Hier is hoe het themalied voor 'Buffy The Vampire Slayer' werd gekozen

Hier is hoe het themalied voor 'Buffy The Vampire Slayer' werd gekozen
Hier is hoe het themalied voor 'Buffy The Vampire Slayer' werd gekozen
Anonim

Fans weten al dat de schrijver achter 'Buffy the Vampire Slayer', Joss Whedon, veel invloed heeft op elk project waaraan hij werkt. Dat is een deel van de reden waarom zoveel mensen zich uitspreken over negatieve ervaringen met hem; hij is bij elk project op de set betrokken geweest en het is niet altijd positief geweest voor de betrokken sterren.

Toch wordt Whedon hoog aangeschreven als een beetje een creatief genie. En het is waar dat hij aan veel spraakmakende en goed ontvangen projecten heeft gewerkt. De serie 'Buffy' is er een van.

Maar na een slechte ervaring met de originele 'Buffy'-film, leerde Whedon dat hij echt een harde hand moest hebben in elk project van hem dat op het scherm kwam, of het nu klein of groot was. Die film kwam uiteindelijk niet overeen met Joss' visie, en hij is uitgesproken over zijn ontevredenheid over niet alleen de sterren, zoals Donald Sutherland, maar ook over de ultieme creatieve richting die het project opging.

Dus toen het tijd was om 'Buffy' te schetsen, was Whedon helemaal in de zaken van iedereen. En hij wilde er zeker van zijn dat alles, inclusief het themalied, perfect was.

Maar eerst had Whedon problemen met het kiezen van een deuntje. Whedon huurde eerst een componist in om een deuntje te maken, maar het liep niet zoals de productie wilde. Het volgende idee was om lokale bands te vragen om een bijdrage te leveren. Omdat de serie begon met een laag budget, waren er niet veel andere opties.

En met een suggestie van Alyson Hannigan, die Whedon ertoe aanzette om naar de band Nerf Herder te luisteren om te zien of ze bij elkaar zouden passen, kwam het laatste themalied tot wasdom.

Het was ook geen origineel stuk voor 'Buffy'. De melodie ontstond eerder, omdat de band met sci-fi thema's speelde, iets dat niet echt hun stijl was. Dus toen de oproep voor 'Buffy' kwam, dacht de zanger van Nerf Herder (Parry Gripp) dat hij misschien het juiste geluid zou hebben, merkte Bustle op.

De demo ging naar Whedon en het nummer werd gecementeerd in de geschiedenis van sitcoms. De eerste noten komen van een orgel (thrillers van horrorfilms daar), dan gaat het over in een meer pittige rockklank, en uiteindelijk zorgt een elektrische gitaarriff voor jeugdige vibes.

Het was een hit, dankzij de samenwerking van niet alleen het productieteam (en een van de acteurs van de show), maar ook de verwevenheid van de visie van Joss Whedon met de creatieve karbonades van de band Nerf Herder. Het had misschien geen tekst, maar het thema, simpelweg getiteld "Buffy-thema", sloeg vrij snel aan, en dat gold ook voor de serie als geheel.

Aanbevolen: