Hier is waarom Shia LaBeouf zichzelf de schuld geeft van 'Indiana Jones en het koninkrijk van de kristallen schedel

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Shia LaBeouf zichzelf de schuld geeft van 'Indiana Jones en het koninkrijk van de kristallen schedel
Hier is waarom Shia LaBeouf zichzelf de schuld geeft van 'Indiana Jones en het koninkrijk van de kristallen schedel
Anonim

In de hele geschiedenis van Hollywood zijn er maar een handvol filmfranchises geweest die echt door de massa zijn omarmd. Een filmserie moet tenslotte echt geliefd zijn om te worden vergeleken met andere filmfranchises zoals de MCU, Star Wars, Fast and Furious, Harry Potter en The Lord of the Rings.

Gelukkig voor iedereen die betrokken is bij het maken van de Indiana Jones-franchise, is vrijwel iedereen het erover eens dat de meeste van die films echt geliefd zijn geworden. Sommige filmfans beschouwen Indiana Jones zelfs als het beste personage in de filmgeschiedenis.

Natuurlijk zal iedereen die bekend is met de Indiana Jones-franchise zich er waarschijnlijk volledig van bewust zijn dat de laatste film in de serie tot nu toe verre van geliefd is. In plaats daarvan hebben bijna alle meest vocale fans van de franchise enorme problemen met Indiana Jones en het Kingdom of the Crystal Skull. Verbazingwekkend genoeg heeft zelfs een van de sterren van die film, Shia LaBeouf, zich uitgesproken over de problemen ermee en waarom hij zichzelf de schuld geeft van sommige ervan.

Shia's perspectief

Gezien hoe ongelooflijk populair de Indiana Jones-filmfranchise in de loop der jaren is geweest, is een opmerkelijke rol in de serie iets waar de meeste jonge acteurs van zouden dromen. Alleen al om die reden kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe opgewonden Shia LaBeouf was toen hij werd aangenomen om te schitteren in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Zijn personage speelde tenslotte een belangrijke rol in die film en uiteindelijk wordt onthuld dat hij de zoon van Indiana Jones is, dus er was hoop dat hij de franchise zou gaan headlinen.

Nadat Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull was uitgebracht en het duidelijk werd dat de meeste fans van de franchise erg teleurgesteld waren, begonnen veel mensen met de vinger te wijzen. Als het echter om Shia LaBeouf gaat, maakte hij tijdens een interview in 2010 met de LA Times duidelijk dat hij het gevoel had dat iedereen die bij de film betrokken was de bal liet vallen.

Sprekend over Indiana Jones en de beroemdste acteur van het Koninkrijk van de Kristallen Schedel, zei LaBeouf dat de acterende veteraan zich bewust was van hoe slecht de film uitpakte. "Wij [Harrison Ford en LaBeouf] hadden grote discussies. Hij was er ook niet blij mee. Kijk, de film had geüpdatet kunnen worden. Er was een reden dat hij niet algemeen aanvaard werd."

Shia LaBeouf sprak verder over de man die aan het hoofd stond van Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel en sprak met grote eerbied over Steven Speilberg en was ook openhartig. "Ik zal waarschijnlijk gebeld worden. Maar hij moet dit horen. Ik hou van hem. Ik hou van Steven. Ik heb een relatie met Steven die ons zakelijke werk vervangt. En geloof me, ik praat vaak genoeg met hem om te weten dat ik Ik ben niet uit de pas. En ik zou de man nooit minachten. Ik denk dat hij een genie is, en hij heeft me mijn hele leven gegeven. Hij heeft zoveel geweldig werk gedaan dat hij zich bij één film niet kwetsbaar hoeft te voelen. Maar als je de bal laat vallen, laat je de bal vallen."

Naar binnen kijken

In tegenstelling tot veel mensen die graag de schuld willen vermijden als er iets misgaat, bespaart Shia LaBeouf, wanneer hij over Indiana Jones en het koninkrijk van de kristallen schedel praat, de meest snijdende kritiek voor zichzelf.

"Ik heb het gevoel dat ik de bal heb laten vallen op de erfenis die mensen liefhadden en koesterden." LaBeouf ging verder en sprak vervolgens een van de meest verguisde sequenties van Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel toe. "Je krijgt apenzwaaien en dat soort dingen en je kunt de schrijver de schuld geven en Steven [Spielberg] de schuld. Maar het is de taak van de acteur om het tot leven te brengen en het te laten werken, en ik kon het niet doe het. Dus dat is mijn schuld. Simpel."

Steven Speilberg's Take

Van zijn kant, toen Steven Spielberg met een interviewer van Empire Magazine sprak over Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel, zei hij dat hij "blij was met de film". Nadat hij die verklaring had afgelegd, zei hij verder dat hij nooit van de buitenaardse onthulling hield, maar dat was het idee van George Lucas en hij zou trouw blijven aan zijn vriend. Van daaruit wierp hij zichzelf onder de bus door te zeggen dat een van de slechtste sequenties van de film zijn idee was.

“Waar mensen echt op sprongen, was dat Indy in een koelkast klom en door een atoombom de lucht in werd geblazen. Geef mij maar de schuld. Geef George niet de schuld. Dat was mijn gekke idee. Mensen stopten met het zeggen van "spring de haai". Ze zeggen nu: 'de koelkast gebombardeerd'. Daar ben ik trots op. Ik ben blij dat ik dat in de populaire cultuur heb kunnen brengen.”

Wat Steven Spielberg ook heeft gezegd over Indiana Jones en het Koninkrijk van de Kristallen Schedel, het is interessant om op te merken dat hij ervoor heeft gekozen om het aanstaande vervolg niet te helpen. In plaats daarvan gaat James Mangold Indiana Jones V regisseren, iets waar veel filmfans enthousiast over zijn. Tenminste, dat is het plan voor de film, ervan uitgaande dat de film überhaupt wordt gemaakt.

Aanbevolen: