Bride Of Frankenstein-remake zal relevant zijn voor het MeToo-tijdperk

Inhoudsopgave:

Bride Of Frankenstein-remake zal relevant zijn voor het MeToo-tijdperk
Bride Of Frankenstein-remake zal relevant zijn voor het MeToo-tijdperk
Anonim

Universal heeft een manier gevonden om hun klassieke reeks monsters opnieuw uit te vinden met Leigh Whannel's The Invisible Man, die in 2020 werd uitgebracht. Het succes van die film heeft geleid tot mogelijke reboots van Dracula door de regisseur van Jennifer's Body en een Ryan Door Gosling geleide Wolf-Man.

Frankenstein lijkt de volgende te zijn. Terwijl hij zijn nieuwste film promootte, besprak schrijver/regisseur David Koepp zijn script voor een remake van Bride of Frankenstein en hoe dit relevant zal zijn voor de actualiteit.

Birth Of The Dark Universe

Na het succes van The Avengers besloot Universal om hun eigen filmuniversum te beginnen. De Universal Monster-films uit de jaren 1920-1950 waren in zekere zin de originele versie van het filmische universum. Frankenstein ontmoette de Wolf-Man lang voordat Nick Fury Tony Stark rekruteerde.

Afbeelding
Afbeelding

Het idee was om te beginnen met een heruitvinding van The Mummy met de toen al in productie genomen Dracula: Untold om grootvader in te worden. De eerste zou uiteindelijk een belangrijk actievoertuig worden voor Tom Cruise.

Death Of The Dark Universe

Net voor de release van The Mummy kondigde Universal een cast van monsters aan, waaronder Johnny Depp als de onzichtbare man. Er waren ook regisseurs bij, zoals Bill Condon, die werd ingehuurd om Bride of Frankenstein opnieuw te maken, met Koepp op het punt om te schrijven.

The Mummy, uitgebracht in 2017, was een kritieke en financiële mislukking. Alle plannen voor toekomstige Universal Monster-films werden on hold gezet.

Condon zei later in een interview met Collider: "Dat was echt een hartenbreker. We waren erbij betrokken, we waren ons aan het voorbereiden, we zaten er diep in, en ik moet zeggen … de eenvoudigste manier om het te zeggen is dat ik denk dat The Mummy, en niet om iets tegen de film te zeggen, maar het feit dat dat niet zo was werkte voor hen en het was het begin van deze hele heruitvinding van hun monsters die hen koude voeten gaf aan het eind van de dag. Omdat David Koepp het script aan het schrijven was, vond ik het ongelooflijk goed, en we stonden op het punt om een heel mooie film te maken, dacht ik."

De reboot komt weer op stoom

Na succesvolle samenwerkingen zoals Happy Death Day en Halloween 2018, werkte Universal samen met Blumhouse om The Invisible Man opnieuw te maken. Die film heeft Universal aangemoedigd om de monsters kleiner te benaderen, met meer focus op individuele karakters in plaats van dure cross-overs.

Onder deze nieuwe voorwaarden is het werk weer begonnen aan een nieuwe versie van Bride of Frankenstein, waarbij Koepp de nieuwe versie van het script schrijft. Koepp verscheen op de Boo Crew-podcast om You Should Have Left te promoten. Hij besprak ook de aanstaande film van Frankenstein.

Hij zei: "Ik heb Universal ongeveer een maand geleden een nieuw concept gegeven en ze lijken het erg leuk te vinden en ze praten met regisseurs. Het is het verhaal geworden van hoe we ons leven verlengen; kunnen we creëren leven, kunnen we de dood bedriegen? Het wordt in de loop van de tijd alleen maar relevanter."

Afbeelding
Afbeelding

Hij vervolgde: "Het andere is dat ze een vrouw is die niet is geschapen maar is herrezen, en bepaalde mensen voelen zich eigenaar van haar, en dat is tegenwoordig bijna te relevant in het tijdperk van metoo. Wat zijn haar rechten als een persoon, de persoon die bestaat, als je dood bent? Er zijn veel echt interessante vragen die worden gesteld…het is horror die zich moeiteloos leent voor metaforen."

Er is momenteel geen releasedatum voor Bride of Frankenstein. Koepp's You Should Have Left is momenteel beschikbaar op aanvraag.

Aanbevolen: