Een kijkje in hoe Jared Keeso begon met 'Letterkenny

Inhoudsopgave:

Een kijkje in hoe Jared Keeso begon met 'Letterkenny
Een kijkje in hoe Jared Keeso begon met 'Letterkenny
Anonim

Letterkenny is een Canadese tv-komedieshow die moeilijk in woorden te beschrijven is. Het is echt een culthit in de Verenigde Staten. Deze enorme sitcom, voornamelijk geschreven en ontwikkeld door Jacob Tierney en Jared Keeso, is zo verbazingwekkend dat het niet in een enkele categorie past. De ingehouden komedie gaat over een klein stadje in Ontario, Canada, waar drie verschillende stammen de ruimte delen, maar helemaal geen goede verstandhouding met elkaar hebben. Deze show gaat over boeren, criminelen en hockeyspelers in het kleine stadje. Laten we in detail leren waarom Jared Keeso geïnteresseerd raakte in het portretteren van zo'n dorpsleven en verhaal.

Letterkenny stapte over van YouTube naar OTT-platform

Het tv-programma dat de hele U. S. by storm werd voor het eerst gelanceerd op YouTube onder de naam Letterkenny Problems. In het jaar 2013 kreeg Keeso het plotidee tijdens het fotograferen voor een van de Canadese politiedrama's genaamd 19-2. Toen, zonder grote serieuze bedoelingen, uploadde hij dat op YouTube. Het was een zelf geproduceerde serie met vijf delen erin. De show werd zo populair dat hij binnen een paar dagen viraal ging. Bij de Canadian Screen Awards verdiende deze show ook een nominatie in de categorie digitale media. Na een paar jaar liet Crave TV, een beroemde streamingdienst van Canada, Keeso tekenen om zijn eerste originele serie te lanceren. De show werd vervolgens uitgezonden als een reeks afleveringen, die elk 30 minuten duurden.

Listowel, Ontario Geïnspireerd Keeso

Het kleine stadje Letterkenny lijkt misschien extreem gek, maar het is niet ver van de realiteit. Hoewel de personages te eigenzinnig lijken om waar te zijn, zijn ze allemaal gebaseerd op enkele echte. Kortom, Keeso heeft ze niet alleen met zijn verbeelding ontwikkeld, maar heeft de ervaringen die hij opdeed in zijn woonplaats Listowel, Canada, toegepast. De vecht- en verdedigende aard van Wayne, het hockeyelement, enz. zijn allemaal ontleend aan Keeso's ervaringen met Listowel. Met betrekking tot deze inspirerende afbeelding zei Jared Keeso in een interview met Fightland: "Er was veel gevochten in Listowel, en het hield iedereen scherp en iedereen gedroeg zich."

Het draait allemaal om waar Keeso van houdt en in gelooft

Letterkenny is gewoon een stukje Keeso's hart. Hij heeft er niet alleen zijn persoonlijke ervaringen aan toegevoegd, maar ook gecreëerd met alles wat hem na aan het hart ligt. Hij is enorm trots op Canadese muziek en heeft het aangedurfd om het in zijn show te gebruiken. Hoewel hij zich bewust is van het feit dat slechts een handvol Canadese shows en muziek wordt gewaardeerd door het Amerikaanse publiek, heeft hij geen concessies gedaan aan het gebruik van Canadese elementen en muziek in Letterkenny. Hij is ook een hondenliefhebber, wat in de show tot uiting komt met frequente scènes waarin hij honden ziet dragen of strelen. Bovendien heeft Keeso gezegd dat Trailer Park Boys een van zijn favoriete shows is die hem een goed gevoel geven. En zijn doel was om via Letterkenny een soortgelijke feelgoodfactor voor zijn publiek te creëren. Daarom is het duidelijk dat Jared Keeso al zijn dierbare elementen heeft uitgekozen om deze show op te bouwen.

Jared Keesohas zette zijn hart en ziel in voor deze comedyshow. Hij voegde er een extra amusant element aan toe door een kindvriendelijke cartoonbijlage van Letterkenny te lanceren. Alle drie de hoofdpersonen van Letterkenny, d.w.z. Wayne, Squirrely Dan en Daryl (respectievelijk gespeeld door JareKeeso, Nathan Dales en Trevor Wilson) stemden voor de geanimeerde jongere versies van hun personages voor die spin-off. Het was een uitstekend idee van Keeso om het publiek het verhaal te bieden achter hoe deze drie personages elkaar op zo'n innovatieve manier ontmoetten en steunden door dik en dun.

Aanbevolen: