Een kijkje in hoe het is om met JJ Abrams te werken

Inhoudsopgave:

Een kijkje in hoe het is om met JJ Abrams te werken
Een kijkje in hoe het is om met JJ Abrams te werken
Anonim

J. J. Abrams heeft tranen en gedachten aan ontvoeringen geïnspireerd bij de mensen met wie hij heeft gewerkt, maar niet om de reden die jij denkt

Met het cv dat J. J. Abrams heeft, je kunt geloven dat hij door de jaren heen met heel veel mensen heeft gewerkt. Hoewel Abrams misschien wat dingen over hem heeft gezegd van fans en critici over zijn werk, hebben de mensen met wie hij werkt nauwelijks iets slechts over hem te zeggen. Met hoe succesvol hij is, hij springt van project naar project en werkt met tonnen mensen, je zou denken dat hij op zijn minst een paar mensen tegenkomt die hem niet mogen of hoe hij werkt. Dat blijkt niet echt het geval te zijn.

De meeste mensen met wie hij samenwerkt, uiten zelfs hun geluk door met hem samen te werken. Daisy Ridley, die Rey speelde in Abrams' vervolgtrilogie op Star Wars, moest echt huilen toen ze hoorde dat Abrams terug zou komen om Rise of Skywalker te regisseren. Ridley vertelde Rolling Stone: "Iedereen zei dat het Rian zou worden en zo, dus ik was oprecht verrast. En ik zei 'Oh mijn God!' en ik begon meteen te huilen met drie mensen op kantoor. En ze zeiden: 'Wat is er verdomme net gebeurd?'"

"Dus ik heb J. J. een e-mail gestuurd met de mededeling: 'Oh mijn God, ik huil.' En hij zegt: 'Oh mijn God, ik ook.' En toen hadden we een paar dagen later een gesprek en we houden contact. Maar we hebben toch de hele tijd contact gehouden."

Abrams veroorzaakte echter aan het begin van de trilogie tranen van een ander soort in Ridley, nadat Abrams haar optreden als "houten" bekritiseerde op haar allereerste dag dat ze op de set filmde. "Ik was doodsbang. Ik dacht dat ik de eerste dag een paniekaanval zou krijgen", vertelde Ridley aan Glamour. "Omdat JJ… hij herinnert zich waarschijnlijk niet dat hij me vertelde dat mijn optreden hout was. Dit was de eerste dag! En ik wilde echt dood. Ik dacht dat ik zou gaan huilen, ik kon niet ademen."

Ridley was gelukkig in staat om de moed bijeen te rapen om door te gaan, maar sinds ze een hechte band met Abrams heeft gekregen, en die tranen werden duidelijk goed toen ze hoorde dat ze weer met hem zou werken. Weer met Abrams samenwerken en zelfs samenwerken was geweldig voor Ridley. Tijdens het schrijven van het script voor Rise of Skywalker sprak Abrams met Ridley over de verhaallijn van Rey en toen ze nee zei tegen iets wat Abrams voorstelde, luisterde hij naar haar.

"Ik zal zeggen dat het geweldige aan JJ is dat ik vanaf het begin zo'n autoriteit heb gevoeld", vertelde Ridley aan Cinema Blend. "Zelfs ik heb nog nooit zoiets gedaan. Hij luisterde altijd naar wat ik te zeggen had, ook al was het voor het grootste deel verkeerd." In een gesprek met Chris Rock op het Tribeca Film Festival, besprak Abrams de belangrijkste aspecten die een regisseur zou moeten hebben en zei dat samenwerken belangrijk is, maar zijn grenzen heeft."Je wilt iemand die kan samenwerken, maar [is] geen doe-het-zelver."

Abrams heeft ook een vriendschap met Ridley's co-ster John Boyega, die Finn speelde. Na Boyega's recente protesttoespraken, waardoor de acteur dacht dat hij niet meer in Hollywood zou worden aangenomen, was Abrams de eerste persoon die op Boyega reageerde door te zeggen: "Je WEET dat zolang ik mag blijven werken, ik smeek altijd om met je samen te werken. Diep respect en liefde, mijn vriend, "tweette Abrams.

Tijdens Rise of Skywalker ging Abrams ook weer aan de slag met Keri Russell, nadat het paar samen had gewerkt aan Felicity, en Russell was opgetogen toen hij herenigd werd met de regisseur. "Het is gewoon zoveel leuker om samen te werken met iemand die je zo leuk vindt", vertelde Russell aan Deadline. "Ik bedoel, we zien elkaar en dan praten we non-stop en vullen we alle details van de afgelopen jaren in, en weet je, het is gewoon leuk als je zoveel plezier en geschiedenis met iemand hebt. Het maakt het allemaal veel leuker. Toen J. J. belt zo onverwachts, er gebeuren toffe dingen."

Onder andere Star Wars-castleden was Domhnall Gleeson, die generaal Hux speelde, ook blij te horen dat Abrams werd hersteld als regisseur van Rise of Skywalker. "En met J. J. is hij een geweldige regisseur", vertelde Gleeson aan IGN. "Ik denk dat hij geweldig werk heeft geleverd bij de eerste en het is volkomen logisch waarom ze na het afscheid van Colin daar keken en ik denk dat het heel opwindend is voor de fans van de film dat hij terug is."

Buiten Star Wars dacht Chris Pine van Star Trek er op een gegeven moment aan om Abrams te ontvoeren om de derde Trek-film te regisseren, hij hield zo veel van Abrams. Pine sprak met USA Today en legde uit hoe ver zijn liefde voor Abrams werkelijk ging. "De enige manier waarop ik teleurgesteld zal zijn, is als hij onze derde film niet regisseert. Ik denk dat als dat het geval blijkt te zijn, we hem zullen moeten ontvoeren en gegijzeld moeten houden totdat hij ermee instemt een derde film te maken."

Pine zei verder: "Vanuit mijn standpunt is J. J. een sciencefiction-genie. Om hem in het Star Wars-kamp te hebben, zal iets geweldigs zijn. Ik weet zeker dat het een geweldige film."

Vanuit het oogpunt van Abrams is zijn motto, en waarschijnlijk de reden waarom hij goed kan opschieten met de mensen met wie hij werkt, "anderen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden." Abrams zegt ook: "Een dealbreaker zijn mensen die niet aardig zijn. Ik weet dat dit zo dom en zo voor de hand liggend klinkt. Star Wars is het voorbeeld omdat er overal zoveel stress was dat we het niet verpesten. In de eerste afdelingsvergadering, we hadden dit gesprek dat voor mij het belangrijkste is dat we elkaar respecteren … En ik weet dat dat zo stom klinkt, maar er zullen momenten zijn dat het helemaal gek wordt en dat wil je weten je bent omringd door mensen die er voor elkaar zijn. Toen ik hoorde dat er mensen zijn die moeilijk zijn, heb ik bijna altijd nee gezegd [tegen het aannemen van hen]."

Aanbevolen: