Dit 'Big Bang Theory'-plotgat laat fans twijfelen aan de relatie van Leonard en Sheldon

Inhoudsopgave:

Dit 'Big Bang Theory'-plotgat laat fans twijfelen aan de relatie van Leonard en Sheldon
Dit 'Big Bang Theory'-plotgat laat fans twijfelen aan de relatie van Leonard en Sheldon
Anonim

Het is nu meer dan twee jaar geleden dat de seriefinale van de veelgeprezen sitcom van CBS, The Big Bang Theory, werd uitgezonden. De aflevering, getiteld 'The Stockholm Syndrome', trok een gigantisch publiek van bijna 19 miljoen kijkers, wat het - naast de voorgaande, voorlaatste 'The Change Constant', de meest bekeken tv-aflevering van 2019 maakte.

Het verstrijken van de tijd sinds Big Bang onze schermen verliet, heeft superfans er niet van weerhouden om het voortdurend te bestuderen met een fijne kam. Vooral een paar haviksogen denken dat ze een plotgat hebben ontdekt dat draait om de vriendschap van de centrale personages Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter.

Begin van vriendschap

De logregel van The Big Bang Theory op IMDb luidt: "Een vrouw die van twee briljante maar sociaal onhandige fysici naar een appartement aan de andere kant van de hal verhuist, laat hen zien hoe weinig ze weten over het leven buiten het laboratorium."

De twee natuurkundigen waarnaar in deze logline wordt verwezen, zijn Sheldon en Leonard. Hun nieuwe buurvrouw is Penny, een aspirant-actrice die destijds als serveerster werkte. Leonard raakt onmiddellijk geobsedeerd door Penny en probeert haar te charmeren, een taak waarvan Sheldon overtuigd is dat deze op niets uit zal lopen.

Het begin van de vriendschap tussen Sheldon en Leonard werd opnieuw bekeken in de 22e aflevering van seizoen 3, getiteld 'The Staircase Implementation'. De twee huisgenoten zijn betrokken bij een woordenwisseling, waardoor Leonard tijdelijk in Penny's appartement moet verhuizen. Tegen die tijd hebben ze een relatie.

Leonard onthult aan Penny hoe hij en Sheldon elkaar hebben ontmoet in seizoen 3
Leonard onthult aan Penny hoe hij en Sheldon elkaar hebben ontmoet in seizoen 3

Leonard onthult hoe hij en Sheldon elkaar voor het eerst ontmoetten. Sheldon was blijkbaar in 2003 een kamer aan het verhuren en hij plaatste een advertentie waarop Leonard reageerde. Maar voordat Sheldon hem binnen kon laten, moest hij een test doorstaan: een favoriet Star Trek-personage uitkiezen, tussen Captains Picard of Kirk.

Probleem met hun achtergrondverhaal

Door Picard te kiezen, maar er ook aan toe te voegen dat Kirk's Star Trek: The Original Series een betere show was dan Picard's Star Trek: The Next Generation, slaagde Leonard naar behoren voor de test en mocht hij de kamer in. Zo begon ook een unieke, eigenaardige vriendschap tussen hem en Sheldon.

In 'The 21-Second Excitation', de achtste aflevering van seizoen 4, is het enkele paar van plan om samen met hun vrienden Rajesh Koothrappali en Howard Wolowitz een vertoning van de klassieke film Raiders of the Lost Ark bij te wonen. Terwijl de showtijd nadert, ha alt Sheldon herinneringen op aan een tijd waarin hij en Leonard blijkbaar 14 uur in de rij stonden bij de première van Star Trek Nemesis.

Het enige probleem met dit specifieke deel van hun achtergrondverhaal is dat de Stuart Baird-film op 9 december 2002 in de Verenigde Staten in première ging. Dit is natuurlijk rechtstreeks in tegenspraak met Leonards versie een seizoen eerder van toen de twee elkaar ontmoetten.

Wat het geval ook is, Sheldon zou er altijd op staan dat zijn versie de waarheid is. Een van zijn meest iconische regels in de show is tenslotte: "Denk je niet dat als ik ongelijk had, ik het zou weten?"

Aanbevolen: