Twitter verzoekt om CancelNetflix bij het kijken naar de originele Netflix-film 'Cuties

Twitter verzoekt om CancelNetflix bij het kijken naar de originele Netflix-film 'Cuties
Twitter verzoekt om CancelNetflix bij het kijken naar de originele Netflix-film 'Cuties
Anonim

Met CancelNetflix trending op Twitter, is het vrij duidelijk dat, ondanks al zijn populariteit, de wereld niet onvoorwaardelijk van Netflix houdt. De hashtag begon populair te worden toen de Franse film Cuties in première ging op het streamingplatform en kijkers hun recensies ervan deelden: velen categoriseren het als kinderpornografie en beweren dat het kinderen seksualiseert.

De filmposter en de onthulling van de plot leidden tot de reeks bekritiserende tweets.

De hashtag trok de aandacht van zoveel mensen dat sommigen zelfs aankondigden dat ze hun abonnement op het populaire streamingplatform letterlijk opzegden, met als doel een bericht naar het bedrijf te sturen.

CancelNetflix sloeg binnen enkele uren aan, en enkele bekende persoonlijkheden die voor kinderwelzijn werken, twitterden ook tegen de film en zeiden dat het de capaciteit heeft om pedofilie uit te lokken en sekshandel in kinderen te promoten.

Terwijl de hashtag viral blijft winnen, waardoor Netflix meer dan $ 9 miljard aan marktwaarde verliest, is het beroemde streamingplatform naar voren gekomen ter verdediging van zowel zichzelf als de film en zegt dat haters Cuties moeten bekijken voordat ze een beslissing nemen om het te categoriseren als uitbuiting.

Een Netflix-woordvoerder vertelde The Post: " Cuties is een sociaal commentaar tegen de seksualisering van jonge kinderen. Het is een bekroonde film en een krachtig verhaal over de druk waarmee jonge meisjes worden geconfronteerd op sociale media en vanuit de samenleving in het algemeen groeien up - en we raden iedereen die deze belangrijke zaken belangrijk vindt aan om de film te bekijken."

Eerder, toen er op sociale media verontwaardiging was over de trailer en poster voor de film, had Netflix een verklaring uitgegeven waarin stond: "Het spijt ons ten zeerste voor het ongepaste artwork dat we hebben gebruikt (om de film te promoten)."

De plot van de Franse film, Mignonnes, of Cuties in English, draait om een 11-jarig moslimmeisje, Amy, die zich onderworpen voelt door de conservatieve idealen en tradities van haar familie. Dit is wanneer ze zich aansluit bij een vrijgevochten dansploeg, The Cuties, met routines die redelijk seksueel zijn, met twerken en gedeeltelijke naaktheid van minderjarige meisjes.

In haar verdediging vertelde regisseur Maïmouna Doucouré aan Netlfix waarom ze deze film heeft gemaakt en zei: "Onze meisjes zien dat hoe meer een vrouw overdreven geseksualiseerd wordt op sociale media, hoe meer ze succesvol is. En de kinderen imiteren gewoon wat ze zien, proberen hetzelfde resultaat te bereiken zonder de betekenis te begrijpen, en ja, het is gevaarlijk."

Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel de publieksscore van de film op Rotten Tomatoes slechts 3% is (waarschijnlijk het resultaat van de virale verontwaardiging over de film), de kritische score 89% is, wat aangeeft dat Netflix mogelijk had gelijk toen hij zei dat degenen die naar de film kijken, anders zullen denken over de boodschap.

Toch leken mensen - of in ieder geval mensen op Twitter - niet te denken dat er een excuus was voor de manier waarop de film aan het publiek op de markt werd gebracht, en alle lovende kritieken van de wereld wonnen stop Netflix er niet van om het te verwijderen als het uiteindelijk de meest verstandige zakelijke beslissing is - wat op dit moment heel goed het geval kan zijn.

Bovenop de trending hashtag lanceerden de tegenstanders ook een petitie op Change.org waarin werd opgeroepen tot het verwijderen van de film van het streamingplatform - waarin stond dat als deze niet wordt verwijderd, elke persoon die tekent zich zou abonneren op Netflix.

Tot nu toe is het totale aantal handtekeningen dat de petitie heeft verzameld 629, 625, en elk uur komen er meer bij.

Aanbevolen: