Tom Cruise is de best betaalde acteur per woord - hier is wie er achter hem staat

Inhoudsopgave:

Tom Cruise is de best betaalde acteur per woord - hier is wie er achter hem staat
Tom Cruise is de best betaalde acteur per woord - hier is wie er achter hem staat
Anonim

Zeg wat je wilt over Tom Cruise, hij is nog steeds een van de populairste acteurs in Hollywood. Hij wordt alleen maar groter en groter omdat hij zijn carrière nu letterlijk naar nieuwe hoogten brengt door een film in de ruimte te maken.

Maar hoewel Cruise vooral bekend staat om zijn stuntwerk in zijn actiefilms, staat hij misschien ook bekend om iets anders. Hij heeft het record als best betaalde acteur… per woord.

Cruise's carrière omspant de jaren '80, het meeste bestaat uit films die niet echt veel praten en meer vechten vereisen. Dus hoe komt hij als beste uit de bus en wie staat er onder hem op de lijst?

Cruise in Mission Impossible
Cruise in Mission Impossible

Cruise-tarief per woord loopt in de duizenden

We weten allemaal dat acteurs en actrices in Hollywood in de miljoenen worden betaald. Het exacte aantal is aan de studio's en wie de acteur of actrice is, maar hoe worden die miljoenen verdeeld?

Het blijkt dat het proces de vervelende taak omvat om elk woord te tellen dat een beroemdheid in hun films heeft gezegd. De studie komt van Casumo die het onderzoek heeft uitgevoerd om erachter te komen hoeveel acteurs en actrices per woord worden betaald.

In de inleiding op hun site schrijft Casumo: "We hebben het aantal woorden van met sterren bezaaide filmscripts geanalyseerd om erachter te komen welke van de beroemdste acteurs en actrices het meeste betaald kregen per gesproken woord in hun iconische rollen."

Ze ontdekten dat Cruise maar liefst $7.091 per woord krijgt in zijn films. Op hun site leggen ze het voor je uit…

Cruise in Mission Impossible
Cruise in Mission Impossible

"Tom Cruise verdient meer per woord dan elke andere acteur in Hollywood: $ 7. 091 om precies te zijn", schrijven ze. "Cruise neemt vaak een percentage van de winst van zijn films in plaats van of bovenop een traditioneel salaris - vertrouwend op de aangeboren bankabiliteit van zijn aanwezigheid op het scherm."

Dus met de berekeningen die optellen tot $7.091, geven ze je een voorbeeld van hoeveel hij in slechts 10 seconden zou worden betaald. Ze namen een clip van Mission Impossible en met de snelheid vermenigvuldigd met alle woorden die hij binnen die 10 seconden zei, kwam het op $ 205, 639.

Dus echt, het bedrag dat beroemdheden per woord krijgen, hangt allemaal af van hoeveel ze per film verdienen of hoeveel ze gedurende hun hele carrière verdienen. Aangezien Cruise een deel van alle Mission Impossible-winsten krijgt, brengt dat zijn nettowinst op tot $ 200 miljoen.

Wie zit er achter Cruise op de lijst?

Behind Cruise zijn acteurs die net zo lang of langer acteren als hij. Naast hem staat Kurt Russell op de tweede plaats, die $5,682 per woord verdient.

Hier is de volledige lijst met runner-ups:

1. Tom Cruise – $7, 091

2. Kurt Russell – $5, 682

3. Johnny Depp – $4, 877

4. Denzel Washington - $ 4, 581

5. Leonardo DiCaprio – $4, 326

6. Bruce Willis – $4, 080

7. Keanu Reeves – $3, 643

8. Arnold Schwarzenegger – $3, 447

9. Tom Hanks – $3, 150

10. Brad Pitt – $3, 058

Kurt Russel
Kurt Russel

De namen op deze lijst zijn niet verrassend, aangezien elk van deze acteurs al tientallen jaren werkt aan enkele van de beroemdste films in de geschiedenis.

Hoe deden de actrices het?

Opposite Cruise ontdekten ze dat Cameron Diaz de best betaalde actrice per woord is. Ze ontdekten dat ze een salaris van $ 1 miljoen ontving voor haar film Bad Teacher, zodat ze ook een deel van de winst van de film kon krijgen, wat haar $ 42 miljoen opleverde.

Maar voor actrices is er een loonkloof, en uit het onderzoek bleek ook dat ze gemiddeld $1.900 minder per woord verdienen dan acteurs.

Diaz's tarief per woord komt op $ 4.637. Hier is de lijst van actrices met het hoogste loon per woord:

1. Cameron Diaz – $4, 637

2. Courteney Cox – $3, 528

3. Jodi Foster – $3, 265

4. Julia Roberts – $2, 415

5. Halle Berry – $2, 405

6. Nicole Kidman – $2, 308

7. Neve Campbell – $2, 010

8. Jennifer Lawrence – $1, 869

9. Sigourney Weaver – $1, 402

10. Jennifer Lopez – $1, 192

Cruise heeft de top van de best betaalde rollen per woord niet gehaald

Hoewel Cruise bovenaan de lijst van best betaalde acteurs per woord staat, staat hij niet bovenaan de lijst voor de best betaalde rollen per woord. Die plek gaat naar Kurt Russell, die $ 15 miljoen verdiende voor zijn rol als Todd in Soldier.

Russell kreeg $ 36. 855 betaald voor elk van de 407 woorden die hij op het scherm sprak.

Daarna is Liam Neeson, die $ 5 miljoen verdiende voor Clash of the Titans en $ 35, 211 kreeg voor slechts de 142 woorden die hij sprak.

Liam Neeson in Clash of the Titans
Liam Neeson in Clash of the Titans

Cruise staat twee keer op de lijst voor Ethan Hunt in Mission Impossible, net als Johnny Depp voor Jack Sparrow and the Mad Hatter.

Tegenover Russell steelt Julia Roberts de eerste twee plaatsen van de lijst met best betaalde rollen per woord. Voor haar rol als Tess Ocean in Ocean's Eleven verdiende ze $ 10 miljoen voor het spreken van 685 woorden, en in Ocean's Twelve verdiende ze $ 5 miljoen voor haar 406 woorden.

Cameron Diaz staat drie keer op de lijst voor haar rollen in Bad Teacher, Gangs of New York en Charlie's Angels.

Interessant genoeg kregen enkele van de meest bekende acteurs en actrices een duizelingwekkend laag bedrag om enkele van de beste personages in de film te spelen.

Dustin Hoffman kreeg bijvoorbeeld slechts $ 2,50 betaald voor de 6. 931 woorden die hij sprak in The Graduate. Voor Rocky kreeg Sylvester Stallone $ 4,80 betaald voor de 4.776 woorden die hij sprak, en Robin Williams kreeg $ 17,70 per woord voor zijn stem als de geest in Aladdin.

Jamie Lee Curtis kreeg slechts $ 5,10 betaald voor een totaal van 1.565 woorden die ze sprak als Laurie Strode in Halloween, en Sigourney Weaver kreeg slechts $ 15,70 per woord voor haar rol als Ripley in Alien.

Sigourney Weaver in Alien
Sigourney Weaver in Alien

Het blijkt dat zelfs als je heel weinig zegt in een film, je nog steeds geld kunt verdienen als je een van Hollywood's meest begeerde acteurs of actrices bent. De onderzoeken gingen echter zeker niet door elke acteur en actrice en hun films.

Cruise zal waarschijnlijk zijn plek bovenaan de lijst behouden naarmate er meer Mission Impossible-films uitkomen.

Eén ding is zeker, het is beter om op de goedbetaalde acteurs en actrices per woordenlijst te staan dan op het hoogste aantal scheldwoorden in de carrière van een acteur, zoals Jonah Hill. We hebben meer medelijden met de arme zielen die al die woorden moesten tellen.

Aanbevolen: