Schrijver Christopher Yost gooit schaduw naar anti-maskers op Spiderman-jubileum

Schrijver Christopher Yost gooit schaduw naar anti-maskers op Spiderman-jubileum
Schrijver Christopher Yost gooit schaduw naar anti-maskers op Spiderman-jubileum
Anonim

1 augustus 2020 markeerde de 58e verjaardag van de wereldwijd gevierde Spider-Man Day. Het geliefde superheldenpersonage ontstond voor het eerst in de Amazing Fantasy 15 uit 1962, gemaakt door wijlen Stan Lee. Om deze dag te vieren, gingen veel fans van stripboeken, films, games en tv-series naar Twitter en twitterden over hun favoriete herinneringen aan de beroemde web-slinger.

Eén zo'n tweet was van Christopher Yost, vooral bekend van zijn werk als hoofdschrijver van The Avengers: Earth's Mightiest Heroes, de animatieserie van Marvel Comics. Hij vertelde over zijn liefde voor Spider-Man en zijn verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor hij een van de meest herkenbare superhelden is. Vervolgens maakt hij een kleine opmerking over de maskercontroverse in de Verenigde Staten door te zeggen dat Spider-Man "een masker draagt, niet om zichzelf te beschermen, maar degenen van wie hij houdt".

De verspreiding van COVID-19 heeft geleid tot het mandaat van maskergebruik voor mensen die in de door het virus getroffen landen wonen. Hoewel het een eenvoudig apparaat is (doek met touwtjes aan weerszijden) om bescherming te bieden tegen het Coronavirus, werd het al snel een controversieel onderwerp in de VS, omdat het de individuele vrijheid schaadt.

Het land is in twee delen verdeeld vanwege de verdeeldheid zaaiende politieke kwestie of het dragen van maskers al dan niet verplicht moet worden gesteld. Democraten in de VS schrokken er niet voor terug om zich te concentreren op het belang van het dragen van gezichtsmaskers, terwijl de hoogste Republikeinen nog een assertief standpunt over het onderwerp moeten uitspreken, ondanks de snel stijgende gevallen in veel staten.

Al deze controverse over maskers leidde in veel staten tot protesten tegen maskers, en ook tegenprotesten, waarvan vele geleid door gezondheidswerkers die in de frontlinie in ziekenhuizen hebben gestaan, ter verdediging tegen het virus dat volgens veel van de demonstranten een "hoax."

Christopher Yost's tweet brengt het belang van het dragen van maskers aan het licht en laat zich inspireren door Spider-Man, die ook een masker draagt om de mensen van wie hij houdt te beschermen. Een andere Twitter-gebruiker wijst in de richting van het onderwerp door de volgende tweet te plaatsen.

Op een luchtige noot, Spider-Man Day zag ook fans hun favoriete snaps van Marvel's Spider-Man PS4-game posten, die erg populair is sinds het uitkwam.

Tom Taylor deelde ook zijn favoriete selecties van scènes die hij heeft geschreven voor de iconische web-slinger.

Het volgende evenement in het Spider-vers is de release van een nieuwe PS5-game Spider-Man: Miles Morales.

Aanbevolen: