Hugh Jackman ging van een feestclown naar een nettowaarde van $ 180 miljoen

Inhoudsopgave:

Hugh Jackman ging van een feestclown naar een nettowaarde van $ 180 miljoen
Hugh Jackman ging van een feestclown naar een nettowaarde van $ 180 miljoen
Anonim

Acteur Hugh Jackman is al meer dan twee decennia een vaste waarde in Hollywood. De acteur - vooral bekend door het spelen van Wolverine in de X-Men-filmfranchise - heeft zeker een lange weg afgelegd ten opzichte van de banen die hij had voordat hij acteerde.

Vandaag bekijken we hoe Hugh Jackman een van de bekendste Australische acteurs werd. Als je je ooit hebt afgevraagd wat de meest vreemde baan van de acteur was en hoeveel hij vandaag waard is, blijf dan scrollen!

10 Voordat hij acteur werd, verdiende Hugh Jackman zijn geld als professionele feestclown

Voordat Hugh Jackman beroemd werd als acteur, verdiende de Australiër op een onverwachte manier een deel van zijn geld. Jackman was een clown die ouders konden inhuren voor de verjaardagsfeestjes van hun kinderen - iets wat hij onthulde aan In The News. Dit is wat hij zei:

"Ik ben echt slecht in magie. Ik was vroeger een clown op kinderfeestjes. Ik was Coco de Clown, en ik had geen goocheltrucs. En ik herinner me een 6-jarige staande op een feestje en zei: 'Mama, deze clown is verschrikkelijk, hij kent geen trucjes' - en hij had gelijk. Ik was de beste. Je kon op mijn hoofd klimmen, ik kon met drie dingen jongleren. Ik kon een beetje jongleren met alles, zoals zwaarden. Alles voor 3, maar niets meer. Geen ballondieren. Geen goocheltrucs."

9 In 2020 had hij zijn doorbraakrol als Wolverine in de 'X-Men'-franchise

In 2000 kreeg Hugh Jackman de rol van Logan / Wolverine in de superheldenfilm X-Men. Sindsdien portretteerde hij het personage in Fantastic Four (2005), X-Men: The Last Stand (2006), X-Men Origins: Wolverine (2009), X-Men: First Class (2011), The Wolverine (2013), X-Men: Days of Future Past (2014), X-Men: Apocalypse (2016), Logan (2017) en The New Mutants (2020).

8 In 2001 speelde hij in de Rom-Com 'Kate &Leopold'

In 2001 speelde Hugh Jackman in de fantasy-rom-com Kate & Leopold. Daarin portretteerde hij His Grace Leopold Alexis Elijah Walker Thomas Gareth en speelde hij samen met Meg Ryan, Liev Schreiber, Breckin Meyer, Natasha Lyonne, Bradley Whitford, Paxton Whitehead, Spalding Gray, Josh Stamberg en Philip Bosco.

Momenteel hebben Kate & Leopold - dat het verhaal vertelt van een Engelse hertog uit 1876 die in het hedendaagse New York belandt - een beoordeling van 6,4 op IMDb.

7 In 2004 won hij de Tony Award voor beste acteur in een musical voor zijn rol in 'The Boy From Oz'

In 2003 speelde Hugh Jackman Peter Allen in de Broadway-musical The Boy from Oz. Voor zijn vertolking won de acteur in 2004 de Tony Award voor Beste Acteur in een Musical. The Boy from Oz was gebaseerd op het leven van zanger en songwriter Peter Allen en bevatte nummers die door hem waren geschreven.

6 Hij speelde in de thriller 'The Prestige' van Christopher Nolan uit 2006

De volgende op de lijst is de sci-fi mysteriethriller The Prestige uit 2006. Daarin speelde Hugh Jackman Robert "The Great Danton" Angier / Lord Caldlow en speelde hij naast Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Andy Serkis, David Bowie en Piper Perabo. The Prestige vertelt het verhaal van goochelaars in twee fasen in het Londen van de jaren 1890 - en heeft momenteel een 8,5 op IMDb.

5 En in 2008 speelde hij samen met Nicole Kidman in 'Australia'

In 2008 konden fans Hugh Jackman zien als The Drover in het avonturendrama Australia. Naast Jackman speelden ook Nicole Kidman, David Wenham, Bryan Brown, Jack Thompson, David Gulpilil, Brandon W alters, David Ngoombujarra, Ben Mendelsohn en Essie Davis in de hoofdrollen. Momenteel heeft Australië - dat zich afspeelt tussen 1939 en 1942 in het noorden van Australië - een beoordeling van 6,6 op IMDb.

4 Door de jaren heen speelde Jackman in talloze toneelproducties

Naast een enorme Hollywood-ster te zijn, is Hugh Jackman ook trouw gebleven aan het podium. Door de jaren heen speelde hij in Broadway-producties zoals A Steady Rain (2009), Hugh Jackman: Back on Broadway (2011), The River (2014) en The Music Man (2021). Daarnaast speelde hij in een paar beroemde off-Broadway-producties zoals Carousel (2002) en Broadway to Oz (2015).

3 In 2017 speelde hij in de musical 'The Greatest Showman'

Een andere beroemde film waarin Hugh Jackman speelde, is het muziekdrama The Greatest Showman uit 2017. Daarin portretteerde hij PT Barnum en speelde hij naast Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Zendaya, Keala Settle, Yahya Abdul-Mateen II, Natasha Liu Bordizzo, Paul Sparks en Sam Humphrey. Momenteel heeft The Greatest Showman - dat draait om de geboorte van de showbusiness - een 7,6 rating op IMDb

2 En hij ging op de 'The Man. De muziek. De show.' Rondleiding

In 2019 ging Hugh Jackman op concerttournee The Man. De muziek. De show. waarin de muziek van de soundtrack van The Greatest Showman werd getoond. De tour begon op 7 mei 2019 in Glasgow en eindigde op 20 oktober 2019 in Mexico-Stad.

1 Ten slotte heeft de ster een nettowaarde van $ 180 miljoen

En tot slot sluiten we de lijst af met het feit dat Hugh Jackman zeker indrukwekkend rijk is. Volgens Celebrity Net Worth wordt de Hollywood-ster momenteel geschat op een nettowaarde van $ 180 miljoen. Een meerderheid van Jackman's rijkdom komt van acteren, vooral van de X-Men-franchise. Op zijn hoogtepunt kreeg de acteur 20 miljoen dollar per film als basissalaris.

Aanbevolen: