14 Het personage van Justin Chambers heeft nooit bestaan in de pilotaflevering

Een jonge Justin Chambers in seizoen 1 van Grey's Anatomy
Een jonge Justin Chambers in seizoen 1 van Grey's Anatomy

Toen de pilot-aflevering voor seizoen 1 werd opgenomen, was Alex Karev niet eens een personage in de show. Echter, nadat de opnames voor de piloot waren voltooid, besloot de showschrijver, Shonda Rhimes, dat er nog een mannelijke rol nodig was om tegenover George O'Malley te spelen.

Houd er rekening mee dat dit 2004/2005 was, en hoe hard ze ook probeerden, het digitaal invoegen van het personage van Justin Chambers in de eerste aflevering zag er niet natuurlijk uit. Misschien hadden ze hem tijdens aflevering 2 moeten introduceren.

13 Kate Walsh was nooit bedoeld als permanent castlid

Kate Walsh als Addison Montgomery
Kate Walsh als Addison Montgomery

Deelnemen aan de serie aan het einde van seizoen 1, als de vervreemde vrouw van Dr. Derek Shepherd, het personage van Kate Walsh was alleen bedoeld om af en toe weer op de show te verschijnen (als ze al verscheen). Al snel begon Rhimes echt te genieten van Walsh' vertolking van Addison Montgomery, en er werden veel veranderingen aangebracht om het personage als een fulltime aanwezigheid in de show te accommoderen. Dit bracht Kate ertoe om haar eigen spin-offserie Private Practice te scoren.

12 Het woord 'Vajayjay' is uitgevonden door de show

Chandra Wilson als Miranda Bailey in Grays Anatomy
Chandra Wilson als Miranda Bailey in Grays Anatomy

Je kunt Shonda Rhimes bedanken voor het maken van het woord 'vajayjay', hoewel we ons allemaal bewust zijn van andere variaties van het woord die door de geschiedenis heen zijn bedacht. Blijkbaar vond het netwerk dat Grey's Anatomy het woord 'vagina' te veel had gebruikt - als een manier om dit te omzeilen, bedacht Rhimes het woord 'vajayjay' in een scène waarin Dr. Bailey bev alt. Het nieuwe woord ging viraal en werd meteen een kernonderdeel van het moderne vocabulaire.

11 Toen Ellen Pompeo zwanger werd, deed haar karakter dat niet

Ellen Pompeo zwanger op de set van Grays Anatomy
Ellen Pompeo zwanger op de set van Grays Anatomy

In plaats van het in die getalenteerde actrice te schrijven, was het personage van Ellen Pompeo, Meredith Gray, ook zwanger (en dit zou fysieke continuïteit eenvoudiger hebben gemaakt, aangezien Pompeo zwanger was), haar zwangerschap was verborgen.

De bemanning gebruikte wijde kleding, handig geplaatste tafels en andere voorwerpen in de kamer om haar bult aan het zicht te onttrekken. De bemanning schoot ook vanuit de borst omhoog, waardoor het personage uiteindelijk een deel van haar lever doneerde, zodat ze bedlegerig zou zijn. Dit maakte het gemakkelijker om de bult te verbergen. Haar karakter had een aantal vreemde, onnatuurlijke bewegingen gedurende seizoen 6.

10 Beroemde muzikale aflevering van seizoen 7

Anatomy of A Musical, Grays Anatomy
Anatomy of A Musical, Grays Anatomy

Actrice Sara Ramirez is dus letterlijk een Tony Award-winnende zangeres met een stem die de koudste harten kan verwarmen, maar de andere castleden zijn eerlijk gezegd niet zo vocaal begaafd, zelfs niet na urenlange vocale training. De vreemde bekkenstoot en het heen en weer bewegen van de billen zorgden voor extra onhandigheid, terwijl 's werelds favoriete nep-medische professionals in gezang losbarsten. Deze aflevering is de minst favoriete van veel 'Grey's'-fans.

9 Chyler Leigh bleef bijna 2 dagen onder het neergestorte vliegtuig

Chyler Leigh speelt de dood van haar personage Lexie
Chyler Leigh speelt de dood van haar personage Lexie

Dit klinkt zoiets als een extreem overlevingsverhaal… de cast, crew en Chyler Leigh trotseerden letterlijk regen en sneeuw om de sterfscène van het personage te filmen. Het verrassende is dat Chyler Leigh ervoor koos om bijna 2 dagen onder het vliegtuig te blijven, in intense kou en ongemak, hoewel de set is ontworpen met haar comfort in gedachten.

Als ze had gewild, had ze soms gemakkelijk onder het neergestorte vliegtuig vandaan kunnen komen. Ja, method acting heeft zijn plaats, maar als de elementen extreem worden, waarom zou je het jezelf dan moeilijker maken? Nou, ze ging voor authenticiteit!

8 Washington's toewijding aan operaties

Isaiah Washington draagt scrubs op Grays Anatomy
Isaiah Washington draagt scrubs op Grays Anatomy

Voordat hij begon met alle operaties die door zijn personage werden uitgevoerd, zou Preston Burke, acteur, Isaiah Washington, letterlijk de hele procedures zelf leren, alsof hij op het punt stond ze uit te voeren op een echt persoon, als een echte chirurg. Dit voegde een heel nieuw niveau van realisme toe aan zijn karakter. Het zorgde er echter voor dat veel fans zich afvroegen hoe noodzakelijk dit niveau van toewijding was, aangezien het script alle nodige informatie verschafte.

7 De schijnbare onoverwinnelijkheid van Meredith

Derek redt Meredith van verdrinking
Derek redt Meredith van verdrinking

Seizoen 2 doodde Meredith bijna door de bomexplosie in het ziekenhuis. In seizoen 3 verdronk ze bijna, wat duidt op mogelijke zelfmoordgedachten. Toen werd ze bijna neergeschoten door een wraakzuchtige weduwnaar, en dit veroorzaakte een miskraam. Ze overleefde ook een vliegtuigcrash en werd brutaal aangevallen door een verwarde patiënt. Dit alles suggereert dat ze onmenselijk onoverwinnelijk is, en met het aantal aanvallen op het ziekenhuis is het verrassend dat Meredith nog springlevend is.

6 Bijna niemand bezocht Izzie toen ze kanker had

Katherine Heigl speelt Izzie Stevens in Grays Anatomy
Katherine Heigl speelt Izzie Stevens in Grays Anatomy

Hoewel de personages van de show het druk hebben met hun persoonlijke leven, wat rust krijgen of hard werken in het ziekenhuis, is er een tijdspanne waarin Izzie letterlijk aan haar lot wordt overgelaten terwijl ze vecht tegen melanoom op haar eigen. Ze kreeg bezoek van haar wederhelft, Alex Karev (natuurlijk), maar het leek alsof er niemand anders te zien was terwijl ze bijna stierf. Vreemd, hè?

5 Verpleegkundigen lijken niets te doen

Chandra Wilson als Dr. Miranda Bailey in gesprek met verpleegsters
Chandra Wilson als Dr. Miranda Bailey in gesprek met verpleegsters

Verpleegkundigen worden in de show niet op dezelfde manier geportretteerd als in het echte leven. Dit kan zijn omdat artsen en favoriete stagiaires bedoeld zijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar letterlijk alles wat u de artsen ziet doen (afgezien van complexe operaties), kunnen de verpleegsters ook doen. In feite zouden verpleegsters normaal gesproken erg druk zijn met die taken, ware het niet dat de artsen en stagiaires de schijnwerpers stelen. Verpleegkundigen zijn vitale onderdelen van ziekenhuisgezondheidszorgteams.

4 Izzie slaapt met Denny's geest

Izzie en Danny liggen in een ziekenhuisbed
Izzie en Danny liggen in een ziekenhuisbed

De liefde van Izzie's leven, Denny, die ook een harttransplantatiepatiënt van haar was, stierf na zijn operatie aan een beroerte. De sluizen gingen open voor fans, maar wat volgde zorgde ervoor dat veel fans stopten met kijken naar de show.

Izzie zou na zijn dood een seksuele relatie met Denny voortzetten (Denny was nu een geest), wat duidt op een meer paranormale kant van de show. Het duurde lang voordat Rhimes toegaf dat het zien van geesten verband houdt met Izzie's gezondheid, als een soort aneurysma-hallucinatie veroorzaakt door een niet-geopenbaard hersenprobleem.

3 Iedereen bedriegt

George en Izzie op Grays Anatomy terwijl George nog steeds getrouwd is
George en Izzie op Grays Anatomy terwijl George nog steeds getrouwd is

Vreemdgaan is zo gewoon onder de karakters van de serie dat het een beetje een doorn in het oog wordt, vooral wanneer het afbreuk doet aan de zogenaamd "professionele" karakters. Deze personages kunnen werk niet scheiden van hun persoonlijke leven! Zelfs als iemand extra energie had na het draaien van zulke lange diensten, onthoud dan dat slapen met een superieur in veel ziekenhuizen een strafbaar feit is. Het is zeker geen schietincident op de show!

2 George verliest meerdere keren een Alzheimerpatiënt

Ellis Gray opgenomen in ziekenhuis op Grays Anatomy
Ellis Gray opgenomen in ziekenhuis op Grays Anatomy

De Alzheimerpatiënt was Ellis Grey, moeder van Meredith. Haar Alzheimer was een bekend feit voordat Meredith aan haar stage in het ziekenhuis begon, wat betekent dat het geen verrassing had mogen zijn dat ze speciale aandacht nodig had.

De beroemde ex-chirurg had een operatie nodig om een levermassa te verwijderen en verdween twee keer uit haar bed terwijl ze onder de hoede van George was. Ze werd later gevonden, gekleed in scrubs, en denkend dat ze nog steeds een dokter was. Zoals hierboven vermeld, zouden de verpleegsters dit allemaal hebben gedaan.

1 Izzie probeert Denny een operatie te bezorgen

Izzie werkt met Danny als patiënt in Grays Anatomy
Izzie werkt met Danny als patiënt in Grays Anatomy

Het feit negerend dat het extreem onethisch en onprofessioneel is om met je patiënten naar bed te gaan, ging Izzie van kwaad tot erger door een aanval op te wekken om Denny op de wachtlijst voor een nieuw hart te krijgen.

Knoeien met zijn levensondersteunende systeem was een reden tot zorg voor de meeste fans. Het toonde aan dat haar wanhoop de logica te boven ging en zeer riskant gedrag veroorzaakte. Dit zorgde ervoor dat iedereen in verwarring op het hoofd krabde.

Aanbevolen: