Waarom Kobe niet geïnteresseerd was in 'Space Jam 2

Inhoudsopgave:

Waarom Kobe niet geïnteresseerd was in 'Space Jam 2
Waarom Kobe niet geïnteresseerd was in 'Space Jam 2
Anonim

Na bijna 25 jaar zal een nieuwe aflevering van Space Jam op het grote scherm verschijnen met de hoofdrol van LeBron James, maar toen de gesprekken voor het eerst begonnen, werd de legendarische Los Angeles Lakers-ster Kobe Bryant gevraagd om er deel van uit te maken. De live-action/geanimeerde sportkomedie Space Jam uit 1996 was een wilde en leuke film waarin Michael Jordan de hulp inroept van de Looney Tunes-clan om een basketbalwedstrijd te winnen tegen een groep kwaadaardige aliens. Hoewel de film gemengde kritieken ontving van critici, kwam het op nummer één in Noord-Amerika en werd het de meest winstgevende basketbalfilm aller tijden.

Weer terug, een tweede Space Jam, Space Jam: A New Legacy, is in ontwikkeling met LeBron James als nieuwe hoofdrol. Deze tweede aflevering was lange tijd in gesprek met de hoop dat Jordan zou terugkeren. Andere atleten werden geraadpleegd voor spin-offs, waaronder Tiger Woods en Tony Hawk, maar pas toen James werd ingeschakeld, begon het zich te ontwikkelen. Hoewel Bryant werd overwogen en gevraagd om er deel van uit te maken, was hij onvermurwbaar dat hij geen rol wilde in Space Jam: A New Legacy.

Zero Interest

Hoewel fans Bryant graag in deze film hadden gezien, had hij geen enkele interesse in de rol. Desgevraagd zei hij dat hij niet graag voor de camera stond. Dit is logisch, want zijn hele carrière stond voor uitverkochte arena's en op nationale televisiezenders, dus hij stond al geruime tijd voor de camera, zij het anders. Als de mogelijkheid om te regisseren zich voordeed, zou hij geïnteresseerd zijn geweest, want achter de camera staan was iets waar hij dol op was. Sinds hij in 2016 stopte met basketballen, stopte hij met zijn dagen als showman en wilde hij een maker worden waar iedereen van kan genieten.

Mensen waren gefascineerd door het idee om James en Bryant samen te brengen om ze tegen elkaar op te zetten in een matchup van talent om te zien wie er als beste uit de bus zou komen. Fans hebben in de NBA Finals nooit een wisselwerking tussen Kobe en LeBron te zien gekregen en deze film zou voor hen een manier zijn geweest om samen te zijn. Hoewel de redenering van Bryant niets met James te maken had, waren fans teleurgesteld toen ze hoorden dat hij geen interesse had in de film.

Andere ondernemingen

Als onderdeel van zijn missie om verhalen te vertellen, begon Bryant Granity Studios en begon te schrijven en produceren. Hij presenteerde de televisieserie Detail die werd uitgezonden op ESPN en was de focus van Spike Lee's documentaire uit 2009 Kobe Doin' Work. Hij was de auteur van The Mamba Mentality: How I Play, dat hij schreef om na te denken over zijn carrière. Afgezien van zijn liefde voor entertainment, investeerde Bryant ook in een aantal bedrijven, waaronder Bodyarmor SuperDrink en een durfkapitaalbedrijf genaamd Bryant-Stibel, dat hij begon met zijn zakenpartner Jeff Stibel.

‘Lieve basketbal’

Bryant schreef en vertelde een korte animatiefilm genaamd Dear Basketball, waarin hij zijn liefde voor het spel beschrijft en hoe basketbal hem zoveel meer gaf dan materiële en maatschappelijke kansen. De film werd geproduceerd door zijn productiebedrijf, Granity Studios. Met Dear Basketball werd Bryant de eerste Afro-Amerikaan die een Academy Award voor beste korte animatiefilm won, en was hij ook de eerste voormalige professionele atleet die in elke categorie won. Bryant stierf in 2020 bij een helikopterongeluk en hoewel de wens van fans om hem in Space Jam te zien nooit is uitgekomen, leeft zijn nalatenschap voort in zijn geweldige basketbalcarrière, zijn filantropische inspanningen en zijn plezier in entertainment.

Aanbevolen: