Buiten de studio, kan de cast van 'The Simpsons' opschieten?

Inhoudsopgave:

Buiten de studio, kan de cast van 'The Simpsons' opschieten?
Buiten de studio, kan de cast van 'The Simpsons' opschieten?
Anonim

In de wereld van animatie voor volwassenen wordt The Simpsons als een cultfavoriet beschouwd. We hebben het over een van de langstlopende tv-shows aller tijden. Wat nog belangrijker is, The Simpsons is ook een van de meest Emmy-genomineerde shows in de televisiegeschiedenis. En zullen deze erkenningen en onderscheidingen, de enige vraag die nog moet worden gesteld, zijn: kan de cast in het echte leven met elkaar opschieten? Laten we eens kijken wat we hebben gevonden, dan kun je er later over nadenken.

Nancy Cartwright bewondert haar Simpsons-co-sterren

Het is vrij moeilijk om je de show voor te stellen zonder de betrokkenheid van Cartwright. Geloof het of niet, deze Emmy-winnende actrice is de stem achter Bart Simpson. De actrice kwam oorspronkelijk binnen om voor Lisa te lezen, maar tijdens de audities legde Cartwright uit om maker Matt Groening te laten zien dat ze liever voor Bart leest."Dus ik gaf hem één kans, één opname, één geluid, één stem en dat was het", herinnert Cartwright zich terwijl hij met NPR sprak. Haar optreden maakte meteen indruk op Groening en bijna in een oogwenk boekte ze het optreden.

Ondertussen kreeg actrice Yeardley Smith uiteindelijk de rol van Lisa. Terwijl hij over Smith sprak, verwees Cartwright naar haar tegenspeler als haar 'kleine zusje'. "Ze heeft Lisa Simpson een intelligentie en een slimheid gegeven die typisch is voor Yeardley", vertelde Cartwright aan de Television Academy. "Yeardley heeft dit ongelooflijke vermogen, ook al is ze een volwassen vrouw, om de essentie van een achtjarig meisje te creëren, maar je denkt op de een of andere manier dat ze een volwassene is in dit kleine meisjeslichaam en je hebt zo'n respect voor dat personage."

Cartwright heeft ook liefdevol over haar co-sterren gesproken. Sterker nog, ze zei dat mede-ster Dan Castellaneta, die de stem van Homer Simpson vertolkt, gewoon 'zo briljant is in wat hij doet'. Cartwright voegde toe: Ik heb Dan altijd bewonderd vanaf het moment dat ik hem ontmoette, omdat hij zo'n geweldig vermogen heeft om niets te nemen en er dan iets van te maken dat je aan het lachen maakt. Afgezien hiervan had de actrice ook niets dan lof voor The Simpsons-sterren Julie Kavner, Harry Shearer, Hank Azaria.

Ze werken fysiek niet altijd samen

In tv-shows is het gebruikelijk dat de cast samenkomt voor wat bekend staat als een tafellezing. In het geval van The Simpsons zijn echter niet alle castleden fysiek aanwezig tijdens dergelijke sessies. "Het is heel ongebruikelijk dat ze nu allemaal tegelijk aan tafel zitten", vertelde showrunner Al Jean in 2015 aan The Verge. "De schema's van mensen werden drukker, mensen verhuisden zelfs uit Los Angeles. Het is het normale soort entropie van het leven, weet je.' In plaats daarvan belden sommigen van hen. Toch bleven de sterren toegewijd aan de show, zelfs als ze door de jaren heen te maken kregen met brute salarisonderhandelingen.

De cast kwam samen tijdens een aantal salarisconfrontaties

Na jarenlang televisiesucces te hebben genoten, besloot de cast dat het tijd was dat ze allemaal veel meer betaald kregen. Toen de show in 1989 begon, gaven schattingen aan dat de cast $ 30.000 per aflevering ontving. Enkele jaren later, in 1998, voerde de cast een staking uit en Fox dreigde ze allemaal te vervangen door nieuwe stemacteurs. De studio gaf uiteindelijk echter toe. Volgens de Telegraph resulteerde dit in een vergoeding van $ 125.000 per aflevering. Volgens The Simpsons Archive wees Castellaneta er ook op: "Ze hebben in de beginjaren een mooie deal gesloten." De sterren onderhandelden in 2004 opnieuw als een groep en kregen een beloning van $ 250.000 per aflevering.

Vier jaar later besloot de cast dat het tijd was om opnieuw over hun salaris te onderhandelen. Ze eisten naar verluidt $ 500.000 per aflevering. Fox zorgde er echter voor dat ze akkoord gingen met $ 400.000. Een paar jaar later begonnen The Simpsons te lijden aan een daling van de kijkcijfers. Dit leidde tot een nieuwe onderhandelingsronde. Uiteindelijk stemde de cast in met een loonsverlaging. Rapporten geven aan dat ze ongeveer $ 300.000 per aflevering krijgen.

Ze hebben gemengde reacties gehad over de recente castingbeslissingen van de show

In de afgelopen maanden kwam de show ook in de problemen vanwege castingbeslissingen rond niet-blanke personages in de show. Dit leidde tot enkele gemengde reacties van de castleden zelf. Om te beginnen verklaarde Azaria meteen dat hij niet langer zou stemmen voor het personage van de Indiaas-Amerikaanse immigrant Apu Nahasapeemapetilon.

“Toen ik me realiseerde dat dit de manier was waarop over dit personage werd gedacht, wilde ik er gewoon niet meer aan deelnemen”, vertelde Azaria aan The New York Times. "Het voelde gewoon niet goed." Aan de andere kant vertelde Shearer aan Times Radio: "Het is mijn taak om iemand te spelen die ik niet ben." Desalniettemin merkte de ervaren acteur ook op: "Mensen van alle achtergronden moeten vertegenwoordigd zijn in het schrijven en produceren van het bedrijf, zodat ze helpen beslissen welke verhalen ze moeten vertellen en met welke kennis."

Ondanks de recente controverse bereidt de show zich voor om in september zijn 32e seizoen uit te zenden. En zo te zien, zouden The Simpsons en zijn cast de volwassen fans nog jaren aan het lachen maken.

Aanbevolen: