Clint Eastwood ging van een golfcaddy naar een nettowaarde van $ 375 miljoen

Inhoudsopgave:

Clint Eastwood ging van een golfcaddy naar een nettowaarde van $ 375 miljoen
Clint Eastwood ging van een golfcaddy naar een nettowaarde van $ 375 miljoen
Anonim

91-jarige acteur en regisseur Clint Eastwood is zeker het grootste deel van zijn leven een vaste waarde in Hollywood geweest. Sinds de jaren vijftig speelde Eastwood niet alleen in tal van veelgeprezen films, maar heeft hij ook veel geregisseerd.

Vandaag bekijken we hoe hij erin slaagde zo beroemd te worden. Als je je afvraagt hoe de ster van golfcaddy tot multimiljonair is uitgegroeid, blijf dan scrollen om erachter te komen!

10 De Hollywood-ster werkte vroeger als golfcaddie

In een interview met Global Golf Post onthulde de beroemde acteur dat hij een baan als golfcaddy kreeg toen hij amper een tiener was. Sindsdien is hij een grote fan van golf en speelt hij nog steeds regelmatig. Dit is wat de Hollywood-ster zei:

"We woonden in Oakland, Californië toen ik 12 of 13 was en ik kreeg een baan als caddie. Toen begon ik echt aan het spel, evenals tennis en zwemmen."

9 Eastwood trok aanvankelijk de aandacht van filmmakers omdat hij erg lang en knap was

Hoewel sommigen misschien denken dat acteren iets is dat Clint Eastwood altijd al wilde doen, is de waarheid dat hij per ongeluk werd ontdekt vanwege zijn uiterlijk en lengte (hij is een indrukwekkende 1.80 m lang) en hij had zijn eerste kans om acteren te ontdekken in films als Revenge of the Creature en Francis in the Navy.

8 De acteur had zijn grote doorbraak in de tv-western 'Rawhide'

In 1959 beleefde Clint Eastwood zijn grote doorbraak toen hij de ramrod Rowdy Yates begon te spelen in de westerse televisieshow Rawhide. Naast Eastwood speelden ook Eric Fleming, Paul Brinegar, Sheb Wooley, John Ireland en Raymond St. Jacques in de hoofdrol.

De show liep acht seizoenen voordat hij eindigde in 1965. Tegenwoordig heeft Rawhide een 8,0-beoordeling op IMDb.

7 In de jaren zestig speelde hij in spaghettiwesterns

In de jaren 60 reisde de acteur naar Italië om te acteren in drie westerse films geregisseerd door Sergio Leone. Vanwege de Italiaanse productie werden de drie films - A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly - de 'Spaghetti Westerns' genoemd. De hoofdrol in de populaire westernfilms gaf Clint Eastwood nog meer bekendheid en ze maakten hem zeker internationaal beroemd.

6 In de jaren 70 werd de acteur een vaste waarde in Hollywood - en hij besloot een kans te geven om te regisseren

In de jaren 70 was Clint Eastwood een enorme Hollywood-ster en vrijwel iedereen kende zijn naam. In het decennium speelde hij in tal van blockbusters zoals High Plains Drifter, The Outlaw Josey Wales, Thunderbolt en Lightfoot, Every Which Way but Loose en Escape from Alcatraz. In 1971 had de acteur zijn regiedebuut met de film Play Misty for Me - waarin hij ook speelde.

5 De acteur was genomineerd voor elf Academy Awards - en hij won er vier

Clint Eastwood zat al bijna zeven decennia in de filmindustrie, dus het komt zeker niet als een verrassing dat de acteur werd genomineerd voor meerdere Academy Awards. De films van Clint Eastwood werden vijf keer genomineerd in de categorie Beste Film en hij werd vier keer genomineerd in de categorie Beste Regisseur en twee keer in de categorie Beste Acteur. De Hollywood-ster in de categorieën Beste Film en Beste Regisseur voor zijn revisionistische westernfilm Unforgiven uit 1992 en zijn sportdrama Million Dollar Baby uit 2004.

4 Clint Eastwood componeerde ook een paar filmmuziek

De acteur en regisseur is niet alleen een getalenteerde filmmaker, maar ook een getalenteerde muzikant. Van jongs af aan speelde Eastwood meerdere instrumenten en muziek speelde altijd een belangrijke rol in zijn leven.

Wat velen misschien niet weten, is dat de ster de originele muziek componeerde voor de films Mystic River, Million Dollar Baby, Flags of Our Fathers, Grace Is Gone, Changeling, Hereafter, J. Edgar en In the Line van vuur.

3 Hij werkte veel in de jaren 2000 en 2010

Hoewel sommige acteurs de neiging hebben om langzamer te worden naarmate ze ouder worden, lijkt Clint Eastwood daar niet een van te zijn. In de afgelopen twee decennia speelde en regisseerde hij nogal wat films en sommige werden zeker cultklassiekers. De meest opvallende films van Clint Eastwood van de afgelopen twee decennia zijn Mystic River, Million Dollar Baby, Letters from Iwo Jima, Gran Torino, Changeling, Invictus, American Sniper, The Mule en Cry Macho.

2 De acteur is een investeerder in Pebble Beach Golf Links

Zoals eerder vermeld, ontwikkelde hij al op jonge leeftijd een liefde voor golf, dus het is zeker geen verrassing dat hij uiteindelijk in zijn passie investeerde. Eind jaren 90 kocht Clint Eastwood - samen met voormalig Major League Baseball-commissaris Peter Ueberroth en voormalig CEO van United Airlines Richard Ferris - de Pebble Beach Golf Links.

1 Ten slotte heeft hij momenteel een nettowaarde van $ 375 miljoen

Gezien het feit dat de acteur het grootste deel van zijn leven in de entertainmentindustrie zit, komt het zeker niet als een verrassing dat hij indrukwekkend rijk is. Volgens Celebrity Net Worth wordt de 91-jarige momenteel geschat op een vermogen van $ 375 miljoen. De acteur heeft zeker een lange weg afgelegd als golfcaddie!

Aanbevolen: