Run' seizoensfinale v alt plat ondanks spannende opbouw, of toch niet?

Inhoudsopgave:

Run' seizoensfinale v alt plat ondanks spannende opbouw, of toch niet?
Run' seizoensfinale v alt plat ondanks spannende opbouw, of toch niet?
Anonim

Stel je voor dat je de kans krijgt om je diepste fantasieën aan te boren en uit te leven. Die fantasieën zijn diepgekoesterde geheimen, het type dat diep in het hart wordt begraven, om nooit te worden onthuld. Het logische deel van ons wezen is zich terdege bewust van de gevolgen die onvermijdelijk voor ons liggen als deze bewaakte geheimen werkelijkheid zouden worden. De risiconemer die in ons leeft, kan zich bedwelmd voelen door de mogelijkheden om de waarheid vrij te maken, en de gedachte om het leven volledig vrij te leven is sterk genoeg om in dit scenario alle logistiek teniet te doen. De nieuwe serie Run van HBO verkent de achtbaan van emoties en neemt kijkers mee op het snelle pad naar het onbekende, in een continue lus van wendingen.

Afbeelding
Afbeelding

'Run' begint met opladen op volle snelheid vooruit

De serie die via het duo van meesterbreinen Vicky Jones en Phoebe Waller-Bridge op televisie werd gebracht, onderzoekt de vaak complexe en gecompartimenteerde gevoelens geïnspireerd door zaken van het hart, afgewisseld met het vaak eeuwige argument over logica en rationaliteit wanneer ons hart de vergelijking binnenkomt.

Afbeelding
Afbeelding

Ruby Richardson en Billy Johnson, gespeeld door Merritt Wever en Domhnall Gleeson, zijn al lang geliefden met een verleden dat opdoemt en overgaat in het heden. Het voormalige echtpaar dat hun vormende jaren samen doorbracht, sloot een pact dat dient als het middelpunt van Run; Als en wanneer een van hen de behoefte voelt om aan de realiteit te ontsnappen, sturen ze een sms naar de ander, simpelweg door 'RUN' in hoofdletters te zeggen. Als de ontvanger reageert met 'RUN', zal het paar zich herenigen op het treinstation om samen een reis door het land te maken. Tijdens de excursie moeten Billy en Ruby beslissen of ze hun romance aan het einde van hun reis werkelijkheid willen laten worden.

Romantiek vervaagt de lijn van de werkelijkheid

De mogelijke reünie tussen Ruby en Billy klinkt te mooi om waar te zijn, maar de door sterren gekruiste geliefden hebben één uiterst belangrijke, maar al te bekende hindernis te overwinnen: de realiteit.

Ruby en Billy's respectievelijke realiteiten zien er heel anders uit; Ruby is een getrouwde moeder met een toegewijde echtgenoot thuis, ze kiest uiteindelijk het zogenaamde "verantwoordelijke" levensplan dat heel anders is dan het risicovolle karakter van zichzelf als twintiger. Billy weet echter alles van het nemen van risico's, aangezien het een constante in zijn leven blijft; hij heeft professioneel succes gevonden als life coach en verdiende zijn inkomsten door zijn klanten te overtuigen dat de weg naar eeuwig geluk haalbaar is, na een paar aanpassingen. Aanpassingen die kijkers later zien, is dat Billy bezig is met het maken van zijn levenspad.

Het commando 'RUN' wordt virtueel geschreeuwd door Billy, het paar maakt de levensveranderende tocht naar het treinstation, begrijpelijkerwijs met sterren in hun ogen, maar het paar (en de kijkers) leren snel in hoeverre dat hun irrationele acties hebben op de werkelijkheid. Ruby kan alleen aan haar realiteit ontsnappen nadat ze tegen haar man heeft gelogen over haar locatie, wat Ruby al snel in een voortdurend groter wordend onontkoombaar gat stort. Haar man Lawrence belt Ruby constant en eist een verklaring die altijd wordt afgebroken door verbroken verbindingen en Ruby's toenemende interne paniek.

Afbeelding
Afbeelding

Ruby's voortdurende mentale duw tussen logica en ware liefde wordt verder aangewakkerd wanneer ze een verkoopster ontmoet terwijl ze impulsief een dure jurk koopt voor een romantische nacht met Billy, die zichzelf 'Alice' noemt. Het mysterieuze 'Alice' bevestigt Ruby's spanning en zorgen tussen haar hervonden interne oorlog tussen goed en kwaad, en bouwt Ruby op met het vertrouwen waar ze zo naar verlangt.

De eerste gigantische wending van Run's plot, die het onderdeel blijkt te zijn dat het verhaal van Run vooruit duwt, vindt plaats wanneer wordt onthuld dat 'Alice' slechts een alias was. De echte identiteit van 'Alice' is Billy's vastberaden zakenassistent waarvan de kijkers al weten dat hij de drijvende kracht is achter Billy's interne monoloog tussen goed en slecht; hij wil de hand die hem voedde in de steek laten en de woorden die hij regelmatig met het publiek deelde niet meer geloven.

'Run' raakt op zonder spanning

In de loop van Run's eerste seizoen vindt het hoogtepunt van het verhaal plaats wanneer Ruby en Billy van de trein springen terwijl ze achter 'Alice' aanzitten, wiens echte naam Fiona is nadat ze er vandoor gaat met een grote geldbedrag dat dienst doet als vangnet voor Billy en Ruby. De rest van de plot van het seizoen blijft in actie komen terwijl Fiona haar uiteindelijke ondergang ontmoet, en Billy en Ruby worstelen met de ultieme vastberadenheid tussen goed en slecht; of het duo de politie moet betrekken bij de nasleep van Fiona's overlijden, zal onvermijdelijk een domino-effect creëren voor Ruby.

Ondanks de introductie van maker Phoebe Waller-Bridge halverwege het seizoen als een taxidermist die Ruby en Billy een ritje naar de beschaving geeft nadat ze tijd in het bos hebben doorgebracht, wegrennend van de plaats van Fiona's dood, de spannende opbouw van de resterende afleveringen, wordt plotseling gestopt door de verhaallijn van de finale.

Ruby en Billy's krachtige liefdesverhaal wordt nieuw leven ingeblazen nadat Billy onthult dat Ruby voor altijd de liefde van zijn leven zal zijn, en hij smeekt haar om dit te onthouden, ongeacht het resultaat van haar beslissing tussen Billy kiezen en terugkeren naar haar respectvol leven van veiligheid met haar man en kinderen. Na Billy's onthulling weet de kijker Ruby's keuze nog niet.

Afbeelding
Afbeelding

De seizoensfinale brengt zijn plot door met een poging om te heersen over de opwinding van de vorige afleveringen, die genoeg opwinding en hoge hoeveelheden adrenaline bevatten die gelijk staan aan een snelle run. Ruby kiest uiteindelijk voor de 'goede' optie en keert terug naar de veiligheid van de buitenwijken. Momenteel weten we niet wat er met Billy gebeurt of hebben we de kans om zijn conclusies te horen. Misschien zal Billy's standpunt worden opgelost als Run wordt verlengd voor een tweede seizoen.

Moeten kijkers naar de show rennen?

Ruby en Billy's krachtige liefdesverhaal wordt nieuw leven ingeblazen nadat Billy onthult dat Ruby voor altijd de liefde van zijn leven zal zijn. Ondanks een teleurstellende seizoensfinale, is het verhaal van Vicky Jones en Phoebe Waller-Bridge de moeite van het zoeken waard. Merritt Wever en Domhnall Gleeson geven een meeslepende uitvoering, en de kijker kan zich evengoed hechten aan de verbluffende uitvoeringen van de secundaire personages. Spring erop en wacht even!

Aanbevolen: