Wat Christian Bale denkt dat er is gebeurd aan het einde van 'The Dark Knight Rises

Inhoudsopgave:

Wat Christian Bale denkt dat er is gebeurd aan het einde van 'The Dark Knight Rises
Wat Christian Bale denkt dat er is gebeurd aan het einde van 'The Dark Knight Rises
Anonim

Hoewel fans op internet er zeker van houden om ruzie te maken, lijkt er een consensus te zijn dat Christopher Nolan's Dark Knight Trilogy een van de sterkste films in het DC-universum is. Dit komt omdat de veelgeprezen regisseur Batman (evenals zijn wereld en vijanden) volledig serieus nam.

Hoewel sommigen The Dark Knight als een vervloekte film beschouwen, wordt de film vanwege alle tragedie eromheen uiteindelijk gezien als een van de beste films van de afgelopen twintig jaar. Batman Begins heeft ook een sterke reputatie, hoewel het gemakkelijk een van Nolans meer eenvoudige films is. Maar simpel, duidelijk en to-the-point is altijd de betere keuze dan overdreven, ingewikkeld en enigszins onzinnig… Helaas wordt de dichter bij Nolan's trilogie vaak gezien als precies dat.

The Dark Knight Rises is door critici "een pretentieuze puinhoop" genoemd en krijgt zelfs nogal harde critici van fans… Grappig genoeg vinden filmbezoekers deze film nog steeds erg leuk. En er zijn bijna eindeloze aspecten die boeiend, ontroerend, intelligent en trouw aan het personage zijn.

Maar sommige zijn gewoon verbijsterend.

Ergens daar tussenin is het einde… Iets, net als het einde van Inception, hebben fans al een tijdje gedebatteerd. Welnu, Batman zelf (Christian Bale) heeft gewogen op wat hij geloofde dat er werkelijk gebeurde aan het einde van The Dark Knight Rises…

Bale werd er tijdens een persconferentie naar gevraagd

Tijdens het promoten van Exodus: Gods and Kings samen met regisseur Ridley Scott en co-ster Joel Edgerton, werd Bale gevraagd wat er volgens hem werkelijk gebeurde aan het einde van The Dark Knight Rises.

Voor degenen die het zich niet kunnen herinneren, Batman slaagt erin om de atoombom van The League of Shadows uit Gotham te halen, zodat deze in de haven kan ontploffen. Hij wordt dood verklaard. Radeloos vliegt Alfred naar Italië om te doen wat hij zei dat hij zou doen nadat hij de dienst van Batman/Bruce Wayne had verlaten. Het is daar waar hij Bruce (evenals Selina Kyle) daar levend ziet. Ze knikken naar elkaar en gaan hun eigen weg.

Aan de ene kant had Batman/Bruce het vleermuisvliegtuig op de automatische piloot kunnen sturen, eruit kunnen springen en het vliegtuig kunnen laten wegvliegen met de exploderende bom. Aan de andere kant had de laatste scène van de film allemaal in de verbeelding van Alfred kunnen zijn, aangezien de scène een kopie is van de fantasie die Alfred voor ogen had voor hun leven nadat Bruce de rol van Batman had opgegeven.

Kortom, was het een droomreeks of was Bruce echt in Italië met Selina?

Directeur Christopher Nolan heeft dit nooit duidelijk gemaakt.

Maar Bale heeft een interpretatie…

"Ja"… het was echt. Geen droomreeks.

En Alfred was gewoon tevreden met het zien van Bruce gelukkig en verliefd op Selina en kwam daarom niet naar de tafel om zich bij hen aan te sluiten. Ze gingen hun eigen weg en sloten de deur voor een bewogen verleden, blij voor elkaar.

"Dat was altijd het leven dat hij voor hem wilde", legde Bale uit aan een lid van het publiek dat de vraag stelde. "Ik vind het heel interessant. Bij de meeste films heb ik de neiging om altijd te zeggen: 'het is wat het publiek denkt dat het is'. Ah, mijn persoonlijke mening is dat nee, het was geen droom. Eh… dat het echt was. En dat hij [Alfred] gewoon heel blij was dat hij zichzelf eindelijk had bevrijd van het voorrecht, maar uiteindelijk de last, om Bruce Wayne te zijn."

Joel Edgerton viel toen in: "Hij is er nog steeds [in Italië]. En hij eet op dit moment heel veel mozzarella. Hij past niet meer in dat pak."

Bale lachte toen keerde terug naar het publiek en vroeg: "Wat wilde je dat het was?"

Het publiekslid zei toen: "Zolang Batman leefde, is dat het enige dat telt".

Fans hebben verschillende meningen

Natuurlijk hebben fans verschillende meningen over het einde van The Dark Knight Rises. Hoewel er een heleboel feiten achter de schermen zijn over het maken van de Dark Knight-trilogie, is het bepalende antwoord op het einde van de derde film daar niet een van. Dus wat Christian Bale ook zegt, fans hebben nog steeds hun mening.

En zovelen geloven dat het in feite een fantasiereeks was, alleen maar omdat het allemaal zo perfect leek. Hoe kan een serie die zo diep is gebaseerd op wat een superheld in werkelijkheid zou doen, eigenlijk een einde hebben dat alles zo mooi inpakte? Om deze reden hebben veel mensen dit einde niet gekocht, volgens JoBlo Movie Trailers. Vooral omdat The Dark Knight Rises kwam na de ongelooflijk dubbelzinnige finale van Inception.

Uiteindelijk heeft Christian Bale gelijk… het is aan wat elke individuele fan voelt.

Wat denk je dat er is gebeurd aan het einde van The Dark Knight Rises?

Aanbevolen: