Is het te vroeg om over 'Black Panther 2' te praten?

Inhoudsopgave:

Is het te vroeg om over 'Black Panther 2' te praten?
Is het te vroeg om over 'Black Panther 2' te praten?
Anonim

In de afgelopen week hebben fans en vrienden van Chadwick Boseman in vele vormen hulde gebracht aan de overleden acteur en hem erkend voor zijn werk in films als 42 en de baanbrekende Black Panther van de MCU, waardoor zijn naam uiteindelijk bekend werd de wereld. De meeste oprechte berichten stroomden via sociale media, hoewel het sentiment nog steeds resoneerde met alle mensen die diep getroffen waren door het overlijden van Boseman. Hoewel het een geschikt moment is om te rouwen, en iedereen de tijd geeft om dit schokkende nieuws te verwerken, blijft er een grote vraag hangen, en het is er een die sommige fans niet kunnen wachten om te stellen.

Zoals de meesten van ons weten, speelde Chadwick Boseman de rol van zijn leven als T'Challa AKA Black Panther in zowel de film met dezelfde naam als zijn daaropvolgende MCU-optredens. Hij maakte zo'n indruk op het publiek dat zijn gezicht en naam synoniem werden voor alles wat met Black Panther te maken had. Maar nu Boseman niet meer bij ons is, kan de toekomst van zijn personage in de MCU in gevaar komen.

Ondanks dat het praktisch is voor Disney/Marvel om Boseman's rol voor Black Panther 2 te herschikken, vraagt dat om een enorme terugslag. Zelfs als de tijd van rouw voorbij is, zal er nog steeds geen ander gezicht zijn dat we kunnen combineren met de Black Panther-rol, zonder te herinneren hoe Boseman het zijn eigen heeft gemaakt. Het volstaat dus om te zeggen dat de rol van T'Challa waarschijnlijk stierf met de overleden grote acteur.

Wat brengt de toekomst voor Black Panther 2?

Chadwick Boseman als T'Challa alias Black Panther
Chadwick Boseman als T'Challa alias Black Panther

Wat het publiek misschien aanspreekt, is T'Challa een goed afscheid geven in het onbevestigde vervolg. Hem vermoorden lijkt in eerste instantie misschien smakeloos, maar in de Wakandan-traditie is "de dood niet het einde, het is meer een uitstappunt."Omdat sterven, evenals een begrip ervan, deel uitmaakt van hun cultuur, geeft het sturen van Boseman's karakter die kant op hem de eer die hij verdient. Wat zijn doodsvolgorde betreft, ligt het antwoord misschien bij Namor.

Voor het tragische overlijden van Boseman suggereerden geruchten over het vervolg op Black Panther dat Namor daarin een rol zou spelen. Hoewel de beweringen ongegrond blijven, kan het in het voordeel van Marvel werken. De oorsprong van de Atlantische heerser hoeft slechts een beetje te worden aangepast om hem als een meer antagonist te schilderen, mogelijk leidend met zijn moord op de voormalige koning van Wakanda. Een dergelijk scenario zou Shuri en de rest van hun koninkrijk ook naar een conflict met Atlantis stuwen. Shuri is hier relevant omdat zij het enige MCU-personage is waarvan we ons kunnen voorstellen dat het de pantermantel oppakt.

Letitia Wright, die Shuri speelt in het Marvel Cinematic Universe, zou het niet op dezelfde manier overnemen als een andere acteur, wat wederom niet is wat fans willen zien. In plaats daarvan zou ze het logische vertrekpunt voor haar personage volgen, een punt dat samenv alt met Shuri's komische tegenhanger.

Shuri is de enige persoon die de mantel moet oppakken

Afbeelding
Afbeelding

In de strips nam Shuri het over van haar broer als de Black Panther nadat deze in coma raakte. Het was geen gemakkelijke weg, vooral niet nadat de Pantergod Shuri's poging om Wakanda's nieuwste beschermer te worden afwees. Shuri bewees echter dat ze het waard was door Morlun te verslaan zonder de hulp van de Panther God of de vaardigheden die gewoonlijk door de Heart-Shaped-Herb worden gegeven.

Toevallig confronteerde Shuri's striphelft Namor ook omdat hij haar broer zou hebben aangevallen. De waarheid is een beetje ingewikkelder, maar het feit dat Shuri Namor beschuldigde van het aanvallen van T'Challa en vervolgens van plan was wraak op hem te nemen in de strips, betekent dat het kan worden aangepast om op het grote scherm te passen. En wie zou Shuri nu niet een opgevoerd Vibranium-pak willen zien aantrekken?

Of Black Panther 2 nu wel of niet plaatsvindt, Disney moet nadenken over hoe hij Boseman het beste kan eren en tegelijkertijd afscheid kan nemen van het personage dat hij zo welsprekend heeft geportretteerd. Dat kan op veel verschillende manieren gebeuren, maar het meest passend zou zijn om T'Challa uit te faseren, zodat Shuri de Wakandan-droom in zijn plaats levend kan houden.

Aanbevolen: