Steve Martin verzekert fans dat hij 'echt niet geïnteresseerd is om met pensioen te gaan

Inhoudsopgave:

Steve Martin verzekert fans dat hij 'echt niet geïnteresseerd is om met pensioen te gaan
Steve Martin verzekert fans dat hij 'echt niet geïnteresseerd is om met pensioen te gaan
Anonim

Met een Hollywood-carrière van tientallen jaren is Steve Martin ongetwijfeld een vaste waarde geworden in de entertainmentscene. In de loop der jaren stond de inwoner van Texas bekend om een hele reeks hitfilms. Deze omvatten de R-rated komedie The Jerk, de horrorkomedie uit de jaren 80 Little Shop of Horrors, de rom-com Roxanne, de dramedy Planes, Trains & Automobiles en natuurlijk de Father of the Bride-films.

En net wanneer fans misschien denken dat hij het allemaal heeft gedaan, verrast de veteraan iedereen opnieuw door samen te werken met Selena Gomez (ze zijn sindsdien besties geworden) en oude vriend Martin Short voor de Hulu-misdaadkomedie Only Murders in het gebouw. Desondanks hebben sommigen misschien de indruk dat Martin met pensioen wil gaan, wat volgens de acteur niet helemaal waar is.

In slechts een kwestie van jaren ging Steve Martin van stand-upcomedian naar filmster

Zelfs vandaag is er enige onenigheid over hoe Martin een Hollywood-doorbraakster werd. Lang voordat hij voor de camera ging, stond de acteur stand-up voor verschillende uitverkochte menigten. Martin was zo grappig dat Lorne Michaels, maker van Saturday Night Live (SNL), verbaasd was over zijn komische genialiteit. Hij wist ook instinctief dat Martin, vergeleken met anderen, iets anders was.

“Comedianten zijn zelden de eerste keus voor wat dan ook. Niet voor de Oscars, niet voor de Nobelprijs, niet voor het voorzitterschap, tot voor kort. Dat is al zo vanaf het begin. Het is net als wanneer je een kind meeneemt naar de dierentuin. Eerst wil je de leeuw zien, want de leeuw is de koning van de jungle. En dan wil je de apen zien omdat de apen grappig zijn…” merkte Michaels op in een toespraak ter ere van Martin.

“De leeuw in zijn majesteit herinnert ons aan wie we willen zijn. Daarom worden ze zelden gekozen. “

Dat gezegd hebbende, legde Michaels uit dat Martin anders was. Hij was de 'aap die je naar het Waldorf kunt brengen'. En hoe ver hij ook is gekomen, de acteur "keerde nooit terug op zijn apenwortels."

Martin nam een aantal 'risicovolle' projecten aan

Komedie is zo'n tweede natuur voor Martin dat hij het publiek gemakkelijk wist te charmeren met zijn komedie The Jerk. En hoewel sommigen dit als zijn baanbrekende rol beschouwen, zijn er anderen die misschien zeggen dat het zijn optreden was als verkoper van bladmuziek in het muziekdrama Pennies from Heaven.

Na zo lang comedy te doen, was de film misschien wel het laatste wat iemand op dat moment van Martin verwachtte. Het was een riskante zet voor hem, zozeer zelfs dat zijn manager en oude vriend Bill McEuen ertegen was dat Martin de rol op zich nam.

"Ik vind gewoon dat hij op dit moment geen dramatische rol zou moeten spelen", vertelde McEuen ooit aan Rolling Stone. "Ik zou gelukkiger zijn geweest als hij eerst nog een paar komedies had gedaan en daarna iets anders had geprobeerd."

Het probleem was niet dat Martin afkerig zou zijn van iets anders, maar hij voelde zich serieus aangetrokken tot het materiaal. Sinds hij de originele serie, geproduceerd door BBC in 1976, had gezien, was de acteur gebiologeerd. "Ik kon het niet geloven", zei Martin over de show. "Ik zat daar en zei: 'Dit is het beste dat ik ooit heb gezien.'"

En dus tekent Martin zich aan om Pennies from Heaven te doen, wat zijn beste carrièrestap tot nu toe blijkt te zijn. Zijn andere hitfilms volgden al snel en zoals je zou kunnen zeggen, de rest was geschiedenis.

Steve Martin is 'echt niet geïnteresseerd in pensioen'

Na 60 jaar in de branche te zijn geweest, heeft Martin voor zichzelf het recht verdiend om weg te lopen van de camera's en het rustig aan te doen. Behalve dat het gewoon nooit lijkt te gebeuren. "Mijn vrouw zegt steeds: 'Je zegt altijd dat je met pensioen gaat, en dan bedenk je altijd iets'", zei de acteur zelfs. En dus besloot hij dat hij dat niet ging doen.

“Ik ben echt niet geïnteresseerd in met pensioen gaan. Ik niet', zei Martin. “Maar ik zou gewoon wat minder gaan werken. Kan zijn. Misschien is dat gepast, aangezien zijn Only Murders in the Building net is vernieuwd voor een derde seizoen. Op het scherm is de show een schijnbare three-hander.

Achter de schermen jongleert Martin echter met meerdere taken, aangezien hij ook de co-creator en schrijver is (aan de andere kant zijn Short en Gomez zijn collega-uitvoerende producenten). Dat gezegd hebbende, dit is een jongleeract die hij zo lang mogelijk zou willen doen.

"Totdat ik in een rollator zit, zo lang zou ik het willen doen", merkte de acteur zelfs gekscherend op tijdens een perstour.

Wat betreft films en toekomstige projecten op het scherm, Martin lijkt nog niet zo enthousiast om een nieuwe aan te pakken. "Als deze tv-show klaar is, ga ik niet op zoek naar anderen", zei de acteur. “Ik ga niet op zoek naar andere films. Ik wil geen cameo's maken. Dit is, gek genoeg, het.”

Als hij een rol op zich neemt, heeft Martin echter enkele voorwaarden. "Ik heb een gezinsleven dat heel leuk is", zei de acteur. “Om nu een film te filmen, ergens anders te gaan wonen, ik ben niet bereid om dat meer te doen. Ik kan drie maanden niet verdwijnen.”

Aanbevolen: