Hier is hoeveel het themalied 'Jeopardy' waard is

Inhoudsopgave:

Hier is hoeveel het themalied 'Jeopardy' waard is
Hier is hoeveel het themalied 'Jeopardy' waard is
Anonim

Gevaar! is de tijdgeest van de Amerikaanse cultuur ingegaan als een van de langstlopende shows met steeds toenemende populariteit, maar hoeveel is de Jeopardy! themalied waard? Het aanstekelijke deuntje is direct herkenbaar geworden en is een nietje voor de tv-spelshow. De show wordt doordeweeks uitgezonden op NBC en elke keer dat hij speelt, blijft het fortuin erachter groeien.

Terwijl deelnemers vechten om moeilijke vragen over alle onderwerpen te beantwoorden, is het nummer te horen dat de seconden aftelt totdat ze moeten antwoorden in de vorm van een vraag. Gastheer Alex Trebek staat sinds 1984 aan het roer en is een iconisch figuur op televisie geworden als gevolg van zijn humor op het scherm en zijn charme buiten het scherm. Door de jaren heen hebben verschillende nummers hun debuut gemaakt als themalied voor Jeopardy!, maar de hit Think! heeft geregeerd op nummer één en heeft de test van televisietijd doorstaan.

Wie schreef het

Merv Griffin lacht
Merv Griffin lacht

Gevaar! is gemaakt door televisie- en mediamagnaat Merv Griffin, die ook Wheel of Fortune heeft gemaakt. De originele serie had een nummer genaamd Take Ten als het hoofdnummer, gecomponeerd door Griffin's vrouw Julann. Echter, de iconische Think! werd oorspronkelijk gecomponeerd door Griffin als een slaapliedje voor zijn jonge zoon, Tony. Uiteindelijk zou het nummer van 30 seconden worden afgespeeld om deelnemers af te tellen en zou het door kijkers overal worden opgepikt als het hoofdnummer voor de hitshow. Denken! zou niet alleen het hart van Jeopardy worden! maar zou zich uitbreiden naar alle vormen van entertainment, inclusief sport. In 1986 verkocht Griffin beide Jeopardy! en Rad van Fortuin aan de Coca-Cola Company voor $ 250 miljoen, maar wat hij aan roy alty's zou verzamelen, bewees hoe belangrijk het lied werd voor de Amerikaanse cultuur.

Alex Trebek staat als gastheer van Jeopardy
Alex Trebek staat als gastheer van Jeopardy

Het Fortuin

Wat begon als een slaapliedje veranderde verbazingwekkend in een van de meest herkenbare nummers die er zijn. Griffin liet doorschemeren dat het nummer hem miljoenen roy alty's heeft opgeleverd en de schatting ligt ergens tussen de $ 70-80 miljoen. Volgens Griffin kostte het één minuut om het nummer te schrijven, wat ongelooflijk is om te bedenken dat iemand met zijn creatieve capaciteiten in zo'n korte tijd een van de meest memorabele nummers ooit kon produceren. Bovenop het fortuin werd Griffin in 2003 bekroond met de Broadcast Music, Inc. President's Award en het nummer werd uitgeroepen tot "Best Game Show Theme Song" tijdens de 2009 Game Show Awards van GSN.

Alex Trebek bij host stand met baard
Alex Trebek bij host stand met baard

Griffin stierf in 2007, maar zijn nalatenschap met Jeopardy! en Rad van Fortuin zal aantoonbaar voor altijd blijven bestaan. Het tot leven brengen van twee van de meest iconische televisieshows is een geweldige prestatie en het fortuin dat volgde was immens. De best betaalde winnaar van Jeopardy! was Ken Jennings die $ 2,5 miljoen won met een winstreeks van 74 wedstrijden. Na verschillende berekeningen zou Jennings 2, 368 wedstrijden op rij moeten winnen om de hoeveelheid geld die Griffin met roy alty's verdiende te evenaren. Nu Trebek onzeker is over zijn toekomst als gastheer van Jeopardy!, staat vast dat Think! zal voortleven terwijl de show blijft bloeien in de ogen van de Amerikaanse televisie.

Aanbevolen: