20 redenen waarom de relatie tussen Jon & Daenerys toch niet zou hebben gewerkt

Inhoudsopgave:

20 redenen waarom de relatie tussen Jon & Daenerys toch niet zou hebben gewerkt
20 redenen waarom de relatie tussen Jon & Daenerys toch niet zou hebben gewerkt
Anonim

(DEZE POST BEVAT SPOILERS VOOR SEIZOEN 8 VAN GAME OF THRONES, DUS ALS JE NIET BEGINT, STOP HIER!)

HBO's fantasy-/dramaserie Game of Thrones is al bijna tien jaar razend populair bij fans over de hele wereld.

En hoewel niet iedereen het eens is met de manier waarop de producenten van de show het hebben opgevat in termen van verhaal- en karakterbogen, kunnen ze het erover eens zijn dat sommige relaties in de show… nou ja… vreemd zijn.

Natuurlijk, we hebben redelijk normale relaties gehad (Sam en Gilly, Arya en Gendry kort … en dat zou het kunnen zijn?) Maar meestal lijkt de show gewoon te vertrouwen op shockfactor-relaties. En in seizoen 7 zagen we een van de vreemdste zich voor onze ogen ontvouwen: Jon Snow en Daenerys Targaryen.

En als je helemaal bij bent in de serie, weet je dat dingen… nou ja… dingen gingen niet helemaal goed voor hen in de finale.

Maar zelfs ALS het einde niet zo zou verlopen als het deed (het ging om een dolk, een getraumatiseerde draak en een zeer gesmolten troon), is er een boot vol redenen waarom Dany en Jon dat niet zouden hebben gedaan toch gelukt.

20 Eerst en vooral – Ze zijn gerelateerd

Afbeelding
Afbeelding

Ah ja, als je een regelmatige fan van GOT bent, zul je begrijpen dat een groot deel van de relaties… gezinsvriendelijk zijn? Oké, daar gaan we mee (ik kijk naar jou, Cersei en Jaime Lannister). Het punt is dat Dany eigenlijk de biologische tante van Jon was.

Dat klopt: Jon, die dacht dat Ned Stark zijn hele leven zijn vader was, is eigenlijk Aegon Targaryen, zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark. Rhaegar is eigenlijk de oudere broer van Dany, waardoor ze de tante van Jon is. Natuurlijk ontdekken ze dit allebei pas in seizoen 8, en wanneer ze dat doen, trekt Jon de relatie terug. Icky.

19 Hun verkering begon iets te snel

Afbeelding
Afbeelding

Het lijkt erop dat showrunners er echt klaar voor waren om de show in seizoen 7 af te ronden, dus besloten ze de show te haasten, en dat omvatte ook de relatie tussen Dany en Jon. Het was eigenlijk als een sprong van drie afleveringen vanaf de eerste keer dat ze hun ogen op elkaar sloten tot toen de mensen om hen heen al zeiden: "oh, ze zijn verliefd haha."

En net zo snel als het begon, eindigde het in seizoen 8 omdat, nou ja, dat hele "Je bent mijn tante"-ding, dus daar is dat.

18 Ze vertrouwt op de mening van haar draken

Afbeelding
Afbeelding

Dany was eigenlijk dat ene meisje dat vertrouwt op hoe haar dieren een man behandelen om te bepalen of hij een langetermijnperspectief is of niet. Als haar kat je niet mag? Je bent weg. Als haar hond je raar aankijkt? Tot ziens. Dany had de neiging om hetzelfde te doen met haar draken.

Toen Drogon voor het eerst aan Jon werd voorgesteld, liet hij hem hem zelfs een beetje aaien, wat een diepe indruk op Dany maakte. En toen hij er eindelijk op reed? Dany werd weer helemaal verliefd op hem, zo leek het. Nou, we weten WAAROM ze hem leuk vinden - hij is een Targaryen, de enige familie met drakenbloed door de aderen.

17 Niemand is het eens met de relatie

Afbeelding
Afbeelding

In het begin leek het alsof er een paar personages waren die aan boord waren bij de hele "Jon Plus Dany" -unie. Tyrion Lannister leek te merken dat Jon gevoelens voor Dany had en wees haar daarop, maar toen ze echt bij elkaar kwamen, leek Tyrion er een beetje van streek over.

En toen, natuurlijk, nadat enkelen het ware vaderschap van Jon ontdekten, zeiden ze terecht overal "nee, nee, en nee bedankt". Natuurlijk, als ze geen familie waren, was dit misschien een goede match geweest, maar dat is hier niet het geval.

16 …Vooral Jon’s “Sisters”

Afbeelding
Afbeelding

Dus zelfs voordat zowel Arya als Sansa Stark de ware bloedlijn van Jon ontdekten, waren ze het niet eens met de relatie. Vanaf de tweede stap die Dany in Winterfell zette, was Sansa het bij bijna elke kleine beslissing met haar oneens geweest.

En Arya, die familie verkiest boven alles, koos de kant van Sansa en vertelde dat zelfs aan Jon toen hij Dany en haar leger naar Winterfell bracht om tegen de Nachtkoning en de rest van de doden te vechten. Geen van beide zusters vertrouwde haar - en natuurlijk weten we nu waarom.

15 Eh, hoe voelde Ghost dit allemaal?

Afbeelding
Afbeelding

Als je zover bent gekomen als wij en je bent helemaal opgegaan in de serie, ben je net zo woedend door de Ghost-verhaallijn (of het gebrek daaraan) als wij. In de boeken van George RR Martin had Jon een heel speciale relatie met zijn schrikwolf - het was het enige levende wezen dat hem kon troosten in zijn tijd van nood. Heck, Jon's laatste woord voordat hij "stierf" in de boeken (voordat hij weer tot leven werd gebracht) was het woord "Ghost".

Zou dat in de show moeten zijn geweest, Jon zou afhankelijk zijn geweest van de acties van zijn schrikwolf over hoe hij Dany zou beoordelen, net zoals ze erop vertrouwde dat haar draken hetzelfde zouden doen.

14 Hij leek haar flagrante jaloezieproblemen over het hoofd te zien toen het op de troon kwam

Afbeelding
Afbeelding

Oh MAN, heeft Dany serieuze problemen als het gaat om haar claim op de ijzeren troon. Sinds ze klein was, heeft Dany altijd geloofd dat zij "degene" is die voorbestemd is om de troon terug te nemen voor de Targaryen-familie en ze heeft haar hele bestaan voor dat ene moment gewerkt.

Natuurlijk, Jon beweerde altijd dat hij de troon niet wilde, maar als Dany had geleefd, zou ze iets drastisch hebben gedaan om ervoor te zorgen dat zijn gedachten zo bleven.

13 Hij dacht ook niet dat ze in haar vader zou veranderen

Afbeelding
Afbeelding

Als je op de hoogte bent van de show en seizoen 8, aflevering 5 hebt gezien, weet je dat Dany echt helemaal gek werd door King's Landing en al zijn onschuldige mensen op de grond te branden in een vlaag van blinde woede. Voordat Jon getuige was van haar drakenramp, was hij er vast van overtuigd dat ze het allemaal bij elkaar zou houden en NIET gek zou worden zoals haar vader deed.

En JONGEN WAS HIJ ABSOLUUT VERKEERD DAN VERKEERD. EEN GOEDE vriend/neef zou de gekke zien VOORDAT het zich begon te ontvouwen. Je weet wel, zoals Sansa, Arya en Varys deden. Maar helaas, hij werd verblind door liefde. Als hij haar had laten leven, hadden we de wereld tot de grond toe zien afbranden.

12 Ze vertrouwde Sansa niet echt

Afbeelding
Afbeelding

Zowel Sansa als Dany voelen precies hetzelfde voor elkaar wanneer Dany voor het eerst in Winterfell aankomt - de diepe verdenking van elkaar is behoorlijk groot. Dany doet haar best om Sansa zover te krijgen dat ze haar goedkeurt, maar als dat op zijn kop v alt, wordt ze op haar beurt ook spottend met haar.

Sansa: "Wat eten draken eigenlijk?" Dany: “Wat ze maar willen.” Yikes, als dat geen bedreiging is, weet ik het niet meer.

11 Ze klaagde over zijn lengte

Afbeelding
Afbeelding

Ok, dus deze is eigenlijk best grappig. We weten allemaal dat Jon Snow niet ZO lang is (Kit Harington, die Jon speelt, is 5'8") vergeleken met alle liefdes uit het verleden van Dany, vooral als het gaat om haar overleden echtgenoot Khal Drogo (gespeeld door de 6'4" Jason Momoa).

Dus had ze de neiging om er nogal wat grappen over te maken, en maakte er zelfs grapjes over met Tyrion, voordat ze haar woorden snel terugnam. Heck, ze maakte zelfs grapjes over zijn lengte met Sansa, die het eigenlijk eens is met Dany op dat gebied. Wat eigenlijk best hilarisch is.

10 Hij was direct verantwoordelijk voor de dood van een van haar draken

Afbeelding
Afbeelding

Als je helemaal bij bent in de serie, weet je dat Dany maar, tel, ÉÉN draak over had - haar belangrijkste, Drogon, die ze gebruikte om alle King's Landing neer te halen. Nou, voordat die woeste piraat Euron Greyjoy haar draak Rhaegal uitschakelde, was Jon er direct verantwoordelijk voor dat de Nachtkoning van Viserion een ijsdraak maakte.

Hij had besloten dat het een briljant idee zou zijn om over de muur te gaan en een van de lopende ijsdoden te verzamelen om zowel Dany als Cersei te bewijzen dat de doden het echt zouden opnemen tegen de levenden. Omdat hij Jon Snow is, slaagde hij er natuurlijk in om zijn bemanning te laten stranden, dus Dany moest naar binnen rijden om de dag te redden, wat resulteerde in de dood van Viserion.

9 Wat deden ze in hemelsnaam tijdens de slag om Winterfell?

Afbeelding
Afbeelding

Als dit geen ruzie van een stel was, weet ik het niet meer. Tijdens de Slag om Winterfell, toen de doden het opnemen tegen de levenden, waren zowel Jon als Dany gestationeerd op hun respectievelijke draken om het leger van de doden te helpen vuur te blazen. Nou, het ging niet PRECIES zoals gepland.

De mist verblindde beide draken en Dany ging er in feite alleen vandoor, en uiteindelijk waren BEIDE van hun draken gevallen en vochten ze op de grond (waarbij Jon in feite tegen de ijsdraak Viserion schreeuwde). NIETS ging volgens het plan vanwege een belangrijk detail…

8 Ze luisterde niet echt naar hem

Afbeelding
Afbeelding

… wat het feit is dat Dany HELEMAAL niet naar Jon luisterde. Dany was het grootste deel van haar regeerperiode gewend geweest de show te leiden. Gedurende haar hele jeugd moest ze luisteren naar haar oudere broer Viserys (die, om het mooi te zeggen, geen goede kerel was) haar vertelde wat ze moest doen, dus toen ze zichzelf begon te worden nadat ze was uitgehuwelijkt aan Khal Drogo, ze begon echt niet het advies van mannen op te volgen.

Natuurlijk, ze luisterde naar Tyrion, die haar hand is, en Varys (voordat ze hem afsloeg met drakenvuur), maar toen het op Jon Snow aankwam, zei ze "nee bedankt" en deed ze haar eigen ding tijdens de slag bij Winterfel. Als Arya er niet was geweest, zou DAT allemaal een averechts effect hebben gehad.

7 Hij vertrouwde haar te blindelings

Afbeelding
Afbeelding

Nadat Dany Jon en de bemanning van het noorden van de muur had gered, besloot Jon de knie voor Dany te buigen en aan zichzelf toe te geven dat zij niet alleen zijn koningin was, maar dat hij ook verliefd op haar was geworden.

Daarna volgde hij haar elke beweging en was het met haar eens, ook al dacht hij soms dat hij dat niet moest doen. Hij leek niet te begrijpen wat de gevolgen konden zijn van een te blind vertrouwen. Tot het te laat was.

6 Hij nam haar letterlijk mee naar een grot (die zijn eerste ware liefde vertegenwoordigt)

Afbeelding
Afbeelding

Jaren voordat Jon Dany ontmoette en verliefd werd, was hij verliefd geworden op de wilde Ygritte (die werd gespeeld door Rose Leslie, zijn echte vrouw en liefde van zijn leven). Ygritte was Jons eerste ware liefde, en hoewel het niet voorbestemd was om uit te werken, brachten ze een paar gedenkwaardige momenten samen door, waarvan de meeste in een prachtige grot plaatsvonden.

En omdat hij echt geen stabiele vriendin kan vasthouden, zou het fans niet moeten verbazen dat Jon DANY meenam naar een vergelijkbare groep grotten, geïsoleerd van de rest van Winterfell toen hij haar naar huis bracht. Ik bedoel, kom op, Jon – wees creatiever, bro.

5 Haar ambitie zou zowel hun ondergang worden als die van haar

Afbeelding
Afbeelding

Dus, we weten dit eigenlijk al met de val van King's Landing, maar je weet maar nooit met Jon Snow. Dany's ambitie is wat haar brak, en het verlies van haar tweede draak en beste vriend Missandei heeft haar volledig over de rand gestuurd. We twijfelen er niet aan dat ze is veranderd in "The Mad Queen", en terwijl Jon het zag terwijl zij en Drogon over King's Landing vlogen, dacht hij dat hij haar op het einde NOG STEEDS kon redden.

Als haar antwoord anders was geweest, zou Jon niet hebben gedaan wat hij deed, maar de kans is groot dat ze nog steeds zou hebben geprobeerd de wereld te veroveren.

4 Hij maakt vaak verschrikkelijke fouten

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het in het verleden een goed idee leek voor Jon om de knie te buigen voor Dany IN DE TIJD (ze hadden haar en haar leger echt nodig voor de Grote Oorlog tegen de Nachtkoning), zou Jon niet achtergelaten moeten worden alleen om zijn eigen beslissingen te nemen, daarom zijn we dankbaar dat hij nu ser Davos in zijn oor heeft (althans soms).

Zijn grootste fout was echter dat hij niet naar Varys luisterde toen hij bang was dat Dany uiteindelijk tot waanzin zou vervallen, zoals haar vader deed. Dus hij is niet de verstandigste om aan zijn lot over te laten, maar hopelijk heeft hij nu zijn lesje geleerd? Ja, juist.

3 Geen van beiden had in een relatie moeten zijn - Periode

Afbeelding
Afbeelding

Na alle slechte dingen die koppels in Westeros zijn overkomen, waarom zou echt IEDEREEN een relatie moeten hebben? We weten allemaal wat er echt gebeurt als een stel echt gelukkig is - een van hen is meestal beledigd in de volgende scène. Serieus? Konden de showrunners Missandei en Grey Worm niet gewoon het happy end geven dat ze echt verdienden? Zelfs Arya wilde geen enkel deel van die relatie-onzin en stuurde Gendry inpakken.

Dus misschien hadden zowel Jon als Dany zich gewoon op zichzelf kunnen concentreren voordat ze een relatie aangingen… of had Dany zich gewoon op haar eigen woede kunnen concentreren en daar misschien voor gezorgd?

2 Kortom, iedereen werd verliefd op Dany

Afbeelding
Afbeelding

Sinds ze jonger was en bijna klaar om de wereld te veroveren, werd iedereen die Dany ontmoette meteen verliefd op haar en bleef gewoon rondhangen om in haar aanwezigheid te zijn. Vraag het maar aan Jorah Mormont, haar naaste vertrouwelinge die ze voor leven (en dood) permanent heeft afgezonderd in de Friend Zone, of Tyrion Lannister waarvan je weet dat die gevoelens voor haar had.

Toen Daario Naharis haar smeekte om hem toe te staan haar naar Drakensteen te vergezellen omdat hij verliefd op haar was, joeg ze hem voorgoed weg. Dus het moet worden opgemerkt dat verliefd worden op Dany niet echt origineel is.

1 Het is gewoon Icky

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als ze had geleefd en Jon erin was geslaagd haar van de duistere kant te halen, zou de hele relatie nog steeds … gewoon … icky zijn geweest. Oh, zo zielig. Dacht Dany echter dat het was toen ze nog leefde? Nee, want haar familie vond de icky niet erg.

De Starks deden dat echter wel, dus Jon Snow zou door dat feit volledig zijn uitgeschakeld. Maar helaas, we zullen nooit weten wat er van het noodlottige paar zou zijn gebeurd als Daenerys had geleefd!

Aanbevolen: